Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Βλέποντας θετικά...



Όλος ο κόσμος πλέον τον βρίζει και αρκετοί από αυτούς θέλουν να κινηθούν νομικά εναντίον του. Αν συνεχιστεί αυτό το πανηγύρι θα κινηθώ και εγώ. Διότι Φωτόπολε μπορεί να μην έχω εγκλωβιστεί ακόμα σε ανελκυστήρα αλλά το θυροτηλέφωνό μου και το κουδούνι του διαμερίσματός μου καταστράφηκαν. Θα αναγκαστώ να τα πληρώσω για να τα επισκευάσω γιατί πολύ απλά σου κόβουν τη μπουκιά από το στόμα την οποία δεν την αξίζεις καν. Διότι πολύ απλά κάθεσαι και δε κάνεις τίποτα άλλο παρά να απειλείς τη κυβέρνηση. Εύχομαι η Δ.Ε.Η. να ιδιοτικοποιηθεί μήπως και βρούμε καμία άσπρη μέρα. Έξω οι αλήτες οι συνδικαλιστές τώρα.
Όμως θα δω την κατάσταση θετικά. Οι δύο συνεχόμενες διακοπές ρεύματος χθες και σήμερα με τράβηξαν μακριά από τον υπολογιστή και την τηλεόραση. Χαλάρωσα στο μπαλκόνι με ένα βιβλιαράκι στο χέρι και έναν καφέ στο τραπέζι. Η ξαφνική διακοπή ρεύματος ανάγκασε κάποιους ανθρώπους να βγουν στα μπαλκόνια και εκεί που δε χαιρετούσαν και δε μιλούσαν με τον διπλανό του τώρα πιάνανε κουβέντα με αιτία το ρεύμα. Αποκτήσαμε για λίγες ώρες ανθρώπινη συμπεριφορά μέσα σ' αυτήν την απάνθρωπη πόλη.
Το κερασάκι στη τούρτα ήταν η σημερινή διακοπή ρεύματος. Ξαναβγήκαμε πάλι στα μπαλκόνια και χαλαρώναμε. Ο γείτονάς μου απέναντι έπλενε με λάστιχο τον σκύλο του. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι πιο δίπλα χαλαρώνανε στις πλαστικές τους καρέκλες. Ο νεαρός φοιτητής από κάτω μου έβαλε το λάπτοπ μέσα και έπαιζε τάβλι με μία κοπέλα.
Μέχρι που ήρθε το ρεύμα. Ένας νεαρός από μία πολυκατοικία απέναντι φώναξε δυνατά "ήρθε το ρεύμα". "Ναι ναι και εδώ!" απάντησε μία κοπέλα από την πολυκατοικία μου. Δυο τρεις ακόμα είπα κάτι για το ρεύμα.
Φυσικά όλοι ξανακλειστήκαμε μέσα στο σπίτια μας και η γειτονιά έγινε πάλι απρόσωπη...

1 σχόλιο: