Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Αυτό είναι ένα χιλιάρικο...


Όπως όλοι οι μεγάλοι ξέρουμε (από την γενιά μου και πάνω) αυτό είναι ένα χιλιάρικο. Είναι οι παλιές μας καλές δραχμούλες. Δε θέλω να γίνω οικονομικός αναλυτής διότι πρώτα απ' όλα δεν είναι το αντικείμενό μου αυτό και από την άλλη δε θέλω να σας κουράσω. Ας πούμε πως έχουμε ένα χιλιάρικο. Μέ ένα χιλιάρικο μπορούσαμε ως φοιτητές να περάσουμε την μέρα μας. Και το λέω αυτό διότι με ένα χιλιάρικο μπορούσαμε να πιούμε έναν φραπέ (500 δραχμούλες τον πληρώναμε αν δεν κάνω λάθος) και μόλις πεινάσουμε να φάμε και δύο πιττούλες (200 δραχμούλες η καθε μία) και να πιούμε μία κοκα κόλα κουτάκι φυσικά. Άντε να πληρώναμε 1.100. Παραπάνω δε πήγαινε. Όσο για τις τιμές, αναφέρομαι στις τιμές Χίου διότι όταν έγινε η αλλαγή του νομίσματος εγώ δεν είχα έρθει ακόμα Αθήνα να σπουδάσω. Και ερχόμαστε στο σήμερα. Θα μπορούσαμε να την βγάλουμε με ένα χιλιάρικο μία "φοιτητική" μέρα;... Ας ξεκινήσουμε. Πίνουμε έναν φραπέ σε μία καφετέρια της περιοχής μας π.χ. Νέος Κόσμος (δεν αναφέρομαι σε Κολωνάκι, Θησείο, Εξάρχεια). Θα δώσουμε 3,5 ευρώ (θέτω την πιο μικρή τιμή καφέ που μπορείς να βρείς) και μας πιάνει μία λιγούρα οπότε χτυπάμε δύο πιττούλες οπότε θα δώσουμε 4 ευρώ (2 ευρώ η κάθε πίττα). Δε θα πιούμε και μία κοκα κόλα να χωνέψουμε;. Ας πάρουμε τενεκεδάκι 0,70 λεπτά. Θα χουμε ξοδέψει σύνολο 8,20 ευρώ. Ας τα κάνουμε 8 ευρώ για να το στρογγυλέψουμε. Ξέρουμε ότι το 1 ευρώ είναι 350 δραχμές. Ας κάνουμε τον πολλαπλασιασμό... 2.800 δραχμές...
Μη μου πείτε πως δε το ξέρετε... Γιατί δε μιλάτε όμως;... Γιατί είμαστε τόσο κορόιδα; Ας πάρουμε και τις εφημερίδες. Εμένα μ' άρεσε να διαβάζω εφημερίδες από το '98. Τότε η καθημερινή εφημερίδα είχε 250 δραχμές. Τώρα 1,30 ευρώ, δηλαδή 390 δραχμές. Η κυριακάτικη είχε 300 δραχμές. Η απλή κυριακάτικη τώρα έχει 2 ευρώ, δηλάδη 700 δραχμές!!!!
Οι εφημερίδες που μας μιλάνε για αισχροκέρδιες και για απάτες καταφέρανε να αυξήσουν την τιμή τους κατά πολύ περισσότερο του διπλάσιου. Θα μου πείτε πως όταν μπήκε το ευρώ θέλανε να στρογγυλοποιήσουν την τιμή και αντί για 0,71 ευρώ που πληρώναμε, να δίνουμε 1 ευρώ. Άντε σύμφωνοι. Όμως γιατί 1,30;... Που είναι η στρογγυλοποίηση εδώ;... Ή θα το πάνε 1,50 και 2 ευρώ στο μέλλον. Τότε είναι που θα κλείσουν πολλές εφημερίδες και μετά θα κλαίγονται με την ανεργία.
Η αλήθεια είναι πως οι Έλληνες είναι πονηροί, κουτοπόνηροι θα έλεγα. Καταφέρναμε και κλέβαμε ο ένας τον άλλον χωρίς να μιλάμε ή να παραπονιόμαστε. Π.χ. όταν γρινιάζαμε πως οι τιμές του καφέ είναι υπερβολικά μεγάλες μας λέγανε οι ιδιοκτήτες σίγουροι για την πελατεία τους πως αν δε γουστάρουμε ας πίνουμε καφέ στο μπαλκόνι μας και ας μη ξαναπατήσουμε στο μαγαζί τους. Τώρα που δε θα χουμε λεφτά οπότε και κείνοι πελατεία τι θα λένε; Οι εφημερίδες μέσα σε ένα σ/κ αυξήσανε την τιμή τους. Ποιός βγήκε (κατηγορώ και μένα) όχι να παραπονεθεί αλλά να ρωτήσει απλά γιατι την άυξησαν. Κανείς. Αφού δεν μιλάει κανείς ας τους ρουφάμε και μείς το αίμα. Ίδια στρατηγική που κάνουν και οι πολιτικοί. Σήμερα στην πρωινή εκπομπή ΖΟΟΜ στην ΝΕΤ ρωτήσανε τον Βενιζέλο γιατί δε παίρνουν λεφτά από τους πλούσιους και τους οικονομικά άνετους. Δεν απάντησε. Μας πως να απαντήσει όταν οι ίδιοι πολιτικοί δεν μειώσανε τους μισθούς τους για το καλό της πατρίδας. Και πες πως τα δύο μεγάλα κόμματα είναι καπιταλιστικά και κοιτάνε την τσέπη τους. Το Κ.Κ.Ε. και ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. γιατί δε μιλάνε. Το ίδιο λαμόγια είναι τελικά και αυτοί. Μας δουλεύουν όλοι και μεις κάτω ρίχνουμε παλαμάκια αντί να τους ρίξουμε μία μούτζα και να τους γκρεμίσουμε από τις θέσεις τους.
Όμως για να δείτε πόσο μαλάκας είναι ο σημερινός Έλληνας. Ο πονηρός σκέφτηκε πως αφού λοιπόν καταφέραμε και τρώμε τα λεφτά του άλλου γιατί δεν τρώμε και τα λεφτά των Ευρωπαίων. Μπορεί και αυτοί να μην αντιδράσουν, και αν το καταλάβουν απλά να μη μιλάνε. Έλα όμως που οι Ευρωπαίοι είναι οργανωμένοι και δεν είναι καφενείο όπως εμείς. Ναι ρε Ελληνάκο, θα σου δώσουμε λεφτά για να αναπτυχθείς και να γίνεις ισάξιος με μας και σαν Ευρώπη να φύγουμε όλοι μπροστά. Και να τα λεφτά, και να τα κοινοτοικά πλαίσια στήριξής και να τα προγράμματα ανάπτυξης. Όμως εγώ δεν είδα καμία ανάπτυξη όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Και όταν μας ζητήσανε για το κέρδος και την πρόοδό μας εμείς είπαμε πως το ταμείο είναι μείον. Άρα ποιός Ευρωπαίος φταίει; Δίκιο έχει και η Μέρκελ που δε μας εμπιστεύεται και οι υπόλοιπες χώρες που μας θεωρούν μαύρο πρόβατο. Δε γίνεται φίλε να σου δίνουμε τα λεφτά και συ να τα ξοδεύεις στα "μπουζούκια" και στις "γκόμενες" και να παραμελείς τις σπουδές σου και το μέλλον σου. Στο προσφέρω αυτά για να δω μία πρόοδο η οποία θα με εποφελήσει μετά. Φυσικά όμως τα Μ.Μ.Ε. καταφέρνουν και στρέφουν την οργή μας αλλού, π.χ. στο περιοδικό focus. Και μας κάνει να βρίζουμε τους Γερμανούς από τους οποίους ζητάμε βοήθεια αντί να βρίζουμε τους πολιτικούς (Κυβέρνηση Καραμανλή και ΠΑ.ΣΟ.Κ.) που μας κατάντησαν έτσι...
Μάγκες ξυπνήστε. Οι Ευρωπαίοι έχουν δίκιο. Οι πολιτικοί μας θέλουν κρέμασμα. Σταματήστε να λειτουργείτε σαν λαμόγια.
'Ενας σας λέω. Αν μπούμε στο Δ.Ν.Τ. θα γίνει ένα δεύτερο μεγάλο κύμα μετανάστευσης προς το εξωτερικό όπως έγινε την δεκαετία του 50 και 60 και η Ελλάδα θα ερημώσει. Μάλλον αυτό θέλουν αρκετοί διότι σαν πολύ μαζευτήκαμε στην Ελλαδίτσα μας. Πάντως αν είναι να διαλέξω Ελλάδα ή εξωτερικό θα επέλεγα το δεύτερο. Δε θα θελα τα παιδιά μου να περάσουν την ίδια κρίση που περνάω και γω τώρα. Δεν μας αξίζει και δεν θα τους αξίζει κάτι τέτοιο. Θα προτιμήσω να πάω σε μία χώρα που θα με σέβεται και θα την σέβομαι.
Η Ελλάδα είναι καφενείο και λυπάμαι που το λέω αυτό... Ξυπνήστε πριν είναι πολύ αργά...

15 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω απόλυτα με την άποψη σου και θα έλεγα ότι είσαι και αρκετά επιεικής με τις τιμές! Το ερώτημα μου είναι άλλο αν η πολιτική ήταν χόμπι πόσοι από αυτούς θα βρισκόντουσαν στην βουλή?
    N.B.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αρχαίοι Έλληνες βάζανε πάντα στα υψηλά πολιτικά και θρησκευτικά αξιώματα επιφανείς και οικονομικά άνετους πολίτες με το σκεπτικό ότι θα διοικήσουν χωρίς να τρώνε για πάρτη τους το δημόσιο χρήμα. Εξάλλου άπό τότε υπήρχαν επιγραφές σε κάθε δημόσιο κτίριο που δήλωνε τα έξοδα κατασκευής του. Όπως και σήμερα μόνο που αρκετά τσεπώνονται στα λαμόγια... Σήμερα κυβερνάνε οικονομικά άνετοι τύποι που γίνονται ακόμα πιο άνετοι και πλούσιοι εις βάρος μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1 ευρώ = 340750 δραχμές.
    είναι ίσως ένα από τα ελάχιστα σημεία στα οποία θα μπορούσε ένας νοήμων άνθρωπος να συμφωνήσει μαζί σας.
    Κατά τα άλλα δεν θα πω ντροπή για το σχόλιο όσον αφορά στην Μέρκελ, γιατί δεν είμαι θαυμάστρια μεγάλων και βαρυσήμαντων λέξεων όπως αυτές που αρέσκεστε να χρησιμοποιείτε.
    Το μήνυμά σας είναι πλήρως ανθελληνικό.
    Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να φύγετε για το εξωτερικό το συντομότερο δυνατό, τότε ίσως και να εκτιμήσετε αυτό που δεν μπορείτε να δείτε.
    ΑΝ όντως ήσασταν θύμα της κρίσης άλλωστε δεν θα είχατε την πολυτέλεια και τον χρόνο να θίγετε το θέμα μέσα σε ένα μπλογκ.
    Θα έπρεπε αγαπητέ μου να βρίσκεστε στους δρόμους αν υποστηρίζατε τα πιστεύω σας.
    Εύκολα μιλάει κανείς εκ του ασφαλούς.
    Η αλλαγή των συνθηκών είναι αναπόφευκτη, όπως και η εξέλιξη επίσης, είτε θετική είτε αρνητική.
    Ο χρόνος περνάει και είναι αδιαμφισβήτητα μάταιο να συγκρίνετε το τώρα με το 1998.
    Αναμφίβολα συμφωνώ με το να κατηγορείτε την πολιτική ηγεσία, δεν έκανε καλό στον τόπο, όμως αισθάνομαι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και ως τέτοιο λυπάμαι να διαβάζω σχόλια αυτού του είδους.
    Τέλος ένα από τα βασικά στοιχεία του σύγχρονου Ευρωπαίου πολίτη, είναι και η προσαρμοστικότητά του, την οποία και προφανώς δεν διαθέτετε.
    Έχετε την αναρχία και το παράπονο του ΈΛληνα κι όμως επιθυμείτε και ονειρεύεστε την Ευρώπη.
    με δυο λόγια δεν σας χωράει ο τόπος.
    Επιλέξτε την ταυτότητα καλού συμορφωμένου και προβάτου Ευρωπαίου που σας ταιριάζει ή απλά ρουφήξτε το φραπέ σας.


    Καλην εσπέραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει αρχίσει να με κουράζει αυτό που λένε όλοι πως είναι στο αίμα του Έλληνα να τα διαλύει όλα και να μη σέβεται τίποτα. Πιστεύω φίλε αναγνώστη που δε με θεωρείς νοήμων πως τον σχόλιό σου είναι η κλασσική δικαιολογία που λέει ο κάθε ανεγκέφαλος, συμφεροντολόγος και λαμόγιο αυτής της κοινωνίας για να κρυφτεί από την ντροπή του από την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας. Λυπάμαι αλλά δε νομίζω πως αγαπάει πιο πολύ την Ελλαδά αυτός που την καταστρέφει από αυτόν που την πονάει. Αν εσένα σε δικαιολογεί αυτό που λές και γουστάρεις την κατάντια αυτή τότε θα σου πρότινα να φύγεις και να πας σε κάποια τριτοκοσμική χώρα να απολαύσεις τον φραπέ σου εκεί. Εγώ ευτυχώς ανήκω σε αυτούς που θέλουν να φύγει η Ελλάδα μπροστά και να καθαριστεί από όλα τα λαμόγια (ίσως εκεί να χεις πρόβλημα). Φυσικά αν δεν τα καταφέρει η Ελλάδα να πατήσει στα πόδια της θα φύγω. Μία ζωή την έχουμε και την δικιά μου δε θέλω να την χαραμίσω σε αυτούς που δεν σέβονται τον τόπο αυτό. Οπότε μη με διώχνεις από τον τόπο που αγαπάω. Σήκω και φύγε εσύ που έχεις βολευτεί για τα καλά. Ανθέλληνες είναι όσοι μας ρουφάνε τπο αίμα και όσοι χειροκροτάνε από κάτω μπας και πάρουν κάποια ψίχουλα. Σε ποιούς ανήκεις εσύ;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. esu epilegeis na tin egataleipseis opos eheis xanadilosei alloste enw o parapano anagnostis apla einai ΕΛΛΗΝΑΣ k ayto den tha allaxei gi ayton se opia katastasi k an epelthei i xora toy\

    ed.v.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχετε αντιληφθεί σε ποιά τραγική κατάσταση βρίσκεται η χώρα? Χρωστάμε τα μαλλιοκέφαλά μας κι από πάνω έχουμε το θράσσος να ζητάμε και δανεικά κι η Μέρκελ να μας αρνείται δείχνοντάς μας τον δρόμο για το ΔΝΜ..Είδατε τί συνέβη στις χώρες που δανείστηκαν απ το ΔΝΜ? Θα γίνουμε υποχείρια των Ευρωπαίων (όχι πως τώρα δεν είμαστε) και θα χάσουμε κάθε είδος αξιοπρέπειας (αν μας έχει μείνει έστω και λίγη).Αλλά το θέμα είναι ποιός φταίει για όλα αυτά? Οι κυβερνήσεις μας, θα πει κάποιος.Ποιός όμως έδωσε εντολή σ αυτές τις κυβερνήσεις να αναλάβουν την εξουσία? εμείς! Εγώ , κι εσύ που έγραψες αυτό το πολύ ειλικρινές και σχεδόν απόλυτα σωστό κείμενο κι ο κάθε ένας από μας.. Εμείς τους δώσαμε την ευκαιρία να καταχραστούν ,να κλέψουν ,να δανειστούν ανεπιστρεπτί,να μας κοροιδεύουν λέγοντάς μας πως όλα είναι καλά ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που είναι καλά είναι η τσέπη τους.Αφού λοιπόν ο Έλληνας είναι τόσο μαλάκας και επί τόσα χρόνια επιλέγει άχρηστους να τον κυβερνούν και να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα, τότε λοιπόν καλά να πάθει! Αυτό μας αξίζει! Η χρεωκοπία και η πείνα.Η εξαθλίωση και η κατάντια.Μπας και έτσι εκτιμήσουμε κάποιους άλλους, που κάποτε θέλησαν το καλό του τόπου αλλά τους διώξαμε κακήν κακώς γιατί μας φάνηκαν καταπιεστικοί.Φάτε τώρα στη μάπα την μούφα δημοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν θεωρείς Έλληνα τον καθένα που ανέχεται την κατάντια και δέχεται να καταστρέφει την χώρα τους προς δικό του όφελος τότε δεν έχω κάτι παραπάνω να πω. Είμαι απολύτος ξεκάθαρος στην δημοσίευσή μου. Δείχνω πολύ καθαρά το πόσο πονάω και αγαπάω αυτήν την χώρα και θέλω να πάω μπροστά και πάνω απ' όλα απαντάω επώνυμα. Δεν κρύβομαι ούτε πίσω από ανώνυμα σχόλια ούτε πίσω από συντομογραφίες όπως το ed.v. Αν εσυ φιλαράκο γουστάρεις να βλέπεις την χώρα σου να ολισθαίνει χωρίς να κάνεις τίποτα λέγοντας απλά πως αν είναι να με πάρει το ναυάγιο μαζί τότε είσαι αυτοκαταστροφικός και απαισιόδοξος. Και έχουμε πολλούς αντίστοιχους στην Ελλάδα. Συνήθως τους οραματιστές και τους αισιόδοξους τους παραγκωνίζουν τα λαμόγια και τους υποχρεώνουν να φύγουν στο εξωτερικό όπου εκεί γίνονται λαμπροί και πετυχημένοι όμως την Ελλάδα δεν την ξεχνάνε. Και ούτε η Ελλάδα εκείνους. Οι κομπλεξικοί όμως στρουνθοκαμηλίζουν... Μπράβο τους. Εγώ τους θεωρώ δειλούς και επικίνδυνους.
    Όσο για το ΈΛΛΗΝΑΣ όπως το γραψες μου θύμισες το πανό των ακροδεξιών πριν ένα μήνα στο κέντρο που είχαν κατέβει στο κέντρο για το δημοψήφισμα και είχαν γράψει σε έναν πανό "ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ" με μπροστάρη τον Μπουμπούκο. Να σας χαιρόμαστε λοιπόν... Θα μας πάτε εσείς όλοι μπροστά... ΄
    Όμως χαίρομαι που αντιδράτε έτσι... Η αλήθεια πονάει και δημιουργεί εχθρούς... Όμως όσοι έχουν ανοικτά μάτια και μυαλά επιβιώνουν. Αντί να τρωγόμαστε ας βρούμε κάτι καλό για την πατρίδα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγνώμη αλλά ένα τελευταίο σχόλιο που μου στάλθηκε δε δημοσιεύθηκε. Αν μπορεί ο αναγνώστης που μου το στειλε ας το ξαναστείλει. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ανεγκέφαλος, συμφεροντολόγος, λαμόγιο, δειλός και επικίνδυνος"... δεν είναι και λίγοι χαρακτηρισμοί για κάποιον που επιθυμεί να μην τρώγεται.
    Εκτός από ατεκμηρίωτους χαρακτηρισμούς δεν φαίνεται να έχεις και πολλα να πεις...
    Θα προσπεράσω λοιπόν το 1ο σου κενό κείμενο.
    Λες ότι πονάς και αγαπάς την χώρα σου και θέλεις να την πας μπροστά, αυτό σίγουρα δεν θα το κατεφέρεις πηγαίνοντάς την πίσω στο '98 ούτε πουλώντας τα νησιά της.
    Φάσκεις και αντιφάσκεις.
    Έπειτα μειώνεις όλους όσους έχουν διαφορετική από την δική σου άποψη και κρίνεις τον εαυτό σου ως "οραματιστή, αισιόδοξο, λαμπρό και πετυχημένο νέο".
    Συγχώρεσε εμάς τους κοινούς θνητούς.
    Διάλεξε πλευρά, τάξου με αυτπήν και στήριξε επιτέλους την γνώμη σου με επιχειρήματα.

    Φρύνη Κόραλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Μπας και έτσι εκτιμήσουμε κάποιους άλλους, που κάποτε θέλησαν το καλό του τόπου αλλά τους διώξαμε κακήν κακώς γιατί μας φάνηκαν καταπιεστικοί.Φάτε τώρα στη μάπα την μούφα δημοκρατία!"
    Ορίστε κύριε laternative έχεις θερμούς υποστηρικτές και δει χουντικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν έχω νοσταλγίσει παλιά καθεστώτα και δεν είμαι τουλάχιστον εγώ χουντικός ούτε το δείχνω στο μπλόγκ στην ανάρτησή μου. Όταν με το πρώτο σου σχόλιο αποκαλείς πως δεν είμαι νοήμων λέγοντάς μου ένα σωρό ασυναρτησίες τότε πρέπει να σου απαντήσω και γω αναλόγως. Διότι εγώ θέτω διάφορα τεκμήρια και μιλάω πάνω σε αυτά. Δεν αναπολώ το 98. Εκνευρίζομαι για την λαμογιά όταν καθημερινά προϊόντα που καταναλώνουμε σε μία νύχτα τους αυξάνουν τις τιμές τους για να πλουτίσουν κάποιοι λίγοι. Δε γίνεται εδώ οι καφέδες και οι εφημεριδες (όπως και άλλα προϊόντα) να αυξάνονται οι τιμές τους και μεις να μη μιλάμε. Πως γίνεται στο Παρίσι, στη Βιέννη, στη Ζυρίχη και αλλού να είναι τόσο φθηνά και εδώ να εκτοξεύονται οι τιμές τους στα ύψη. Όπως δουλευόμαστε εμείς εδώ μεταξύ μας πήγαμε να δουλέψουμε και τους Ευρωπαίους. Δε λέω κάτι λάθος εδώ μέχρι στιγμής. Που φαίνεται το ανθελληνικό μου στοιχείο; Και φυσικά την αγαπάω αυτήν την χώρα. Αλλά όταν δε με σέβεται και δε μαφήνει να ανοίξω τα φτερά μου τι θες να κάνω; Να μείνω εδώ να μιζεριάζω; Εσύ μου ξεκίνησες έναν πόλεμο με σχόλια σου που με πρόσβαλλα.
    Και κάτι άλλο. Που ανέφερα να πουλήσουμε τα νησιά μας;... Μη βάζεις λόγια που δεν έχω πει. Το κείμενό μου και τα σχόλια είναι για να τα βλέπουν όλοι και να κρίνουν. Δεν έχω να κρυφτώ από κανέναν. Πάντως μαγκιά σου που είπες το όνομά σου (αρκεί να ναι το αληθινό). Εκεί σε παραδέχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο για τον αναγνώστη που μου στειλε το σχόλιο και με υποστήριξε δεν μου φάνηκε καθόλου χουντικός. Ίσα ίσα που έχει την οικονομική επίγνωση της ελληνικής κατάστασης. Αντί να ανησυχείτε όπως και μεις για τις συνέπειες της επίβλεψης της Ελλάδος από το ΔΝΤ κάθεστε και τα χώνετε σε μένα. Γιατί; Επειδή είπα αρκετές αλήθειες που πονάνε. Άλλη μία κλασσική νοοτροπία του Ελληνάρα. Στους δύσκολους καιρούς αντί να ανοίγει τα μάτια του να βρει λύσεις κάθεται και βρίσκει μαύρα πρόβατα για να τα διώξει για το καλό της πατρίδας του. Τι να σας πω. Ευτυχώς όλα δημοσιεύονται και ο κάθε αναγνώστης κρίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το σχόλιο σου με ενόχλησε. Θα σου απαντήσω στα καρφιά σου ένα ένα. Φυσικά και ο καθένας μπορεί να απαντάει στο ιστολόγιό μου ανώνυμα. Όμως όταν με κατηγορεί θέλω να το κάνει επώνυμα όπως έκανε η παραπάνω αναγνώστρια κάτι το οποίο με έκανε να την εκτιμήσω και ας είναι εναντίον μου. Το οτι δεν αφήνω τα σχόλια μου να δημοσεύονται άμεσα το κάνω για να προστατεύσω την προσωπική μου ζωή από κάποιους που θέλουν το κακό μου και θέλουν να με εκθέτουν για θέματα που τους είχα εμπιστευτεί. Και τελικά ήταν σωστή η κίνησή μου διότι αυτό έπραξαν πολλές φορές να κάνουν. Έτσι απέφυγα το μπλόγκ μου να το μετατρέψω όπως και συ είπες σε μεσημεριανή εκπομπή. Όμως επειδή σε γνωρίζω ξέρω πως και συ στο δικό σου ιστολόγιο κάνεις το ίδιο. Οπότε σε παρακαλώ μη μου τα χώνεις. Όλα τα σχόλια που αφορούν τα κείμενά μου και μόνο δημοσιεύονται.
    Και ναι πράγματι το χάρηκα με το κείμενό μου αυτό. Και μόνο που το διάβασε και το σχολίασε κόσμος με ικανοποίησε διότι δέχομαι τον αντίλογο και απολαμβάνω τον διάλογο.
    Καλή σου βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν θα χαρακτηριζα ανθελληνικη την αναρτηση αυτη γιατι εχει αρκετα αντικειμενικα δεδομενα.Για παραδειγμα,η κατακορυφη ανοδος των τιμων,η προς τα πανω στρογγυλοποιηση και οι κατω του πληθωρισμου αυξησεις των εισοδηματων ειναι χαρακτηριστικες.
    Υπαρχει ομως ενα "αλλά". Αντι να τα βαζεις με τους κερδοσκοπους και τα λαμογια σαν εννοια,τονιζεις την ελληνικοτητα τους:
    1) "Η αλήθεια είναι πως οι Έλληνες είναι πονηροί, κουτοπόνηροι θα έλεγα."
    2) "Όμως για να δείτε πόσο μαλάκας είναι ο σημερινός Έλληνας."
    3) "Δε γίνεται φίλε να σου δίνουμε τα λεφτά και συ να τα ξοδεύεις στα μπουζούκια και στις γκόμενες και να παραμελείς τις σπουδές σου και το μέλλον σου."

    Δηλαδη αν και ξεκινας ψυχραιμα μια αναλυση γενικευεις, βγαζοντας γενικα συμπερασματα για εναν ολοκληρο λαο με σαφες ρατσιστικο επιχρισμα.Δεν ειναι τυχαιο που λες "ξοδευεις στα μπουζουκια", δηλαδη μια αμιγως ελληνικη διασκεδαση.

    Κατα τη γνωμη μου,κατηγορησε τα λαμογια ανεξαρτητως εθνικοτητας,αλλά οπως ειμαι σιγουρος οτι θα σου κακοφαινοταν ενα σχολιο του στυλ "η αληθεια ειναι οτι οι αλβανοι ειναι εγκηματιες", "η αληθεια ειναι οτι οι κινεζοι ειναι μικροτσουτσουνοι",κτλ, ετσι το σχολιο οτι οι ελληνες ειναι κουτοπονηροι ειναι ευκολα παρεξηγισμο.

    Παχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυστυχώς Μάνο μας παίρνει όλους η μπάλα. Είναι αυτό που είπες στο τέλος, αυτό που αναφέρουμε και μεις πως οι Αλβανοί είναι εγκληματίες και οι Κινέζοι μικροτσούτσουνοι έτσι και εμείς είμαστε κουτοπόνηροι. Και επειδή καταφέραμε και ξεγελάσαμε τους εαυτούς μου με τις λαμογιές και τις απάτες πιστέψαμε πως θα ξεγελούσαμε και τους Ευρωπαίους. Δυστυχώς εκεί έγινε η παρεξήγηση και θεωρήσανε το κείμενό μου ανθελληνικό. Όμως η αλήθεια είναι πως όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι. Και όπως θα ξέρεις και συ Μάνο όταν κάποιος αποσιωπεί σε ένα έγκλημα τον θεωρούμε συνένοχο έτσι και εδώ επείδη όλοι αποσιωπούμε στον βιασμό της Ελλάδος από τους πολιτικούς μας γινόμαστε συνένοχοι.
    Η Πέμπτη είναι η μέρα κρίσης της Ελλάδος. Μακάρι να μαστε όλοι με μία θετική σκέψη και ενέργεια εκείνη τη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή