Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Αδικία για τον Πάτερ Χριστόφορο


Αυτές τις μέρες από το Ράδιο Αρβύλα ξετρυπώσανε μέσα από το αρχείο τους την "πανηγυρική" έξοδο του πάτερ Χριστόφορου από το ιερό του ναού προς τους ενορίτες για να τους γεμίσει με ροδοπέταλα συμβολίζοντας την χαρά της ανάστασης του Χριστού. Δεν είμαι θρήσκος για να στηριχθώ στο θέμα της ιεροτελεστίας.
Παρατηρούμε πως η έξοδός του είναι ιδιαίτερα θερμή. Όμως πρέπει να έχουμε μία πιο σφαιρική εικόνα για να μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι. Ο συγκεκριμένος ιερέας είναι συγγενής μου οπότε ξέρω κάτι παραπάνω. Πριν χρόνια σκοτώθηκε ο γιός του σε τροχαίο με το μηχανάκι του. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Ο πάτερ Χριστόφορος πιο πολύ ως πατέρας και ύστερα ως ιερέας ευελπιστεί και ενθουσιάζεται τόσο με την ανάσταση του Χριστού πιο πολύ λόγω της απώλειας του παιδιού του και όχι λόγω της θρησκείας.
Ελπίζω όσοι τον σατηρίζουν είτε μέσω της τηλεόρασης είτε μέσω του youtube και του facebook να μάθουν την αλήθεια και να διαπιστώσουν την μικρότητά τους σε αυτό το θέμα...

3 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ Ρ. ΑΡΒΥΛΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ! Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΧΙΟ. ΜΠΟΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!" Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΛΙΟΤΗΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτυχε να δω το συγκεκριμένο επεισόδιο του "Ράδιο Αρβύλα" (λέω "έτυχε", διότι δεν είμαι fan της εκπομπής) και είδα το video στο οποίο αναφέρεσαι...έτσι όπως το παρουσίασαν (και αν κάποιος δεν γνωρίζει τον συγκεκριμένο ιερέα) είναι πολύ πιθανόν να παρασυρθεί σε λανθασμένα συμπεράσματα..
    Γενικώς, αντιτίθεμαι σε όλες τις "παρουσιάσεις" αυτού του είδους που αφορούν σε ανθρώπους της εκκλησίας, διότι ακόμη κι αν μια τέτοια παρουσίαση στηρίζεται σε αληθινό γεγονός, ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται γι΄ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν επιλέξει την έκθεση στα "φώτα της δημοσιότητας", οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους εκθέτουμε.
    Πόσο μάλλον όταν πίσω από οποιαδήποτε (ίσως "παρεξηγήσιμη" κίνηση) κρύβεται μια ιστορία που κανείς δεν έψαξε να βρει πριν να σπιλώσει τη φήμη κάποιου..

    Καλημέρα, καλή Κυριακή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ καλή μου φίλη Σαλονικιά για την υποστήριξή σου στην στάση μου αυτή...
    Καλή σου μέρα και σε σένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή