Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μετά Τσέρνομπιλ εποχή...



Το 1986 είναι πλέον μία θολή ανάμνηση. Φυσικά δε θυμάμαι τίποτα γιατί ήμουν 3 χρονών παιδί. Μετά από χρόνια μου περιγράφανε οι δικοί μου την "πυρηνική" Μεγάλη Εβδομάδα εκείνης της χρονιάς.
Αν και άνθρωπος με περιέργια που θέλει να θυμάται και να ζει όλα τα μεγάλα γεγονότα, δεν είμαι σίγουρος αν είμαι τυχερός ή άτυχος που δε θυμάμαι τον πανικό που είχε σπείρει το Τσέρνομπιλ σε όλη την Ευρώπη και κυρίως τα Βαλκάνια.
Μέχρι που ένα πρωί (της Παρασκευής συγκεκριμένα) ξύπνησα και είδα σκηνές Αποκάλυψης στην Ιαπωνία. Ποιός θα φανταζόταν εκείνη τη στιγμή πως θα ζήσουμε ένα νέο Τσέρνομπιλ.
Αρκετές μέρες μετά τα Μ.Μ.Ε. προσπαθούν να μη προκαλέσουν πανικό. Το αν κάνουν καλά κρύβοντάς μας την αλήθεια δεν είναι σε θέση να το γνωρίζω. Όμως είναι γελοίο να βλέπουμε τους αντιδραστήρες να ανατινάζονται ο ένας μετά τον άλλον και όλοι να είναι καθησυχαστικοί.
Οπότε θα περιμένουμε να δούμε πότε θα τελειώσει το θέατρο του παραλόγου...
Το σίγουρο είναι πως το η εποχή του Τσερνομπιλ πέρασε και τώρα αρχίζει η εποχή της Φουκουσίμα...

1 σχόλιο:

  1. Πιστευω οτι προκειται ηδη στην Ιαπωνια εχουμε μια μεγαλη πυρηνικη καταστροφη....Σκεψου οτι παντα σε αυτες τις περιπτωσεις κρυβουν την αληθεια, αλλά τωρα ηδη λενε οτι εχει ξεφυγει η ραδιενεργεια, κτλ. Σιγα-σιγα θα αποδειχθει η οδυνηρη αληθεια...

    Μάνος Πάχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή