Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Οι Pink Floyd επανενώνονται




Έχουν περάσει 7 χρόνια από την τελευταία φορά που εμφανίστηκαν στο Live 8, έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και είναι ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της Ροκ μουσικής.
Η αλήθεια είναι βέβαια πως για πολλούς, είναι η ίδια η ιστορία της Ροκ μουσικής μιας και η μουσική παρακαταθήκη που έχουν αφήσει είναι τεράστια.

Οι fans της μπάντας θεωρούν πως οι Pink Floyd είναι αυθεντικοί μόνο με την σύσταση που είχαν εξαρχής και δε το βρίσκω παράλογο. Σκέψου τους Bon Jovi να έπαιζαν χωρίς τον κιθαρίστα Richie Sambora, λες πως κάτι λείπει. Και λείπει. Όπως έχουνε δηλώσει, η επανένωση θα γινότανε μόνο για κάτι το πραγματικά μεγάλο και τι πιο μεγάλο από το κλείσιμο των ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου που θα γίνουν το καλοκαίρι;

Αυτή τη στιγμή τα "εν ζωή" μέλη της μπάντας είναι ο Waters, ο David Gilmore και ο Nick Mason. Το βρετανικό συγκρότημα ξεχώρισε για τις πρωτοποριακές του ενορχηστρώσεις, τους δυνατούς του στίχους, τα ευφάνταστα εξώφυλλα αλλά και για τις θεαματικές συναυλίες του. Όταν πλέον ακούς το όνομα Pink Floyd το μυαλό σου δεν πάει απλά σε μια μπάντα που έπαιζε μουσική. Είναι σίγουρα κάτι παραπάνω.

Το μόνο που μένει πλέον είναι να επιβεβαιωθεί η πληροφορία που θα δώσει τεράστια χαρά στους αμέτρητους fans παγκοσμίως. Δεν είναι και λίγο να σου δοθεί η ευκαιρία να δεις επί σκηνής ένα θρύλο της ροκ μουσικής. Τέτοιες ευκαιρίες δε χάνονται.

18 σχόλια:

  1. Together we stand divided we fall...

    Panos Indigo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνο μετά τους Doors το 2004 θα πάμε και στους Pink Floyd!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. George, καλη χρονια καταρχην με υγεια! Συμφωνω με ολο το αρθρο. Ο παραλληλισμος με τον Sambora, ολιγον ατυχης ομως. Μη συγκρινουμε πραγματικους καλλιτεχνες με τους ρουβαδες των ΗΠΑ. Ας ελεγες πχ oι Ζepps διχως τον Bonzo, εστω οι GnR διχως τον Slash...

    Δημήτρης Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έβαλα αυτό το παράδειγμα διότι είχαμε το καλοκαίρι και την συναυλία των Bon Jovi οπότε ήθελα να πιάσω μία μεγαλύτερη γκάμα. Αλλά συμφωνώ με την παρατήρησή σου. Έπρεπε να είχα χρησιμοποιήσει ένα άλλο συγκρότημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εστω Peppers διχως Flea βρε παιδι μου, για να πιασεις κ το συρμο... Αν κ υπηρξαν ποιοτικη μπαντα μεχρι το Californication.

    Δημήτρης Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι και πρόσφατο γεγονός. Κρίμα για τον κιθαρίστα τους. Έλιωσε κι αυτός όπως ο Syd Barret

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστη παρατηρηση. Θαρρω πως ο Frusciante ηταν κομματακι πιο επιδραστικος για τους Peppers απ' οτι (προλαβε να γινει) ο Syd για τους Floyd. Οι τελευταιοι απογειωθηκαν με τον Gilmour, που ηταν λιγοτερο πειραματικος αλλα πολυ πιο αισθαντικος παιχτης κ δημιουργος εν γενει. 1 κλιμακα επαιζε, συνηθως, ο ανθρωπος αλλα ΠΩΣ την επαιζε, με τι ηχο, τι βιμπρατο...

    Δημήτρης Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.youtube.com/watch?v=f8k-CQuiTw4&feature=related Για παρτη σου, επειδη εισαι fanboy...χεχε!

    Δημήτρης Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαχαχα σ' ευχαριστώ ρε φίλε. Πράγματι οι Pink Floyd μετά Syd Barret εποχή και λίγο μετά το The Wall έχουν έντονη την επιρροή του Γκίλμουρ. Αλλά ρε φίλε δε θα το συγχωρέσω ένα πράγμα. Αυτός διέλυσε τους Pink Floyd.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nαι αλλα αλλος ξεκινησε δικαστικη διαμαχη με τους πρωην συνεργατες του για πνευματικα δικαιωματα κ το δικαιωμα χρησης του ονοματος... μην επαναλαβανομαστε. Αλλος απελυε τον Mason κ στη συνεχεια τον επαναπροσλαμβανε ως session μουσικο για την ηχογραφηση του The Wall... Για μενα ο Gilmour ειναι ο αντιστοιχος Νικολοπουλος κ ο Waters ο αντιστοιχος Καζαντζιδης της ιστοριας, για να ευθυμησουμε κ λιγο αχαχα!

    Δημήτρης Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όχι ρε φίλε. Ο Νικολόπουλος είναι βαρύ όνομα για να χρησιμοποιείται σε παραδείγματα μουσικών συζητήσεων. Άσε που όποτε ακούω ή διαβάζω το όνομά του μου ρχεται στο μυαλό ο Νταράλας (δε το έγραψα λάθος το όνομα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετά τους πυξ λαξ, επανενώνονται και οι pink floyd...

    Άκης Παπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διακρίνω μία δόση ειρωνείας ξάδελφε; Η επανένωση γίνεται για σημαντικό σκοπό και σίγουρα είναι ένα γεγονός που ενθουσιάζει αρκετό κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγγνώμη, μα το σημαντικό γεγονός είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου???!!!...

    Άκης Παπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σωστος, Νταραλας ηταν το επιθετο του πατερα του του ρεμπετη. Οπως κ να χει συνεχιζω ν' αντιπαθω τον Waters κ η απογοητευτικη του συνεντευξη το καλοκαιρι μου ενισχυσε αυτο το αισθημα.

    Δημήτρης Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άκη μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Μπορεί οι Ολυμπιακοί να χουν χάσει την λάμψη και τις αξίες που εκπροσώπευαν κάποτε αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι ένα σημαντικό γεγονός. Μητσάρα που σε ενόχλησε η συνέντευξη του Waters? Πιστεύω πως έχει τρομερή διορατικότητα. Κάτι ήξερε και επέλεξε την Αθήνα για μαγνητοσκόπηση της συναυλίας του. Αν παρακολουθήσεις τις αντίστοιχες συναυλίες που έκανε σε άλλες πόλεις θα καταλάβεις το γιατί. Υ.Γ. απέκλεισε για μαγνητοσκόπηση και την συναυλία στην Ο2 Arena όπου εμφανίστηκε και ο Γκίλμουρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πέρα από την ανούσια επανένωση, οι φλόιντ ανήκουν πλέον στην κρητιδική περίοδο. και μεταξύ μας, σιγά το ιβέντ των ολυμπιακών αγώνων για να επανενωθεί ένα τεράστιο συγκρότημα μη λέμε οτι θέλουμε! καλημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή