Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Αληθινή αγάπη


Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες των ομάδων διάσωσης στην Βραζιλία για να βρεθούν επιζώντες μέσα στους τόνους λάσπης, μια είναι η εικόνα που, εδώ και λίγες ώρες, συγκεντρώνει τη παγκόσμια θλίψη για τα 650 θύματα των πλημμύρων. Ένας σκύλος, ο «Λεάο» κάθεται, ως σύμβολο αφοσίωσης στη ζωή και στο θάνατο, δίπλα από τον τάφο της αφεντικίνας του, Κριστίνα Μαρία Σεζάριο Σαντάνα, η οποία έχασε τη ζωή της την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη Τερεσόπολις.

6 σχόλια:

  1. Φίλε Γιώργο..θα σου διηγηθώ μια πρόσφατη ιστορία-εμπειρία που έτυχε στην οικογένειά μου.Η γιαγιά μου στο χωριό έχει έναν σκύλο,αγαπημένο ζώο..που μόνο μιλιά δεν έχει.Τώρα στις γιορτές είχαμε την γιαγιά στο σπίτι στην Αθήνα για 15 μερες.Παρένθεση,ο σκύλος έμεινε στο χωριό και τον ταιζε ο θείος μου.Στα χωριά τα ζώα συνηθίζεται να τα αφήνουν λυτά.Ο σκύλος λοιπόν έφυγε απο το σπίτι και τον έψαχναν..άφαντος..είχε πάει ο καψερός στο νεκροταφείο και κοιμόταν στον τάφο του παππού μου δίπλα,νομίζοντας πως και η γιαγιά πέθανε...το πιο συγκλονιστικό απο όλη την ιστορία ήταν όταν επέστρεψε η γιαγιά στο σπίτι.Την μυρισε απο μακριά και γύρισε..μόλις την είδε άρχισε να κλαίει σαν μικρό παιδάκι...όλοι όσοι είδαν τη σκηνη αυτή κλάψανε απο συγκίνηση..τέτοια αγάπη ούτε άνθρωπος δεν δίνει!...καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι Στέλιο... Μέσα από τα ζώα μαθαίνουμε την ανθρώπινη συμπεριφορά... Και αντιστρόφως μέσα από τους ανθρώπους μαθαίνουμε τη ζωώδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι συγκλονιστική η εικόνα και η αφοσίωση των ζώων στ'αφεντικά τους. Ούτε οι άνθρωποι τόσα αισθήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή