Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Είναι πόλεμος αυτός;...



Πρίν λίγες μέρες φύγανε από την Ελλάδα τα πλοία για την Γάζα όπου θα προσφέρανε στους Παλαιστίνιους φάρμακα, τρόφιμα και εφόδια.

Σήμερα το πρωί μαθαίνουμε από συγκεκριμένα blogs όπως το troktiko.blogspot.com και σταθμούς όπως ο ΣΚΑΪ ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση Ισραηλινών στα πλοία αυτά τα οποία τα έχουν ακινητοποιήσει. Το γεγονός όμως είναι πως δέχτηκαν πυρά και πηγές από Τουρκία και Χαμάς λένε πως υπάρχουν δύο νεκροί και 40 τραυματίες. Γαλλικό πρακτορείο αναφέρει για δέκα νεκρούς. Αυτά ήταν τα τελευταία νέα πριν διακόψουν οι Ισραηλινοί τη μετάδοση του γεγονότος αυτού. Φυσικά τα ελληνικά κανάλια (εκτός του ΣΚΑΪ) κοιμούνται ακόμα όπως και η ελληνική κυβέρνηση.

Και γω σαν απλός θεατής όλων αυτών των γεγονότων σήμερα το πρωί αναρωτιέμαι... Δεν είναι πόλεμος αυτός;... Οι Ισραηλινοί χτυπήσανε πλοία όχι απαραίτητα ελληνικά αλλά διεθνή. Σκοτώσανε πάλι κόσμο και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό 40 ανθρώπων. Θεωρούμε δηλαδή πόλεμο μόνο όταν κάνουν επίθεση σε έδαφος. Τα σκάφη με ελληνική σημαία τι έδαφος είναι; Πως θα προστατεύσουμε τα "εδάφη" αυτά που χτυπηθήκανε από το αλαζονικότερο κράτος του κόσμου; Για πόσα χρόνια θα αφήσουμε αυτόν τον λαό να σκοτώνει και να διεκδικεί τα εδάφη των γύρω χωρών χωρίς να μιλάει κανείς... Πόσο αίμα πρέπει να τρέξει ακόμα σε αυτά τα μέρη; Δεν είναι μακριά μας. Μιά γειτονιά της ανατολικής Μεσογείου είμαστε. Και σήμερα το πρωί δεχτήκαμε επίθεση.

Ωστόσο θα πρέπει να πούμε πως πάνω στα πλοία βρίσκεται και ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Θοδωρής Δρίτσας. Μπορεί να τους κατηγορώ από δω συνέχεια τους Έλληνες βουλευτές όμως επισημαίνω και τις καλές κινήσεις αρκετών. Και το ότι ένας βουλευτής άφησε την καρέκλα του και έτρεξε εκεί κάτω για να υπερασπισθεί ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ένας λόγος να μην τον κατατάσσουμε με τα υπόλοιπα 299 γαϊδούρια.

Το Ισραήλ έχει προκαλέσει πολύ κακό. Και θα σκοτώνει για πολλά χρόνια ακόμα κόσμο. Γιατί πολύ απλά είναι ένα φασιστικό και εθνικιστικό κράτος με επεκτατικές βλέψεις. Και μεις σαν βλάκες το θεωρούμε κομμάτι της Ευρώπης. Αυτό το κομμάτι της Ευρώπης μόλις μας έκανε επίθεση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου