Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

43 χρόνια από την μαύρη επέτειο




Χθές κλείναμε 43 χρόνια από την μέρα που κάποιοι συνταγματάρχες, πιόνια των μεγάλων δυνάμεων αποφάσισαν "να κάνουν επανάσταση".

Πολλές φορές προσπαθώ να φανταστώ τον εαυτό μου να ακούει από το ραδιόφωνο ή να διαβάζει εφημερίδα πως ο στρατός αποφασίζει να επαναστατήσει. Δε ξέρω πως θα αντιδρούσα. Σίγουρα θα γελούσα δυνατά και θα αναρωτιόμουν αν μας περνούσαν για τόσο ηλίθιους που περιμένουν να τους πιστέψουμε. Αλλά όταν έχεις τα όπλα στραμμένα πάνω σου δε νομίζω πως έχεις και δεύτερη επιλογή.

Δε θα αναφερθώ στο γεγονός. Κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς για μένα προκαλεί ένα ανελέητο βιασμό στη χώρα που εδραιώνεται και στο λαό που το ανέχεται. Οι χώρες αυτές όπως και η Ελλάδα τότε απομονώνονται από τον υπόλοιπο κόσμο, δημιουργείται μία στασιμότητα στο θέμα παραγωγής και προόδου μέχρι που έρχεται ο σκοταδισμός στην χώρα.

Όμως με εκνευρίζει όταν βλέπω ανθρώπους της ηλικίας μου και λίγο μεγαλύτερους που δεν την έζησαν την χούντα και όμως την υποστηρίζουν ή την βρίζουν και δεν είναι μόνο απόλυτοι αλλά και φανατικοί υποστηρικτές των απόψεων τους. Νομίζω πως αυτές οι θέσεις είναι λανθασμένες. Αν δεν έχεις ζήσει κάτι δε μπορείς να το κρίνεις εκ του ασφαλούς. Εμένα μ' αρέσει να παρουσιάζω την αρνητική μου στάση απέναντι στη χούντα και στην κάθε χούντα που επικρατεί όμως μ' αρέσει επίσης να ακούω και από τις δύο πλευρές απόψεις και από κει να της κρίνω βάση των γνώσεών μου, αν είναι σωστές, αληθείς ή όχι.

Δεν είναι πολλοί μεγάλοι σε ηλικία φιλοχουντικοί ή κρυφοχουντικοί που τους έχω ακούσει να μου λένε τις εξής απόψεις: " Επί χούντας δεν αυξήθηκε ούτε μέρα η τιμή του ψωμιού, κυκλοφορούσες στο δρόμο και άφηνες τα χαρτονομίσματα να εξέχουν από τις τσέπες και να μη φοβάσαι να σε κλέψουν, επικρατούσε ηρεμία, δεν υπήρχαν επεισόδια και άλλα πολλά...". Τι να τα κάνεις όμως όταν γνωρίζεις πως εκείνη τη περίοδο όλοι οι αριστεροί βρίσκονταν στην Μακρόνησο ή στις φυλακές, φυσικά και φοβόσουν να κλέψεις μη τυχόν σε πιάσει η αστυνομία και σε κλείσει στα κολαστήρια, δε μπορούσες να κάνεις πηγαδάκια στο δρόμο διότι ερχόταν κατευθείαν η αστυνομία και τους διέλυε, δεν μιλούσες σε ανθρώπους και τους φοβόσουν όλους ότι μπορεί να στην φέρουν, δεν υπήρχε ελευθεροτυπία, πραγματοποιόντουσαν κινηματογραφικές παραγωγές με θέματα την Επανάσταση του '21 και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μόνο και μόνο για να ενισχύσουν το εθνικό φρόνιμα του λαού.

Η χούντα αυτό που χρησιμοποίησε για να διατηρηθεί στην εξουσία ήταν ο φόβος. Είχε γονατίσει έναν λαό και τον είχε του χεριού της επειδή πολύ απλά τον τρομοκρατούσε.

43 χρόνια μετά την μαύρη επέτειο και 37 χρόνια από την λήξη του η Ελλάδα παρ' όλα τα προβλήματά της ήταν (και χρησιμοποιώ το ήταν διότι πλέον δεν είμαι και τόσο σίγουρος για το εαν είναι) μία χώρα ελεύθερη με πολίτες ελεύθερους για λόγο, άποψη, διαμαρτυρία, πρόοδο και κάθε τι άλλο που μπορούσε να βοηθήσει μία χώρα να προοδεύσει. Όμως τη ξαφνική ελευθερία που κατακτήσαμε σαν λαός, αντί να την αξιοποιήσουμε και να φύγουμε μπροστά την απολαύσαμε και γίναμε μία ζούγκλα. Πλέον γινόμαστε σκλάβοι μίας άλλης χούντας. Οικονομικής χούντας για την οποία υπεύθυνοι είμαστε εμείς...

Αυτό που με τρομάζει όμως είναι πως ενώ έχουν περάσει τόσα χρόνια από την πτώση της χούντας, υπάρχουν ακόμα αρκετοί νοσταλγοί της περιόδου αυτής οι οποίοι αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν από τις τρύπες που ήταν τόσα χρόνια κρυμμένοι και να αποκτούν σιγά σιγά δύναμη και επιρροή προς τον λαό... Η οικονική κρίση, η ανεργία και η ξενοφοβία στρέφει τον κόσμο στην ακροδεξιά. Δε μπορώ να κρύψω πως τρόμαξα με μία ανάρτηση που έπεσε στα χέρια μου από μία φιλοχουντική εφημερίδα. Παρουσιάζω το κείμενο από κάτω. Οι απόψεις δικές σας...


Την ιστορία δεν την γράφουν οι ηττημένοιΛοιπόν κύριοι, ναι. Οι άνθρωποι του “Στόχου” που έχουν πάντα το θάρρος της γνώμης τους και που τολμάνε να αντικρίζουν την αλήθεια κατάματα, όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους, στέκονται σήμερα κριτικά απέναντι στο ιστορικό γεγονός της 21ης Απριλίου. Ένα γεγονός που ήρθε 18 χρόνια μόλις μετά την απεμπλοκή της Πατρίδας μας απο έναν αιματηρό και επώδυνο αδελφοκτόνο πόλεμο, που είχαν δρομολογήσει πριν απο το ‘44 ξενοκίνητες και εχθρικές προς το Έθνος δυνάμεις.Ίσως να δεχόμασταν κι εμείς με ανακούφιση εκείνο το πρωινό της 21ης Απριλίου, τη στρατιωτική επέμβαση, όπως με ανακούφιση τη δέχτηκε και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, κάτι που εύκολα γίνεται αντιληπτό και απο τις ανύπαρκτες αντιδράσεις. Ένας Λαός, ένα Έθνος που είχε κουραστεί, που είχε αηδιάσει και που τελικά είχε γυρίσει την πλάτη στο πολιτικό κατεστημένο της εποχής, αλλά και στην κοινωνική και πολιτική ανωμαλία που είχε προέλθει απο το ίδιο το κατεστημένο.Και εδώ ακριβώς είναι που στεκόμαστε. Εδώ που θα σταθεί και ο ιστορικός του μέλλοντος, απαλλαγμένος απο πάθη και ιδεολογικές προκαταλήψεις. Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός τόσο μεγάλου στρατιωτικού εγχειρήματος και μάλιστα εντός τεραστίων αστικών κέντρων (με επίκεντρο την Αθήνα) αναίμακτα ουσιαστικά, θα είναι ίσως το πρώτο χαρακτηριστικό που θα παραμείνει και θα πλαισιώσει την αναφορά του συγκεκριμένου γεγονότος. Αυτή είναι η αλήθεια. Και σε όποιον αρέσει. Ξέρουμε ότι δεν αρέσει σε αρκετούς, αλλά ξέρουμε χιλιάδες ακόμα, πολλές χιλιάδες, με διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις, που παρακάμπτουν τη στέρηση της πολιτικής ελευθερίας, που όντως επέβαλλε το καθεστώς της 21ης Απριλίου, και συχνά πυκνά βάζουν στο στόμα τους μια φράση που μπορεί καθένας ν’ ακούσει παντού... “Που ‘σαι ρε Παπαδόπουλε!”. Ή μήπως λέμε ψέματα;




Σχόλια που δέχτηκε αυτό το κείμενο:


1. δημοκρατια ειναι το πολιτευμα που ο λαος ψηφιζει αυτον που σε ενα μηνα θα παρει τοσα λεφτα οσα δεν θα παρουν αυτοι σε ολη τους τη ζωη


2. 6135 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥΑπό την ώρα "Ω" δηλαδή την δευτέρα πρωϊνή της 21ης Απριλίου εως και την τελική επικράτηση του Στρατιωτικού εγχειρήματος λίγες ώρες αργότερα, και βάσει του σχεδίου "ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ" που ενεργοποιήθηκε απόλυτα χάριν της προσχωρήσεως του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Σπαντιδάκη στους κινηματίες, διενεργήθηκαν (κυρίως από την Αστυνομία Πόλεων και την Βασιλική Χωροφυλακή 6135 συλλήψεις σε ολόκληρη την επικράτεια, πλέον των συλλήψεων πολιτικών προσώπων στις οποίες προέβησαν στρατιωτικά αποσπάσματα, οργανωμένα για τον λόγο αυτό.Οι 6135 συλληφθέντες ήταν χαρακτηρισμένοι κυρίως ως "Επικίνδυνοι Κομμουνιστές Γ κατηγορίας", αλλά και ως "Πράκτορες Εχθρικών Μυστικών Υπηρεσιών" ή Επικίνδυνοι αλλοδαποί. Μόνο από την Υποδιεύθυνση Γενικής Ασφάλειας Αθηνών συνελήφθησαν ως Πράκτορες Εχθρικών Μυστικών Υπηρεσιών 15 άτομα Ελληνικής κυρίως καταγωγής και υπηκοότητος αλλά και 35 άτομα χαρακτηρισμένα ως "Επικίνδυνοι Αλλοδαποί" μεταξύ των οποίων 8 Αλβανοί (Ελληνικής καταγωγής), 2 Αρμένιοι, 2 Ρώσσοι, 2 Άγγλοι, 3 Κύπριοι, 4 Ιταλοί, 3 Τούρκοι, 9 Γιουγκοσλάβοι και 2 Ούγγροι.Άπαντες οι συλληφθέντες -ανάμεσα τους και 235 γυναίκες- μεταφέρθηκαν με αρματαγωγά του Βασιλικού Ναυτικού στην νήσο Γυάρο, απ' όπου λίγες ημέρες αργότερα απολύθηκαν 200 υπερήλικες και ασθενείς.


3.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙΣ ΚΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙΣ ΔΥΟ ΦΡΑΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟΥΣ "ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ"... ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΑΙ ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.


4."Που να ξέρουν τι τους ξημερώνει..."20 Απριλίου, ώρα 9:00 μμ. Η ώρα "Ω" όπως είχαν χαρακτηρίσει την 2α πρωινή της 21ης Απριλίου οι Αξιωματικοί, πλησίαζε... Παπαδόπουλος, Παττακός και Μακαρέζος αναχωρούν μαζί από το σπίτι του αντισυνταγματάρχη Μιχαήλ Μπαλόπουλου στην Νέα Σμύρνη όπου πραγματοποιήθηκε η προτελευταία συνά-ντηση της "Επαναστατικής Επιτροπής". Μιά τελευταία σύσκεψη για τις 11:00 μμ είχε καθοριστεί στο σπίτι του Δημήτρη Ιωαννίδη στο Γαλάτσι λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ο καθένας για το γραφείο ή την Μονάδα του..….Στους δρόμους οι Αθηναίοι έτρεχαν να προλάβουν τις τελευταίες τους δουλειές, ανύποπτοι για ό,τι θα συνέβαινε την επομένη.-Που να ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο, μονολόγησε καθώς έβλεπε έξω από το παράθυρό του ο Γ. Παπαδόπουλος, που καθόταν στο κάθισμα του συνοδηγού.-Θα σταματήσουν οι φασαρίες και θα ηρεμήσουν, πρόσθεσε ο Νικόλαος Μακαρέζος που κρατούσε το τιμόνι…Από το ραδιόφωνο οι δυο συνταγματάρχες άκουγαν το δελτίο ειδήσεων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Κυριότερη είδηση της ημέρας τα μέτρα που εξήγγειλε για τους αγρότες ο υπουργός Γεωργίας Ευάγγελος Αβέρωφ. Διπλασιασμός των αγροτικών συντάξεων, από τις 200 στις 400 δρχ., ολοκλήρωση της εφαρμογής της νοσοκομειακής περίθαλψης και επέκταση του προγράμματος της αγροτικές στέγης...-Καλές οι εξαγγελίες του κυρίου υπουργού, γενναία τα μέτρα του, αλλά θα μείνουν στα λόγια, παρατήρησε ο Μακαρέζος.-Είναι μέτρα που θα ανακούφιζαν τους πολύπαθους αγρότες μας, πρόσθεσε ο Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι "δεν θα ήταν άσχημη ιδέα τα μέτρα αυτά να τα εφάρμοζε η δική μας επαναστατική κυβέρνηση"…Και πράγματι, λίγες μόνο μέρες μετά την επικράτηση του πραξικοπήματός τους εφάρμοσε τις εξαγγελίες Αβέρωφ ο υπουργός Γεωργίας Αλέξανδρος Ματθαίου, με επιπλέον προσθήκη την κατάργηση των αγροτικών χρεών.


5.AN ΔΕΝ ΚΡΟΤΑΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΠΥΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΑΥΓΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


6. Η Ιστορία είναι των νεκρών!!!Απλά εμείς οι ζωντανοί την γράφουμε την διαβάζουμε και την μεταφέρουμε στους νεότερους!!!!!!!Ο/Η Ανώνυμος είπε... 6135 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥΕγω θέλω να σας πώ για τους 100+ νεκρούς φαντάρους της ίδιας νύχτας!!!! Μπορούμε να γράψουμε την ιστορία τους?????Αν θέλει κανείς να συνεργαστούμε (calfolk@yahoo.com)


Τα σχόλια δικά σας... Εγώ ότι είχα να πώ το είπα... Δυστυχώς καπνίζουν ακόμα τα απομεινάρια της χούντας... Δεν είναι περίεργο αν με ένα αεράκι η φωτιά αναζωπυρωθεί... Πλέον είναι στο χέρι μας να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις και να μη φτάσουμε σε αντίστοιχες περιόδους ξανά.

4 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι ότι οι χούντες σε αυτό τον κόσμο ήταν και ακροδεξιές και ακροαριστερές..
    Επιβλήθηκαν δηλαδή σε διάφορες χώρες ακροδεξιά δικτατορικά καθεστώτα(Φράνκο στην Ισπανία,Μουσολίνι στην Ιταλία,αργότερα Παπαδόπουλος στην Ελλάδα,κτλ).

    Ωστόσο, επιβλήθηκαν και ακροαριστερά δικτατορικά καθεστώτα που ήταν πολύ πιο αιμοσταγή σε κάποιες περιπτώσεις(Στάλιν-ΕΣΣΔ, Τσαουσέσκου-Ρουμανία, Χότζα-Αλβανία, Γιαρουζέλσκι-Πολωνία, Πολ Ποτ-Καμπότζη).Καθεστώτα που έσφαξαν πολύ κόσμο και οδήγησαν τις χώρες τους σε πρωτοφανή κατάντια μετά την πτώση του κομμουνισμού.

    Οπότε,το συμπέρασμα είναι ότι γενικά οι ακραίες απόψεις μπορούν να οδηγήσουν σε δικτατορικά καθεστώτα,όχι μόνο οι ακραίες δεξιές,αλλά και οι ακραίες αριστερές.

    Οπότε όσο ανησυχητικό είναι να βλέπεις ανθρώπους να ελκύονται από την άκρα δεξιά λόγω της ανεργίας και της λαθρομετανάστευσης, άλλο τόσο ανησυχητικό είναι να βλέπεις ανθρώπους να ελκύονται από την άκρα αριστερά λόγω της οικονομικής ανασφάλειας ή της αστυνομικής αυθαιρεσίας πχ.

    Με λίγα λόγια,νομίζω ότι για μένα το ίδιο επικίνδυνος είναι ο χρυσαυγίτης που μαχαιρώνει τον μετανάστη, με τον αντιεξουσιαστή που μαχαίρωσε ένα παιδί το 2006 επειδή φορούσε t-shirt με την ελληνική Σημαία.

    Όσο επικίνδυνος είναι ο ακροδεξιός που βεβηλώνει μια εβραική συναγωγή,άλλο τόσο επικίνδυνος είναι ο αναρχικός που βεβηλώνει την ελληνική Σημαία ή το φυλάκιο του άγνωστου Στρατιώτη.

    Όσο εγκληματίας ήταν ο Περίανδρος της Χρυσής Αυγής που τραυμάτισε σοβαρά έναν αριστερό φοιτητή, άλλο τοσο εγκληματίας ήταν ο αναρχικός Κουνταρδάς που κόντεψε να σκοτώσει τον Χρ. Πολυζωγόπουλο.

    Όσο σκοταδιστές ήταν οι χρυσαυγίτες που έκαψαν το βιβλίο της ιστορίας της ΣΤ δημοτικού της Ρεπούση, άλλο τόσο απαράδεκτοι είναι οι αναρχικοί που καίνε διαρκώς τα βιβλία του βιβλιοπωλείου του Αδ.Γεωργιάδη.

    Όσο μεγάλο πλήγμα ήταν η δολοφονία του Γρ.Λαμπράκη,άλλο τόσο μεγάλο πλήγμα ήταν η δολοφονία του Π.Μπακογιάννη.

    Άρα λοιπόν ο κίνδυνος υπάρχει και στα 2 άκρα,απλά επειδή η μετεμφυλιακή Ελλάδα έζησε στο πετσί της την δεξιά καταπίεση,έχουμε υποσυνείδητα την εντύπωση ότι μόνο τα άκρα της δεξιάς συνιστούν κίνδυνο.



    Τέλος σε ό,τι αφορά τη χούντα για να αναφερθώ στο ακριβές θέμα του κειμένου σου,θέλω απλά να τονίσω ότι οι αριστεροί ήταν στα ξερονήσια και πριν την χούντα. Και επι κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου υπήρχαν ξερονήσια.Δεν τα έφτιαξε η χούντα,απλώς τα διατήρησε.

    Και μάλιστα ο Παπαδόπουλος είχε δείξει πολλά φιλελέυθερα στοιχεία. Για παράδειγμα,εδιωξε τον βασιλιά, ενώ τον Αύγουστο του 1973 έκλεισε τα ξερονήσια και έδωσε χάρη σε όλους τους πολιτικούς κρατουμένους, έδωσε αμνηστία στον ίδιο του τον παραλίγο δολοφόνο(και μεγάλο ήρωα),Αλ.Παναγούλη, προχώρησε σε άρση του στρατιωτικού νόμου, και όρκισε πολιτικη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κεντρώο πολιτικό Σπ.Μαρκεζίνη ορίζοντας ημερομηνία εκλογών Φεβρουάριος 1974. Ήταν το περίφημο πείραμα της φιλελευθεροποίησης της χούντας που με το Πολυτεχνείου βέβαια κατέρρευσε,αφού ήρθε στα πράγματα ο πολύ πιο σκληρός Ιωαννίδης επαναφέροντας τον πλήρη σκοταδισμό.

    Ήθελε δηλαδή ο Παπαδόπουλος να μετατρέψει τη χούντα του σε ένα πιο φιλελευθεροποιημένο καθεστώς που να εξελισσόταν όπως η σημερινή Τουρκία.

    Αυτά όλα δεν αλλάζουν την καταπίεση,τα βασανιστήρια,τον φόβο,την έλλειψη ελευθερίας έκφρασης,κτλ. Αλλά καλό είναι να λέγονται και να ακούγονται γιατί η χούντα του Παπαδόπουλου όσο σκληρή και αν ήταν,δεν ήταν η πιο σκληρή χούντα της ιστορίας.

    Ε.ΠΑΧΟΣ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. …..Φτου….. στη ‘’Δημοκρατία’’ –τους…., κι ας λερωθεί το φτύμα….!.....

    ….. Δικτατορική Δικτατορία ή Δικτατορία των κακίστων δικτατόρων….. χαμηλού βαθμού….,
    τώρα, πια, κι εδώ…., χξς΄….!

    Αστέμματοι βασιλείς…., ωσεί οι της Αρχαίας Ελλάδος Ευμόλπιδες και Κήρυκες….,
    λες…., ‘’αλά’’ Πολυνείκη κι Ετεοκλή….. σε ‘’εναλλάξ’’ μοιρασιά της Εξουσίας….!

    «Ελέω» του ‘’παρασκηνικού’’ ’’«Μεγάλου Αδελφού»’’ εκλεγμένοι….,
    ‘’αλά’’….,
    τον της Παλιοδιαθηκικής παραβολής των μνων….,
    «κάποιον από ευγενή καταγωγήν, που επήγε σε μακρινή χώρα
    διά να λάβη διά τον εαυτόν του βασιλικήν εξουσίαν και ύστερα να επιστρέψη.»….!

    …..Παράρτημα του ‘’Πανκράτους’’ –του κι η Ελλάδα –μας….,
    η με την μοναδικά ‘’Αινιγματο’’’’λύτρα’’ γλώσσα…., μα και ‘’Αινιγματο’’’’δέτρα’’….,
    καθώς ικανοί αρχαίοι –μας πρόγονοι ‘’έλυσαν’’, και, το ‘’αίνιγμα’’ της ψυχής….:
    βλέπε : Δημόκριτος…., ο που την προσδι•όρισε ως με άκρως απειροελάχιστα ‘’σωματίδια’’ μη ύλης….,
    και την….. σχηματοποίησαν….: βλέπε : σήμα των Ολυμπιακών αγώνων….!

    Όμως, με τους 5 κύκλους –του στoν ίδιο άξονα….: ψυχοDNA….,
    το ‘’διαστρεβλωμένο’’ από εκείνους που ο ‘’Μέγας’’ Εκείνοςςς πέρασε αμαχητί απ’ τη χώρα –τους….,
    ε, με αντάλλαγμα αυτό….!

    Με βάση αυτό, λοιπόν…., ‘’ονειρέψου’’ τις δυνατές ‘’Καθεστωτικές’’ διακυμάνσεις….,
    φανταζόμενος…., από δεξιά προς τα αριστερά…., τους 5 κύκλους στον ίδιο άξονα….,
    μα με τον μεσαίο κύκλο ως ‘’ψυχή’’ του ‘’Καθεστώτος’’….,
    κινούμενης ‘δώθε – ‘κείθε στο ‘’χαρακτηρίζον’’ ‘την ‘’σώμα’’ –της…::
    α΄ ) 1ος κύκλος +οο : ++…., β΄ ) 2ος κύκλος +0 : + ( έστω, -+ )….,
    γ΄ ) μεταίχμιο σημείο +- -+ ή -+ +-….: +- -+ ή -+ +-….,
    δ΄ ) 3ος κύκλος -0 : - ( έστω, +- )….. και….. ε΄ ) 4ος κύκλος -οο : --…::

    ( …..μεταπτωτικό ‘’Κοινωνιο’’’’DNA’’….. )

    * ….. 0 ) …..

    1΄ ) +++ ---- +- -+ ή -+ +-….:: +οο ---- +- -+0 ή -+ +-0….: υπερυπερθετικό ---- ουδέτερο….:
    Θεανθρωπική Δημοκρατία….: ‘’όλα και τίποτα ---- τίποτα κι όλα’’….,

    2΄ ) ++….:: +οο….: υπερθετικό ή θετικότατο….:
    δημοκρατική Δημοκρατία ή Δημοκρατία των καλλίστων ‘’δικτατόρων’’….,
    [ ….ε, κάτι σαν το….. «παν κάλλιστον : ++ αμιγές κακού - και κακίστου --….: ++…..»….! ]

    3΄ ) -+….:: +0….: αρνητικοθετικό ή θετικό….: δικτατορική δημοκρατία….,
    [ …..ε, κάτι σαν το….. «ουδέν καλόν : + αμιγές κακού : -….: -+…..»….! ]

    4΄ ) +- -+ ή -+ +-….:: +- -+0 ή -+ +-0….: ουδέτερο….:
    ούτε….. ούτε….. ούτε….. ούτε….,

    {{ …..έι, αλί –μας, εδώ θε να ‘’κατά’’κολλήσουν την ψυχή –μας….,
    στο…., και, ηλεκτροσοκικό…., +- -+0 ή -+ +-0 του ‘’σώματός’’ –της….,
    οι ‘’σχιζο’’κάτθρωποι και δόλιοι κωδικοποιητές της ανθρώπινης Γνώσης….:
    ‘’φυτοποίησή’’ –μας….. κι ‘’απόλυτος’’ έλεγχος….,….! }}

    5΄ ) +-….:: -0….: θετικοαρνητικό ή αρνητικό….: δημοκρατική δικτατορία….,
    [ …..ε, κάτι σαν το….. «ουδέν κακόν : - αμιγές καλού : +….: +-…..»….! ]

    6΄ ) --….:: -οο….: υποαρνητικό ή αρνητικότατο….:
    δικτατορική Δικτατορία ή Δικτατορία των κακίστων δικτατόρων….,
    [ …..ε, κάτι σαν το….. «παν κάκιστον : -- αμιγές καλού + και καλλίστου ++….: --…..»….! ]

    { ‘’7’’ ) …..το….. --- ---- -+ +- ή +- -+….:: -οο ---- -+ +-0 ή +- -+0….:
    υποϋποαρνητικό ---- ουδέτερο….: Σατανοκατθρωπική Δικτατορία….:
    ‘’τίποτα κι όλα ---- όλα και τίποτα’’….. αδύνατον…., εξ ορισμού του όντως Θεού….! }

    0΄) …..

    ( …..προπτωτικό ‘’Κοινωνιο’’’’DNA’’….:
    οι κύκλοι -0 και -οο, εδώ, ομόκεντροι…., ενώ οι +οο και +0 σιαμαίοι σε σημείο….. )

    * 0 ) …..

    1 ) +++ ---- ++….: +οο ---- +0…:: υπερθετικό ---- θετικό….:
    Θεανθρωπική Δημοκρατία….: όλα και τίποτα ---- τίποτα κι όλα….,

    2 ) ++….:: +οο….: υπερθετικό ή θετικότατο….:
    δημοκρατική Δημοκρατία ή Δημοκρατία των καλλίστων ‘’δικτατόρων’’….,

    3 ) ++…:: +0….: θετικό….: δημοκρατική δημοκρατία….,……………………

    …..Καλό –σας ‘’ταξίδι’’, λοιπόν, στην υπερβατική ‘’Τρέλα’’….,
    ω ‘’εκφυλισμένα’’ –τους κι αμύητα Ελληνούδια….:
    ο φτυμένος –σας….. κι ‘’αποκλεισμένος’’ –τους….. «Τρελός»….. Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. tote ixeres pion na polemiseis!!! tora??? ola ta lamogia tis metapolitefsis pu exargirosan to politexnio ftiaxnondas mia parodia dimokratias... zoume sto xunda ton sindikaton ton mikron, atalandon, mizeron, akaliergiton,amorfoton,efetsidon,grekilon... me tis ygeies mas

    Nikos Giavropoulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το 1965 είχαμε μία χαμένη άνοιξη. Μακάρι στις 6 Μαΐου ξεκινήσει κάτι καινούργιο σε Ελλάδα και Γαλλία. Κάτι καινούργιο τόσο για τις χώρες αυτές όσο και για την Ευρώπη όλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή