Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Θα γίνουμε Κορέα...



Νομίζω πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις η φράση "Θα γίνει της Κορέας" παύει να έχει ισχύ. Διότι πολύ απλά σαν χώρα τείνουμε στο να γίνουμε μία νέα Κορέα. Άνθρωποι στρατιωτάκια, με μισθούς ανύπαρκτους, με ηγέτες βλάκες (και πιθανότατα εθνικιστές) και με μία λανθασμένη φοβία της ύπαρξης πολλών γειτονικών εχθρών.
Ίσως να σας φαίνονται τραγικά τα όσα λέω μέσα στις πρώτες γραμμές. Όμως σκεφτείτε το λίγο. Τόσοι άνεργοι, τόσοι ανασφάλιστοι ημιαπασχολούμενοι νέοι, άλλοι τόσοι χαμηλόμισθοι. Μιλάμε για μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Και στη παρέα μας προσθέτουμε και τον Πάγκαλο που δεν έχει να πληρώσει το νέο χαράτσι και ζητάει από τον Βενιζέλο να μπει φυλακή.
Όλος αυτός ο κόσμος γιατί δε κατεβαίνει στον δρόμο;
Το σαββατοκύριακο πρέπει να μας βρει όλους στο Σύνταγμα. Αλλιώς σε λίγα χρόνια θα είμαστε και μεις όμοιοι με τα κορεάτικα ρομπότ που χορεύουν και παρελάζουν έχοντας όλα το ίδιο προσωπείο. Ανέκφραστο ή με ένα ψεύτικο χαμόγελο.
Φυσικά αν πάλι δε σας αρέσει το κείμενό μου και έχετε συνηθίσει στην αποχαύνωση τότε απολαύστε το παραπάνω βίντεο.
Και θυμηθείτε...
Έτσι θα γίνουμε!

2 σχόλια:

  1. δε νομίζω οτι υπάρχει συγκριση του μοντελου της Β. Κορές με της Ελλάδας. θα συμφωνησω ωστόσο πως βαδιζουμε σε επικινδυνα μονοπατια και ο μονος τροπος να γυρισουμε σελίδα ειναι μεσα απο τις λαϊκες συγκεντρωσεις, που με τη σειρα τους θα φέρουν και την αλλαγη. δεν μιλαω φυσικα για δραματικη αλλαγη μιας και αυτο ειναι απιθανο, αλλα πρεπει να στειλουμε το μηνυμα στους κυβερνωντες πως δεν θα ανεχτουμε για πολυ ακόμα την φασιστικη νοοτροπία του "αποφασιζω και διαταζω". οι εκλογές ειναι η μονη λυση, εκει θα φανει αν εχει ωριμασει ο έλληνας και μπορει να πεταξει εκτός κοινοβουλίου τους κηφηνες και τους επαγγελματίες κλέφτες και προδότες της ελλάδας. αν ομως δω τα ιδια ποσοστα σε ΠΑΣΟΚ και ΝουΔου τοτε καλά θα κανουν να μας τσακισουν, να μας κανουν Μπαγκλαντές....

    Eυαγόρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά τα λες Ευαγόρα και όπως πάντα εμείς οι δυο συμφωνούμε σε πολλά θέματα.
    Αυτό που λες το χω σκεφτεί αρκετές φορές και θέλω να σου θέσω τις ίδιες ερωτήσεις που κάνω και γω στον εαυτό μου. Υπάρχουν αντικαταστάτες αυτών των καθαρμάτων; Ποιοί θα τους αντιμετωπίσουν;
    Και από την άλλη πολύ φοβάμαι πως στις εκλογές θα έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι μικροί...
    Μας συγκρίνω με την Β. Κορέα διότι πάμε για την ίδια αποχαύνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή