Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Άρθρο 99, η νέα μόδα



Είμαστε ένα μπουρδέλο. Δεν εξηγείται αλλιώς η όλη κατάσταση. Πόσες φορές έχουμε ακούσει από γνωστούς μας όταν αναφερόμαστε για τον νόμο ότι πάντα υπάρχει ένα παραθυράκι για να γλιτώσουμε; Δεν είναι ψέμα αυτό. Ούτε είναι λάθος των νομοθετών. Είναι όλα μέσα στο σύστημα.

Την πρώτη φορά που ακούσαμε τον άρθρο 99 ήταν με την Α.Ε.Κ., η οποία γλίτωσε τον υποβιβασμό και την διάλυσή της χάρης σ' αυτό. Εκεί δε μιλήσαμε ούτε ασχοληθήκαμε με το συγκεκριμένο άρθρο. Το μόνο που μας ένοιαζε ήταν πως ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων (οπαδοί της Α.Ε.Κ.) μείνανε ευχαριστημένοι διότι η αποχαύνωση του οπαδισμού τους θα συνεχιζόταν.

Το άρθρο αυτό άρχισε πάλι να ακούγεται στην περίοδο της κρίσης. Κανείς όμως δεν έχει αναρωτηθεί για το τι λέει και ποιους ωφελεί τελικά.

Όταν μία επιχείρηση χρεοκοπεί είναι αναγκασμένη να δώσει όλα τα δεδουλευμένα στο προσωπικό που είχε. Αυτό μπορούσε να γίνει με το να πουλήσει εξοπλισμούς ή άλλα υλικά μέχρι να καλύψει το χρέος προς τους ανθρώπους (μία λέξη που έχουμε ξεχάσει όλοι μας).

Όμως οι σοφοί νομοθέτες βρήκαν ένα νέο άρθρο στο οποίο μπορεί να καταφύγει ο κάθε επιχειρηματίας. Σ' αυτό το άρθρο νόμιμα ο επιχειρηματίας δε πληρώνει κανέναν υπάλληλό του διότι πολύ απλά χρεοκόπησε. Η επιχείρηση και οι εγκαταστάσεις τις παραμένουν άθικτες κάτω από την προστασία του άρθρου και το προσωπικό... απλήρωτο και με τον νόμο.

Έτσι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις καταφεύγουν στο άρθρο 99 για να απειλήσουν το προσωπικό τους. Το τι γινόταν και τι συνέπειες είχε στους ανθρώπους δε το γνωρίζαμε μέχρι που έλαβε ισχύ στο Αλτερ και τώρα πάει να γίνει και στην Ελευθεροτυπία. Όμως εκεί οι εργαζόμενοι έχουν φωνή (τηλεοπτική και γραπτή) και ενημέρωσαν με κάθε τρόπο τον λαό για το τι λέει αυτό το άρθρο.

Αποτέλεσμα; Όσοι ασχολήθηκαν και έμαθαν την αλήθεια τραβάνε τα μαλλιά τους διότι σιγά σιγά συνειδητοποιούν πως και η νομοθεσία και η δικαιοσύνη σ' αυτό το μπουρδέλο - κράτος είναι σάπια. Πλέον και επίσημα γνωρίζεις πως και δίκιο να χεις δε θα μπορέσεις να το διεκδικήσεις νομοθετικά διότι ο νόμος είναι με το μέρος του ισχυρού.

Να σας θυμίσω πως σ' αυτό το άρθρο μπήκε και ο Γαβαλάς, αφήνοντας απλήρωτους και χρεωμένους τους αλλοδαπούς που του έφτιαχναν τα ρούχα και του τα διναν σε χαμηλές τιμές για να τα πουλήσει αυτός σε δεκαπλάσια αξία. Αυτός ο τύπος (μην τον χαρακτηρίσω διαφορετικά) έχει αφήσει κόσμο άνεργο, απλήρωτο και χρεωμένο για να κουνιέται στην τηλεόραση και στα στέκια της νυχτερινής ζωής της Αθήνας (μη χέσω) και κανείς δε λέει τίποτα.

Εμείς φταίμε που δε μιλάμε. Εκεί έχουν γίνει τόσο αλαζόνες αυτοί εκεί πάνω και μας φέρονται έτσι. Εμείς τους δώσαμε αυτό το δικαίωμα. "Πάρτε τώρα και το άρθρο 99 διότι πρόβατα σιγά σιγά ξυπνάτε αλλά ευτυχώς εμείς ήμασταν προετοιμασμένοι γι' αυτό και στρέψαμε τον νόμο προς την μεριά μας. Οπότε βουλώστε το τώρα και δουλέψτε για μας." Αυτά μας λένε αυτοί και αμέσως πάνε να σνιφάρουνε την κόκα ή να πετάξουνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε λουλούδια στις πίστες την ώρα που εμείς μαζεύουμε συσσίτια για τους συνανθρώπους μας.

Μακάρι το 2012 να μας ξυπνήσει και να τους στείλουμε όλους στο διάολο...

11 σχόλια:

  1. Ποιος είπε πως η δικαιοσύνη είναι ΤΥΦΛΗ??? Μια χαρά είναι...Μόνο όμως για τους έχοντες και κατέχοντες...

    Άκης Παπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πουλημένη δικαιοσύνη σε ένα κράτος πουλημένων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γυρίζει ο τροχός... Η λύτρωσις γαρ εγγύς!!!

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρηγοριά στον από κάτω είναι αυτό Πάνο. Και ευθυνόφοβο διότι μας βάζει σε αναμονή. Δε μας ξεσηκώνει να το αλλάξουμε εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ε ναι... μακαρι να ξυπνησουμε...για να δουμε τι μερα και τι ωρα ειναι

    Ana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βεβαια. απλα δεν ηρθε η ωρα ακομα.
    θα ερθει οταν αποφασισουμε να σηκωσουμε τις κωλαρες μας απο τους καναπεδες και το νετ και να βγουμε εξω.
    τοσοι που γραφουμε για επανασταση αν το καναμε στην πραξη θα ειχαν πεσει ολες οι κυβερνησεις του κοσμου.
    μονο οι μπλογκερς ειναι ενας στρατος ολοκληρος.

    Ana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχεις άδικο. Το 2011 πολύ το φιλοσοφήσαμε. Καιρός να προχωρήσουμε και στην πράξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ε ναι...αχαχαχχαχα..σιγα σιγα πρεπει.

    Ana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι νομοι δεν ειναι απλα με το μερος των πλουσιων...οι ιδιοι τους εφτιαξαν μεσω των 300 υπαλληλων τους....

    Γιάννης Ντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή