Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Περήφανος για τους φίλους μου



Από την πρώτη στιγμή που γνωρίστηκα με τον Στάθη στα σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο Ash in Art, διαπίστωσα πως θα σκάσω από τα γέλια μαζί του.
Άνθρωπος αυθόρμητος, ετοιμόλογος, έξυπνος, γκομενάκιας και με πλούσιο λεξιλόγιο. Αλλά ταυτόχρονα ντροπαλός και ψυχούλα. Περίεργος συνδυασμός. Το ξέρω. Πρέπει να τον γνωρίσει κανείς για να με καταλάβει.
Από τότε έμαθα για την μουσική παρέα που εκφράζεται, τους "Μαμ κακά και νάνοι" σε ένα ταξιδιάρικο, διασκεδαστικό αλλα και δυνατό προγραμμα... Παίζανε στο όνομα του Ρόδου, στην Καλλιθέα. Φυσικά και τον τίμησε όλη η παρέα της δημιουργικής γραφής. Εκεί γνώρισα το ταλέντο του στη μουσική αλλά και ως σόουμαν πάνω στη σκηνή.
Το Travel in Love, το άκουσα πρώτη φορά πέρσι. Περιττό να σας πω ότι με άκουσε όλη η πολυκατοικία από τα γέλια για μία ακόμη φορά...
Είχα δημοσιεύσει τους στίχους τότε σε μία ανάρτησή μου.
Μέχρι που ήρθε και το πρώτο video clip.
Με κάθε ειλικρίνεια το 'χω δει πολλές φορές για να μου ανεβάσει τη διάθεση.
Να επισημάνω πως έχει γίνει μία αλλαγή στους στίχους. Ενώ στις συναυλίες του λέει "πέτρα κωλομέρι", στο βίντεο τον ακούμε να τραγουδάει "μυαλό ξεφτέρι". Φίλε προτιμώ το πρώτο.
Πίσω από το τραγούδι και την κωμική ερμηνεία του Στάθη, κρύβεται ένας άνθρωπος με ταλέντο. Το πιστεύω. Το διαπιστώνω μέσα από τα κείμενά του, μέσα από τους διαλόγους που κάνουμε καθώς και τις απόψεις που μοιραζόμαστε αλλά και φυσικά μέσα από την παρέα που κάνουμε.
Περιμένω πολλά απ' αυτό το παιδί.
Και είμαι σίγουρος πως δε θα με απογοητεύσει...
Καλή συνέχεια Σταθάκο.
Και μη ξεχνάς... Η Χίος είναι μαζί σου!

9 σχόλια:

  1. XAXAOXOAXOAOXOA!!! ΘΕΟΙ!!!!

    Πάνος Ιντιγκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα ειλικρινά αν δεις το βιντεακι τα λογια είναι περιττά...πολυ cult!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα φυσικά...συνήθως στα πιο τρελά και στα πιο απλά πράγματα(αυτό βεβαίως βεβαίως συγκαταλέγεται στα τρελά)βρίσκεις μεγάλη δόση οξύνοιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι που σ' άρεσε. Σέβομαι την κριτική σου. Χαίρομαι όμως διπλά διότι ξέρω τον Στάθη (η μορφή του βίντεο κλιπ)και γνωρίζω τις δυνατότητες και τα όνειρά του. Κι όταν εκτιμάς κάποιον νιώθεις τον ενθουσιασμό του όταν εκπληρώνει κάποιο όνειρό του.
    Όπως μου είπε και ο Στάθης, είναι όμορφο να προσφέρεις γέλιο στον κόσμο χωρίς να γίνεσαι γελοίος...
    Και είναι πολύ όμορφο να σε κάνει κάποιος να γελάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω πως όταν οι άνθρωποι πετάνε από πάνω τους τη σοβαροφάνεια και τον κακώς εννοούμενο καθωσπρεπισμό, πετάνε ουσιαστικά ένα παντελώς άχρηστο και απίστευτα βαρύ φορτίο που μόνο μπροστά δεν τους επιτρέπει να πάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ καλό! πολλά μπράβο στον Στάθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό ακριβώς. Πολλές φορές η σοβαρότητα και οι τυπικότητες γίνονται από μόνες τους γελοίες. Μακάρι να υπερείχε σε όλα ο αυθορμητισμός. Ίσως έτσι να υπήρχε μεγαλύτερη ειλικρίνεια και αλήθεια στην κοινωνία μας...
    Και πάλι μπράβο στον Στάθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή