Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η Συρία απειλεί, η Δύση προετοιμάζεται!



Σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης ισραηλινής ιστοσελίδας Tik-Debka, κατά τις τελευταίες δέκα ημέρες η Μέση Ανατολή βρίσκεται υπό την άμεση απειλή της Συρίας να αρχίσει περιφερειακό πόλεμο στην περιοχή.
Το περασμένο Σάββατο 10/3 και κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου κ. Κόφι Αννάν και του κ. Μπασάρ Άσσαντ, ο Σύρος Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι κάθε στρατιωτική επιχείρηση ή επιθετική κίνηση κατά της χώρας του θα προκαλέσει πυραυλικό κτύπημα από πλευράς Δαμασκού εναντίον κάθε εμπλεκόμενης χώρας και στρατιωτικής δύναμης.
Ο κ. Άσαντ πρόσθεσε ότι η Συρία δεν θα περιμένει, αλλά θα προβεί σε άμεσο προειδοποιητικό κτύπημα από την πρώτη στιγμή που θα αντιληφθεί ότι επίκειται στρατιωτική κινητικότητα εναντίον της. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που επικαλείται η ίδια ισραηλινή ιστοσελίδα, την μοναδική χώρα που ο Πρόεδρος Άσαντ κατονόμασε στη συνομιλία του με τον κ. Αννάν ως πιθανό στόχο της συριακής στρατιωτικής μηχανής είναι η Τουρκία.
Ο κ. Άσαντ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Συρία "δεν θα διστάσει να στραφεί στρατιωτικά κατά της Τουρκίας".
Οι στρατιωτικές πηγές που επικαλείται η ισραηλινή ιστοσελίδα σημειώνουν ότι ο Σύριος Πρόεδρος έστειλε με αυτές του τις δηλώσεις σαφή προειδοποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία, στην Νορβηγία, στην Ολλανδία και στην Ιταλία, οι οποίες ήδη από την περασμένη εβδομάδα και έως την αρχή της επομένης συνεχίζουν να πραγματοποιούν κοινές στρατιωτικές και ναυτικές ασκήσεις στα ανοικτά των συριακών ακτών στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας στρατιωτικές βάσεις στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων και τη βρετανική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο.
Η ισραηλινή ιστοσελίδα επικαλούμενη δυτικοευρωπαϊκή στρατιωτική πηγή, αναφέρει ότι "οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να κηρύξουν ζώνες απαγόρευσης πτήσεων πάνω από μεγάλες συριακές πόλεις, για να εμποδίσουν τη συριακή πολεμική αεροπορία να βομβαρδίζει τους πολίτες της χώρας". Παράλληλα, στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο βρίσκονται ήδη δύο αεροπλανοφόρα, το αμερικανικό USS Enterprise και το γαλλικό Charles De Gaulle, τα οποία παίρνουν μέρος και στην ευρύτερη στρατιωτική παρουσία της Δύσης στον Περσικό Κόλπο, με στόχο την επιτήρηση των ιρανικών κινήσεων.
Η ισραηλινή ιστοσελίδα εκτιμά ότι η παρουσία των δύο αυτών αεροπλανοφόρων προκάλεσε το ρωσικό πολεμικό ναυτικό να αφήσει να διαρρεύσει η είδηση ότι στις 19/3 ελλιμενίστηκαν δύο ρωσικά πολεμικά πλοία στο συριακό λιμάνι Ταρτούς, στα οποία επέβαιναν Ρώσοι καταδρομείς. Αίσθηση αποτελεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία παραδέχεται ότι έχουν εγκατασταθεί ρωσικές ειδικές χερσαίες δυνάμεις εντός του συριακού εδάφους, χωρίς ωστόσο να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες για τον σκοπό της παρουσίας τους.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη-αστραπή στην Σεούλ, όπου θα βρίσκεται ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, με σκοπό να καθορισθεί τελικά η στάση της Δύσης έναντι της Συρίας και του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Η ισραηλινή ιστοσελίδα, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές στην Ουάσιγκτον, αναφέρει ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στη Σεούλ, ο μέγιστος χρόνος που ορίσθηκε για τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό αγγίζει τις 6 ώρες, με πιθανή ημερομηνία πραγματοποίησής της την 28η Μαρτίου.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές της ισραηλινής ιστοσελίδας, μετά το πέρας της συνάντησης Ερντογάν-Ομπάμα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα μεταβεί αεροπορικώς απευθείας από την Σεούλ στην Τεχεράνη, για πιθανές περαιτέρω διαβουλεύσεις.
Το ρεπορτάζ της ισραηλινής ιστοσελίδας Tik-Debka καταλήγει ότι έως το τέλος του τρέχοντος μηνός, θα έχει καθορισθεί η στάση που θα ακολουθήσει η Δύση τόσο ως προς το θέμα της Συρίας όσο και ως προς το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Του Γαβριήλ Χαρίτου
http://new-deal.gr/

10 σχόλια:

  1. η σκακιέρα στήθηκε και τα πρώτα στρατιωττάκια κάνουν τις πρώτες κινήσεις...σε αυτή την παρτίδα...άραγε θα είναι απ΄αυτές που ξεκινάνε και τραβάνε σε μάκρος γιατί οι παίχτες σκέφτονται τις κινήσεις τους ενδελεχώς ή θα το πάνε ερασιτεχνικά και θα πουν μια ψυχή που είναι να βγει...όπως και να έχει το θέμα είναι ότι η Ανατολή είναι έτοιμη να δράσει και η Δύση είναι έτοιμη (???!!!) να αντιδράσει(???!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή τη φορά είναι μπλεγμένες πολλές χώρες. Και δε πιστεύω πως θα ναι απλοί βομβαρδισμοί. Και με τρομάζει που η Ρωσία δε μένει αμέτοχη. Προσωπικά φοβάμαι πως αν γίνει η πρώτη κίνηση τότε θα χουμε μία ιστορία με μεγάλο μάκρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα γιωργο....ολα τα ειχαμε αυτο μας ελειπε.......αν γινει και αυτο αλοιμονομας.......

    Παναγιώτης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Παναγιώτη... Θα δείξει ο καιρός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν το ευχομε γιωργο....οι συνεπειες σε συναρτηση με την τορινη παγκοσμια οικονομικη-πολιτικη-και θεσμικη κατασταση του πλανητη θα ειναι τρομερες..... εκτος βεβαια και αν καποιοι το "μαγειρευουν" για τους "δικουςτους" γνωστους/αγνωστους λογους..........

    Παναγιώτης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον κανείς δε το εύχεται. Όμως αν κοιτάξεις στην ιστορία θα διαπιστώσεις πως πριν από κάθε μεγάλο πόλεμο υπήρχε μία μεγάλη οικονομική κρίση. Η ανθρωπότητα αντιμετώπισε αρκετές οικονομικές κρίσεις τα τελευταία 40 χρόνια. Αλλά δυστυχώς τα πράγματα τώρα είναι πολύ άσχημα. Και το χειρότερο; Ο κόσμος ξεχνά... Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το γνωριζω....και γιαυτο δεν το ευχομε!!!!!!!!!!!!!! Ως αναφορα τον κοσμο ... ειναι μεγαλο το θεμα,,με πολλες προεκτασεις για την κοινωνια των τελευταιων 50 χρονων...............

    Παναγιώτης Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για όλα φταίει το Ισραήλ κατά την γνώμη μου, ήταν και είναι ο κύριος υπαίτιος πολλών παρόμοιων καταστάσεων.


    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή