Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Βρέθηκε η αχχίλειος πτέρνα των καρκινικών κυττάρων;



Ισραηλινοί επιστήμονες βρήκαν μία θεραπεία που κτυπά τα καρκινικά κύτταρα και δεν βλάπτει τα υγιή. "Βρήκαμε πράγματι την αχίλλειο πτέρνα των κυττάρων του καρκίνου", δήλωσε ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ Malka Cohen-Armon. Από τη στιγμή που μπορούμε να στοχεύσουμε τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να σκοτώνουμε τα υγιή, μπορούμε να παράγουμε φάρμακα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πολύ λιγότερη ταλαιπωρία για τον ασθενή, προσθέτει ο καθηγητής. Η έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο φάρμακο πρέπει ωστόσο να συνεχιστεί. Τα πρώτα σημάδια είναι όμως κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικα.


2 σχόλια:

  1. Aυτά είναι πραγματικά υπέροχα νέα! Αν και θα πάρει αρκετό καιρό να δημιουργηθούν τα φάρμακα και να περάσουν απο ελέγχους μέχρι να κυκλοφορήσουν... Η αλήθεια είναι βέβαια πως πιστεύω οτι μεγάλα βηματα στην θεραπεία του καρκίνου έχουν γίνει εδώ και αρκετό καιρό απλά...δεν τους συμφέρει να το μάθουμε... Να σαι καλά. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πιστεύω σε αυτές τις συνομοσίες όμως η αλήθεια είναι πως ευρωπαϊκές φαρμακευτικές εταιρίες κάνουν πειράματα πάνω στους λαούς της Αφρικής, με το σκεπτικό τι πιο καλύτερο πειραματόζωο από τον ίδιο τον άνθρωπο... Θα δουμε στο μέλλον πως θα εξελιχθει το θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή