Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ξύπνησέ με, όταν ο Σεπτέμβριος περάσει...

Στίχος από ένα γνωστό ξένο τραγούδι. Έτσι θα καλωσορίσω αυτόν τον μήνα ο οποίος θα χει αρκετό τρέξιμο αλλά θα μου προσφέρει καλά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι πως δε θα μαι τόσο δραστήριος στο ιστολόγιό μου όσο τους άλλους μήνες λόγω υποχρεώσεων και μείωσης του ελεύθερου χρόνου μου, όμως από τον επόμενο μήνα θα επανέλθω κανονικά.
Όπως είχα πει και άλλες φορές έχουμε λανθασμένη ημερομηνία με την οποία γιορτάζουμε την νέα χρονιά. Πιστεύω ότι ένα έτος ξεκινάει από το Σεπτέμρβη. Τότε γυρνάμε όλοι από τις άδειες, τότε ανοίγουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, τότε ξεκινάνε τα πρωταθλήματα. Ο Σεπτέμβρης είναι πάντα μία νέα αρχή.
Καλό μήνα λοιπόν και καλή χρονιά...

9 σχόλια:

  1. Καλό μήνα, θαυμάσια η λεπτομέρεια στο εσωτερικό του ροδιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα Μαράκι. Το ρόδι συμβολίζει την καλή τύχη μίας αρχής... Οπότε εγώ εύχομαι καλή τύχη στην νέα "ατυπη" χρονιά... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά λοιπόν! Με πολλή όρεξη για δημιουργία και δύναμη -σωματική και ψυχική- για να ξεπερνάμε όλα τα δύσκολα!

    Υ.Γ. Το Αστείο το διάβασες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά δρόμε... Σου εύχομαι και σένα ότι καλύτερο... Το Αστείο το χω διαβάσει και μου άρεσε πάρα πολύ... όμως το καλύτερό του είναι Η ζωή είναι αλλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χμμ...το έχω στο πρόγραμμα και αυτό...
    όταν το διαβάσω θα σου πω εντυπώσεις!

    Το Αστείο πάντως ήταν για μένα πέρα για πέρα ''καταπραυντικό''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γενικά ο Κούντερα επηρέασε σε μέγιστο βαθμό τον τρόπο σκέψης μου. Ακόμα και τη συμπεριφορά μου. Έχει γράψει υπέροχα βιβλία. Έχω διαβάσει πάνω από δέκα δικά του. Αγαπημένο μου όπως σου είπα είναι το Η ζωή είναι αλλού αλλά όπως είπες και συ πράγματι το αστείο είναι καταπραυντικό... Μετά από Κούντερα σου προτίνω να διαβάσεις Ραφαηλίδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα laternative!
    Του Ραφαηλίδη έχω την Ιστορία του νεοελληνικού κράτους. Το είχα ξεκινήσει κάποια στιγμή αλλά δεν κατάφερα να το τελειώσω!
    Τον τελευταίο καιρό εκτός από τον Κούντερα έχω κολλήσει και με τον Sabato! Δε ξέρω αν έχεις διαβάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα φίλε. Το συγκεκριμένο βιβλίο του Ραφαηλίδη το λάτρεψα. Όμως ένιωθα έτοιμος να το διαβάσω μετά από πολλά βιβλία του Κούντερα. Δώσε του μία δεύτερη ευκαιρία. Όσο για τον άλλο συγγραφέα δε γνωρίζω κάτι. Έχεις να μου προτίνεις κάποιο βιβλίο του; Βλέπω πως έχουμε κοινά αναγνώσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα!
    Ο Ernesto Sabato έχει γράψει μεταξύ άλλων μια τριλογία με πρώτο Το τούνελ μετά το Περί ηρώων και τάφων και τέλος το Αβαδδών ο εξολοθρευτής.
    Το τριτο δεν το έχω διαβάσει ακόμα.
    Βασικά κι εγώ φέτος ξεκίνησα να τον διαβάζω οπότε για την ώρα μόνο αυτά μπορώ να σου προτείνω.

    Τι να πρωτοκάνουμε σε αυτή τη ζωή...
    τι να πρωτοδιαβάσουμε, τι να πρωτοακούσουμε και τι να πρωτοδούμε...
    Με 3-4 μήνες διακοπές το χρόνο παραπάνω κάτι θα γινόταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή