Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

9 χρόνια μετά...



21 Μαρτίου 2001, Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Δεύτερο παιχνίδι κυπέλλου και μετά το 1-1 στο Ο.Α.Κ.Α. δεν είχε πολλά περιθώρια ο Ολυμπιακός. Εκείνη την ώρα είχα ιδιαίτερο μάθημα χημείας στο σπίτι μου. Ο καθηγητής μου Ολυμπιακάρας και εκείνος. Φόντα δε μπορώ να κάνω μάθημα. Θα χω το ράδιο με τα ακουστηκά κάτω από το γραφείο για να ακούω το μάτς. Στο 7 λεπτό του αγώνα ακούστηκε ένα δυνατό γκόλ από το δωμάτιό μου. Ο Λουτσιάνο είχε βάλει το πρώτο γκόλ της αναμέτρησης μιάς επικής νίκης απέναντι στον Παναθηναϊκό και ο δρόμος προς τον τελικό άνοιγε μπροστά μας. Όσοι ζήσανε το ματς εκεί μέσα (όπως ο Μητσάκος) έχουν να λένε πως ήταν η καλύτερη νίκη όλων των εποχών που έχουν δει από κοντά.

21 Μαρτίου 2010, Γήπεδο Ο.Α.Κ.Α. Δε κρύβω πως είμαι απογοητευμένος με την μέχρι σήμερα πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Τον αγώνα δεν τον είδα τελικά και περπατούσα στο κέντρο. Περνώντας από την Ερμού ένω φορτηγό είχε σταματήσει και ξεφόρτωνε. Ο συνοδηγός ήταν μέσα και παρακολουθούσε την μετάδοση από το ράδιο. Δύο νεαροί στάθηκαν στο παράθυρο για να ακούσουν. Πήγα κοντά και ρώτησα πόσο είναι. 0-0 μου απαντάει. Δε πρόλαβα να κάνω δύο βήματα και άκουσα από τα ηχεία για γκόλ χωρίς να καταλάβω από ποιόν μπήκε. Το φορτηγό πήγαινε πέρα δόθε και ο τύπος ούρλιαζε σαν τρελός. Δεν μπορούσα να καταλάβω ποιός το έβαλε και από την άλλη δεν ήθελα να πάω να ρωτήσω. Έκανα κάτι πιο σίγουρο. Πήρα τηλέφωνο και έμαθα πως το έβαλε ο Ντέρμπισάιρ.


Το πρωτάθλημα είναι χαμένο. Το ξέραμε καιρό αυτό. Η αλήθεια είναι όμως πως το χάρηκα πολύ που χαλάσαμε την φιέστα των παναθηναϊκών. Μπορεί το πρωτάθλημα να μην το πήραμε όμως τους αφήνουμε με την πίκρα πως θα στεφθούν πρωταθλητές σε μία χρονιά που δε το αξίζανε και το αποδείξαμε νικώντας τους και στο Καραϊσκάκη και στο Ο.Α.Κ.Α. Οι έκφραση των οπαδών του Παναθηναϊκού που βγαίνανε από το μετρό του Συντάγματος έδειχνε την απογοήτευση και το απόλυτο ξενέρωμα στο πρόσωπό τους. Δε πειράζει μάγκες. Χαλάλι το πρωτάθλημα.

5 σχόλια:

  1. orea ta les gia tin ypallilo poy akrotiriastike giati den grafeis?gia tous 28 traumaties me egaumata?estw k an eihan to fteximo oi opadoi tou panathinaikou...apaxieis i den axizei?opws to parakato keimeno sou pou grafeis oti i ellada einai kafeneio k den thes na sai se auto... e e oxi file kafeneio tin katantas esy k kapioi alloi otan milas gia tin timi tou kafe k tis coca colas enw ton apashouloyn pio sovara themata...apla thes na pas se ena pio ftino k politeles paralila... y.g. to na pernas perastiko apo kapoies hores aples tis vlepeis ...den simainei oti tis gnorizeis ki olas ...prepei na ziseis toulahiston ena 6 mino se kathe hora gia na katalaveis k na ekfereis gnomi!

    lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα απ' όλα πρέπει να σου πω πως έχεις δίκιο. Χθές γύρισα αργά το βράδυ και έμαθα σήμερα το γεγονός. Πράγματι είναι συγκλονηστικό να ακρωτηριάζονται άνθρωποι από μαλακίες ανεγκέφαλων και το καταδικάζω. Όμως δε νομίζω να περιμένεις από μενα για να το καταδικάσεις και συ. Δυστυχώς αυτοί οι ανεγκέφαλοι έχουν διώξει τον κόσμο από τα γήπεδα αν και χθες γινόταν πανικός. Ντροπή. Και μεγάλη ντροπή για την εφημερίδα Πράσινη που έδινε συγχαρητήρια στον κόσμο της. Μάλλον επειδή δεν υπήρξε κανένας νεκρός.
    Όσο για το άλλο φίλε μου είσαι λάθος. Μου πετάς μια κατηγορία χωρίς να στέκει. Πως μετατρέπω εγώ την Ελλάδα σε καφενείο;... Έβαλα για παράδειγμα τον καφέ και την κόκα κόλα (όπως και τις εφημερίδες κάτι που δεν το αναφέρεις) διότι ήθελα να δώσω ένα απλό και κατανοητό παράδειγμα. Μη πιάνεστε από τις λέξεις. Βρείτε και κατανοήστε το πραγματικό νόημα του κειμένου. Μου θυμίζετε την παροιμία ότι όταν κάποιος δείχνει το φεγγάρι ο χαζός θα κοιτάει το δάχτυλο. Άσε το δάχτυλο λοιπόν και κοίτα στο φεγγάρι. Εκεί είναι η ουσία.
    Όσο για το εξωτερικό δυστυχώς ούτε φοιτητές είμαστε ούτε πλούσιοι για να κάτσουμε ένα 6μηνο το λιγότερο έξω. Αυτό που λές δε στέκει. Όταν όμως πας σε πολλές πόλεις και δεις πως είναι τα πράγματα εκεί, τα οποία μοιάζουν σε τιμές μεταξύ τους και είναι αρκετά πιο φθηνές από δώ τότε αναρωτιέσαι για το τι συμβαίνει. Εξάλλου δεν είμαι ο μόνος που το χει αναφέρει αυτό. Όσοι έχουν βγει εξωτερικό το χουν διαπιστώσει. Αν θες να μιλήσουμε και για τιμές προϊόντων πάρε έναν τιμοκατάλογο από τα ΙΚΕΑ της Ελλάδος και έναν από τα ΙΚΕΑ της Ιταλίας. Θα δεις πόσο μεγάλες διαφορές στις τιμές υπάρχουν. Γιατί;... Μη σου πω για τα εισητήρια συναυλιών. Ψάξε και μόνος σου και θα βρείς απαντήσεις. Εγώ απλά σου δείχνω το πρόβλημα. Το θέμα είναι αν εσύ το δέχεσαι και αν θα σκεφτείς να κάνεις κάτι για να το λύσεις...
    Καλή βδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. s eyharistw me to pou sholases apo tin douleia espeuses na apantiseis...

    kali vdomada!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν αφήνω κανένα σχόλιο φίλε αναπάντητο. Ελπίζω να σε ικανοποίησε η απάντησή που έδωσα στις παραπάνω προκλήσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ευχαρίστως να σου καλύψω τα κενά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή