Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Πρωινή βόλτα στο Baden Baden


Λίγο πριν παρουσιάσω τις φωτογραφίες από την Πράγα σκέφτηκα να κάνω μία μικρή στάση σε ένα χωριό που είχα επισκεφθεί πέρσι τον Μάρτιο αλλά δε κατάφερα να συγκεντρώσω αρκετό φωτογραφικό υλικό. Γιατί; Ίσως γιατί περπάτησα στην λάθος πλευρά της πόλης, το τοπίο μου φάνηκε αδιάφορο και έτσι το μεσημεράκι πήρα πάλι το τραίνο για να επιστρέψω Στρασβούργο.
Το χωριό αυτό βρίσκεται στη δυτική Γερμανία, κοντά στα σύνορα με την Γαλλία. Για να καταλάβετε πόσο κοντά είναι χρησιμοποίησα δύο προαστιακούς. Ο ένας ξεκινούσε από Στρασβούργο και χανόταν στη Γερμανία και ο άλλος (δε θυμάμαι από που ξεκινούσε) κατέληγε στην Καρσλούη. Σε κάποιο σημείο αυτές οι δύο γραμμές τέμνονταν. Εκεί κατέβαινα και περίμενα τον άλλο συρμό.
Ο σταθμός ήταν στη μέση του πουθενά. Σε μία ύπαιθρο χωρίς σπίτια και κτίρια. Ήμουν μόνος μου και στην αρχή με έπιασε ένας πανικός. Ευτυχώς όμως μαζί μου είχε κατέβει και ένας άλλος άνθρωπος ο οποίος με οδήγησε στην άλλη αποβάθρα. Περίμενε και εκείνος τον ίδιο συρμό.
Όσο περιμέναμε είχαμε πιάσει την κουβέντα. Ήταν οικονομολόγος από την Παλαιστίνη με γραφεία στην Γερμανία και στο Ντουμπάι. Μου εξηγούσε τόσο στην αναμονή όσο και στη διαδρομή τον γολγοθά που θα περάσει η Ελλάδα. Μετά από έναν χρόνο διαπιστώνω πως είχε πέσει μέσα. Ευτυχώς η ιστορία του στην οικονομική κρίση είχε καλό τέλος.
Το Baden-Baden είναι μία λουτρόπολη δίπλα στον Μέλανα Δριμό (ο οποίος φαίνεται από το Στρασβούργο όταν έχει καλό καιρό). Έχει διάσημα καζίνο και είναι σαν πόλη γραφική και όμορφη. Έχοντας ακούσει θετικά σχόλια από πολλούς αποφάσισα να την επισκεφθώ για μιά μέρα.
Δυστυχώς όμως χωρίς χάρτη (πιστεύοντας πως η πόλη είναι μικρή) χάθηκα και δεν έβρισκα κάτι αξιόλογο για να δω. Έτσι κινήθηκα σε μία αδιάφορη πλευρά της πόλης μέχρι που βαρέθηκα και πήρα το τραίνο της επιστροφής αρκετές ώρες νωρίτερα.
Αυτή ήταν η μικρή μου εξόρμηση στον γερμανικό χώρο...

2 σχόλια: