Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Βαϊμάρη 1932 - Αθήνα 2012


Ετοιμαστείτε!
Σε μία βδομάδα από σήμερα τελειώνουν τα ψέματα και θα δούμε κατά πόσο είμαστε υπεύθυνος λαός ή κότες.
Τα πράγματα όμως είναι περισσότερο πολύπλοκα. Θα ξεκινήσω πρώτα απ΄όλα με την ακροδεξιά για μία ακόμη φορά. Το "Ετοιμαστείτε" πηγαίνει περισσότερο στην παρουσία του ακροδεξιού αυτού κόμματος στην Βουλή. Ετοιμαστείτε λοιπόν για εικόνες σαν αυτή της Βαϊμάρης (που παρουσιάζω και στην σημερινή ανάρτηση).
Μην ενοχλείστε. Το 7 με 8% του ελληνικού λαού τους θέλει εκεί μέσα, ποσοστό μικρότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αλλά το θέμα είναι πως θα τους βάλουμε μέσα στην Βουλή.
Τελικά η Ιστορία επαναλαμβάνεται;
Την απάντηση την δίνει ο Χάινριχ Α. Βινκλερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου, ο οποίος λέει το εξής σωστό: "Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, αλλά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου."
Με λίγα λόγια, "Ξυπνήστε, συνέλθετε λίγο και διαβάστε λίγο ιστορία αν δε θέλετε να επαναληφθούν τα ίδια λάθη του παρελθόντος!"
Δυστυχώς όμως αυτοί οι άνθρωποι (ημιμαθείς, άβουλοι, επιφανειακοί, ευθυνόφοβοι κ.τ.λ.) είναι που αλλάζουν την ιστορία και ανεβάζουν μελλοντικούς δολοφόνους στην εξουσία.
Στη Γαλλία υπάρχει η εξής παροιμία: "Οι καλοί πολιτικοί μένουν στα σπίτια τους γιατί υπάρχουν κακοί ψηφοφόροι!"
Παράλληλα τελείως τυχαία(!!!) βγήκε μία δημοσκόπηση στον αέρα όπου δείχνει πρώτη επιλογή ψήφου τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και δεύτερους του Καμένους. Βρίσκω αρκετά επικίνδυνο αυτό το δημοψήφισμα και ιδιαίτερα ύπουλη την κίνηση αυτού που το έβγαλε στον αέρα και βούισαν όλα τα ιστολόγια. Φυσικά αναφέρομαι στον κύριο Χίο (άνθρωπος με ακροδεξιές απόψεις). Κάποτε έγινε μία χούντα στην Ελλάδα για να αποτρέψει την πορεία της Αριστεράς προς την εξουσία κι όλα έναν μήνα πριν τις εκλογές (26 Μαϊού 1967 θα γίνονταν τότε οι εκλογές). Δε θέλω να γίνω λαϊκιστής αλλά καλό είναι να χουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα διότι είναι περίεργοι καιροί.
Κι ας πάμε και στην Αριστερά (που έθιξα προχθές). Επειδή το έψαξα πολύ το θέμα με την πρόταση του Τσίπρα να συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Καμένους, θα ήθελα να του πω το εξής. Μία παρόμοια πρόταση είχε ακουστεί και παλιότερα. Η πρόταση ήταν η εξής: "Κομμουνιστές, αριστεροί, συνοδοιπόροι, όλοι ίδιοι είναι και όλους πρέπει να τους μαντρώσουμε στη Γυάρο."
Αυτό το είχε πει ο Γεώργιος Γεωργαλάς.
Κι ο νοών... νοείτω. 

2 σχόλια:

  1. δεν ξέρω για για τους υπόλοιπους, κάποιοι όμως είμαστε σ'ετοιμότητα...ζήσαμε τα πιο πρόσφατα γεγονότα...αλλά τα πιο παλιά τα ζήσαμε μέσω των πατεράδων μας...ο Θεός να βάλει το χέρι του...

    Ελισαβέτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μην βάζουμε τον θεό στη μέση. Η εκκλησία πάντα πήγαινε με την πλευρά των ισχυρών. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή