Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ή άνοδος της ακροδεξιάς


Πριν από τέσσερα χρόνια είχα επισκεφθεί την Ουγγαρία. Σε όσους είχα αναφέρει τον προορισμό μου με κοιτούσαν περίεργα και μου λέγανε πως η Βουδαπέστη είναι η νέα σφηκοφωλιά του νεοναζισμού στην Ευρώπη. "Από κει θα ξεπηδήσουν οι νέες σβάστικες" μου λέγανε αρκετοί. Πράγματι τα ποσοστά της ακροδεξιάς στη χώρα αυτή τότε (ενώ βρισκόταν ήδη στο Δ.Ν.Τ.) ήταν κοντά στο 15%. Ποσό μεγάλο και επικίνδυνο αν αναλογιστούμε πως στην Ελλάδα η επίσημη ακροδεξιά είναι στο 5% (αλλά αν βάλουμε και τα σταγονίδια του ΛΑ.Ο.Σ. και των Καμμένων φτάνει κοντά στο 15% κι εδώ). Πράγματι στην Ουγγαρία επικρατούσε μία ξενοφοβία. Το 'βλεπες στα βλέμματα όλων. 
Ποτέ δε περίμενα να βρω τα ίδια βλέμματα λίγα χρόνια μετά και στην Ελλάδα. Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η οργή και η ανασφάλεια καθώς και η αύξηση της εγκληματικότητας έχουν ανεβάσει το μίσος των Ελλήνων προς τους μετανάστες θεωρώντας τους κύριους υπεύθυνους της σημερινής κατάντιας. Φυσικά δε φταίνε οι ξένοι ή για να το θέσω καλύτερα δεν είναι μόνο εκείνοι ο λόγος. Η φράση μας παίρνουν τις δουλειές είναι τελείως λανθασμένη. Οι αλλοδαποί (κυρίως οι Αλβανοί) δούλευαν σε οικοδομές και σε άλλες εργασίες που ο Έλληνας τις θεωρούσε υποτιμητικές και τις απέφευγε. Προτιμούσε τότε να τεμπελιάζει παρά να δουλεύει ως χαμάλης. Λογικό αυτές τις θέσεις να τις καταλάβουν ξένα φτηνά χέρια. Το ότι τώρα ξεσπάει στους ξένους είναι άδικο. Εξάλλου πολλοί οικονομικοί μετανάστες φεύγουν από την χώρα μας διότι πολύ απλά δεν χτίζονται νέες οικοδομές. Αν ήταν πράγματι εγκληματίες θα έμεναν. 
Κι ας έρθουμε στην εγκληματικότητα. Πράγματι αυτό το φαινόμενο έχει διογκωθεί με την αύξηση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Όσο παράνομα μπαίνει ένας στη χώρα μας τόσο παράνομα ζει. Είναι θέμα επιβίωσης. Όσο πιο πολύ εκμεταλλεύεσαι την κατάντια ενός ανθρώπου, τόσο αυτός ετοιμάζεται να σου δαγκώσει το χέρι. Φυσικά δεν προσπαθώ να αθωώσω εγκληματίες. Είμαι υπέρ της τιμωρίας όλων ανεξαρτήτου εθνικότητας. Ούτε προτείνω να μείνουμε με δεμένα χέρια και να αφήνουμε τους άλλους (ντόπιους ή ξένους) να μας πηδάνε στην κυριολεξία. 
Η Ελλάδα είναι ένα μπάχαλο. Το βλέπουμε παντού. Οι εκλογές έρχονται και όποια επιλογή κι αν πάρουμε ξέρουμε πως θα ναι καταστροφική. Όχι μόνο φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού αλλά κρατιόμαστε από αυτό με το μικρό μας δαχτυλάκι. 
Αυτές τις μέρες θα ακούμε τον κάθε παπάρα να δίνει υποσχέσεις και αρκετά ζώα από κάτω να τον χειροκροτούν. Θα θεωρούσα μάγκα όποιον θα πήγαινε να μιλήσει στην πλατεία Αττικής ή στον Άγιο Παντελεήμονα. Μπορεί να τασσόμαστε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά θα πρέπει να ακούμε και τους ανθρώπους αυτών των περιοχών που έχει γίνει η ζωή τους μία περιπέτεια πια (για να μη πω ταινία τρόμου). 
Δυστυχώς η Ελλάδα είναι η νέα κοιτίδα της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. 
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ. Η Χρυσή Αυγή που πλέον μπαίνει πανηγυρικά στην βουλή όχι μόνο τον τιμάει αλλά τον σέβεται σαν Μεσσία (διαβάστε εδώ). Αυτό δείχνει πως ζούμε μία νέα "Χαμένη Άνοιξη". Μόνο που αυτή τη φορά οι συνέπειες θα είναι τραγικές για όλους μας.
Δείτε το παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε το χάος που επικρατεί στην πρωτεύουσα.



171 σχόλια:

  1. Εδω δν τρελαινονται με τους αλλους που μας ξεπουλανε
    σιγα μν τρελαθουν γι'αυτο....

    Τον Παπαδοπουλο,φερτε τον Παπαδοπουλο αλλα χωρις τους υπολοιπους και τους αγγλοαμερικανους απο πισω
    μονο του
    να δειτε πως μπαινει ταξη και χωρις ΕΣΑ...

    Γιώργος Γκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα παραμείνω ψύχραιμος στο σχόλιό σου και θα σε ρωτήσω να μου πεις τι θα έκανε ο Παπαδόπουλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς μέσα στην "αγανάκτησή" που μας έχει επιβληθεί υπάρχει κ η δίψα για αίμα. Αν βγεις κ ρωτήσεις κάποιον θα δεις πως το να δει πολιτικά διεφθαρμένα πρόσωπα στη φυλακή απλά δεν του αρκεί, θα σου πει για κρεμάλες, φωτιές κ λιθοβολισμούς. Συναίσθημα που δεν θυμίζει σε τπτ το ένδοξο κ πλούσιο πνευματικό μας παρελθόν κ δυστυχώς εκτρέφει ακραία κινήματα είτε δεξιά είτε αριστερά...όπως κ να έχει ο στόχος εν μέρει έχει επιτευχθεί δλδ η αηδία του κόσμου σε ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ.

    Βαγγέλης Μ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν αναφέρεσαι σε ένδοξο παρελθόν σε ποια χρονική περίοδο μας πας; Διότι στην Νεότερη ιστορία της Ελλάδος έχουμε πολλές κρεμάλες και τουφεκισμούς (Δίκη των έξι, Μπελογιάννης, Λαμπράκης, και άλλοι). Δε νομίζω πως σε αυτό το θέμα ζούμε κάτι πρωτόγνωρο.όπως είναι η άνοδος της ακροδεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1ον Ανεπτυξε εξωτερικη πολιτικη
    2ον Εθεσε τα θεμελια ενος ανυπαρκτου εως τοτε υγειονομικου συστηματος
    3ον εθεσε εαυτον υπερ Πατρις αντιθετα στα συμφεροντα που εξυπηρετουσε γι'αυτο και τον καθαιρεσαν και βαλαν στη θεση του τον Ιωαννιδη

    Αλλα οπως και με αλλα προσωπα της Ιστοριας αυτος φαινοταν σας κυριος εκπροσωπος της Χουντας κι αυτος μαγαριστικε ως ο επαισχυντος ολων αντι των Ρωχαμη-Γριβα-Ιωαννιδη και λοιπων μη φανερων προδωτων οπως ο Κ.Καραμανλης ο γηραιος ο Α.Παπανδρεου ο Καννελοπουλος κι υπαρχουν υποψιες και για τον Μ.Θεωδορακη αλλα ειναι τοσο αμφιλεγομενες οι μαρτυριες γυρω απο το ονομα του που αστον αυτον

    Γιώργος Γκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε κάποια σημεία συμφωνώ μαζί σου. Ο Παπανδρέου ο γέρος ξεκίνησε τον εμφύλιο από την Μέση Ανατολή και ο Καραμανλής προσπάθησε να φέρει μία χούντα αλλά απέτυχε. Ο Παπαδόπουλος ήταν ο μόνος που ψήφισε κατά της θανατικής ποινής του Μπελογιάννη. Φυσικά η χούντα του δεν ήταν αυτή που επιδίωκαν οι ξένοι. Όμως αυτή η χούντα μας άφησε μία Κύπρο μισή και πολλούς Έλληνες στα ξερονήσια. Μη σου αναφέρω τους νεκρούς.
    Για τον Θεοδωράκη τι έχει ακουστεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστά! Κ το γεγονός πως η ιστορία επαναλαμβάνεται (γενικότερα) δεν σε έχει κάνει να αναρωτιέσαι τι κάνουμε στραβά;;; Μιλάω για πνευματικό παρελθόν κ στη νεότερη ιστορία βλέπε Σεφέρη προσπάθησε φιλότιμα να ξυπνήσει έναν κοιμισμένο λαό. Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι άνθρωποι του πνεύματος πρέπει να ξυπνήσουν αν θέλεις τον κόσμο από την αγανάκτηση.

    Βαγγέλης Μ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου πως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Φίλε οι πνευματικοί άνθρωποι μιλάνε με τις πράξεις τους και τα έργα τους. Το θέμα είναι πως ο λαός είναι αποχαυνωμένος και δε κάνει τίποτα. Δε θέλει με τίποτα να ξυπνήσει. Για να δούμε τον Ιούνιο αν θα πονέσει ο πωπώς κανενός που θα μειωθούν οι μισθοί κι άλλο. Επίσης θέλω να σου πω πως επί χούντας όλος ο πνευματικός κόσμος είχε το στόμα του κλειστό και κυρίως ο Ελύτης. Κι όμως η νεολαία τότε ξεσηκώθηκε (αυτό για το αν είναι αναγκαίοι οι πνευματικοί άνθρωποι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και μονο οι βολτες απο Ρηγιλης που ειδα με τα ματια μ φτανουν
    για τα αλλα δν εχω στοιχεια δν λεω τπτ

    Οσο για την Κυπρο ηδη ο Παπαδοπουλος ειχε καθαιρεθει
    και μαλιστα οι φακελοι που θα ανοιγαν το 1997 το 2000 το 2006 κι ακομα ναι
    αναφερουν οτι καθαιρεθηκε γτ δν εκπληρωσε ττην συμφωνια
    δλδ την εκτελεση του Μακαρίου
    αντιθετως πιαστηκε στα Μεστα τμημα -ακρα μυστικης συστασης ελληνικου στρατου- απο αγγλους κατασκοπους κι υστερα απο πληροφοριες του Σωτηρα μν πω καμια κουβεντα Καραμανλη που θα ενισχυε τις ελληνοκυπριακες δυναμεις

    Απο κει και περα ριχτε τον Παπαδοπουλο στην πυρα και τιματε τους προδοτες

    Γιώργος Γκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχει ενδιαφέρον η προσέγγισή σου και θα θελα να την ψάξω. Όσο για το Θεοδωράκη δε μπορεί να διαγραφεί η αριστερή ιστορία του επειδή είχε μπει στη Νέα Δημοκρατία μία περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργο η ακροδεξιά είναι παρούσα και κυρίαρχη εδώ και πολλά χρόνια... Η Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτα...

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ Πέτρο. Η Χρυσή Αυγή είναι απλά η βιτρίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με το ιδιο σκεπτικο ομως ουτε εγω πειραζει που 40 χρονια ειμαι παρθενος και ξαφνικα τρελαινομαι και βιαζω καποια
    Ακραιο παραδειγμα αλλα για μας τους αριστερους (εστω κι αν δν υπαρχει πια αριστερα για μενα,ο τελευταιος γνησιος ηταν ο Α.Τριτσης)
    ηταν μεγαλη καταντια...

    Γιώργος Γκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πράγματι. Ο τελευταίος γνήσιος αριστερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το μέγα θέμα της χώρας αυτή την στιγμή είναι η λαθρομετανάστευση!!! Ενδεικτικό και το βιντεάκι που έβαλες. Ο απόλυτος αποπροσανατολισμός για ακόμη μία φορά....

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το σωστό με το θέμα αυτό είναι να ακούσουμε όλες τις πλευρές για το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών έχουν κάθε δίκιο να είναι αγανακτισμένοι και οργισμένοι. Φυσικά είμαι υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όμως με εκνευρίζει και το άλλο άκρο. Το άκρο της αριστεράς. Θα θελα πολύ να μετακόμιζαν αρκετοί ακροαριστεροί σε αυτές τις περιοχές και μετά από ένα δυο χρόνια να τους ρωτήσουμε αν έχουν τις ίδιες απόψεις... Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός και να μη προκαλώ παρεξηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φυσικά κ υπάρχει πρόβλημα. Όμως η λύση δεν είναι ούτε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ούτε και τα πογκρομ και τα πολιτικά παιχνίδια των διαφόρων φασιστοειδών. Η λύση είναι να δούμε για ποιους λόγους οι άνθρωποι αυτοί ξεκιμνούν από τις μακρινές τους χώρες για να έρθουν στην Ευρώπη_πόλεμος, πείνα, για ποιους λόγους αντιμετωπίζονται έτσι_ φθηνή , ανασφάλιστη εργασία αλλά και ποιες είναι οι δικές μας ευθύνες ως χώρα _ δουβλίνο 2 , συμμετοχή στο βαθμό που μας αναλογεί σε πολέμους κλπ κλπ

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μα πολλές από αυτές τις ερωτήσεις είναι απαντημένες. Η Ελλάδα είναι η πύλη της Ευρώπης (υπόψιν η Ελλάδα δεν είναι Ευρώπη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται για καλύτερες συνθήκες ζωής. Από την άλλη επειδή η Ευρώπη σέβεται και προστατεύει τα σύνορά της οι άνθρωποι αυτοί δε μπορούν να προχωρήσουν πιο δυτικά κι έτσι μένουν εδώ. Σεβόμαστε την πορεία και την κατάσταση της χώρας τους αλλά και η Ελλάδα δεν είναι χωνευτήρι ψυχών. Σίγουρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μας γυρνάνε 75 χρόνια πίσω. Έχεις όμως να προτείνεις κάποια άλλη λύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εδω πλεον οι Ελληνες φευγουν, τι να μεινουν να κανουν οι λαθρομεταναστες.Θα φυγουν μονοι τους... Ηδη στην περιοχη μας οι αλλοδαποι τεινουν να γινουν ειδος προς εξαφανιση και να φανταστειτε οτι τωρα αρχιζουν οι γεωργικες εργασιες.

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα κομματα κανουν το παιχνιδι τους κι εμεις οπως παντα ακολουθουμε... Ποια λαθρομεταναστευση τωρα, εδω ο κοσμος καιγεται!

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. συμφωνώ αλλά βλέπεις πως τα χρησιμοποιούν οι ακροδεξιοί

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ολοι το χρησιμοποιουν Νικη γιατι δεν τους βολευει να χρησιμοποιησουν κατι αλλο

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. η λύση για εμένα είναι να δώσουμε σε όποιον το επιθυμεί χαρτιά και να πάει στη χώρα που θέλει.

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αφήνει την Ελλάδα να δώσει αυτά τα χαρτιά γιατί πολύ απλά δε θέλει άλλους μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και το λεκανοπεδιο εχει 8 εκατομυρια κοσμο, ειναι λογικο να εχει και απο δαυτους πολλους...

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα τελευταία 2 χρόνια τα πάντα στηρίζονται στον φόβο στη ζωή αυτής της χώρας και οι μετανάστες είναι κομμάτι αυτού του φόβου

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. υπάρχει μία διαφορά: δεν μας το επέβαλαν , βάλαμε υπογραφή ως χώρα στο σύμφωνο γνωρίζοντας πολύ καλά τις επιδράσεις

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για να ανήκεις σε μία ομάδα πρέπει να σέβεσαι τους κανόνες της. Αν δεν είσαι ικανός να τους τηρήσεις βγαίνεις από την ομάδα αυτή. Θες να βγει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εδω ο Σαμαρα εξηγγειλε λειτουργια νεων φυλακων και σεις ψαχνετε για λυση; Ο ανθρωπος μας εδωσε τα φωτα του, ειναι ο σωτηρας μας...

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και ναι πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή η χώρα πρέπει να αποχωρήσει από ΕΕ κ ΟΝΕ

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δλδ εσεις πιστευετε οτι αν φυγουν οι λαθρομεταναστες θα εκλειψει η εγκληματικοτητα και θα μειωθει η ανεργια;

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μακριά από εμένα τέτοιες λογικές !!Παρεξήγησες τα λεγόμενα μου

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. οχι δεν λεω οτι αυτο ειπες Νικη, απλα αναρωτιεμαι ποιο ειναι το μεγα προβλημα που δημιουργουν αυτοι...

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. δεν το ανέλυσα σωστά :δεν δημιουργούν οι ίδιοι το πρόβλημα αλλά η διαχείρισή κ "αξιοποίησή τους" από το κράτος βλ. το περίφημο "γκέτο" στο κέντρο της Αθήνας

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αλλο θεμα αυτο που ισχυει για τα παντα στην Ελλαδα. Τι διαχειριζεται σωστα η Ελλαδα;

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. δίκιο έχεις αλλά το κάθε θέμα για να το αντιμετωπίσεις πρέπει να κοιτάς τη ρίζα, σωστά??

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εγώ έχω πει πολλές φορές ότι δεν είμαι με κανένα κόμμα. Η μάλλον για να το θέσω καλύτερα δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν από αυτούς τους πολιτικούς. Αλλά επειδή έζησα στα χρόνια εκείνα της χούντας και του Παπαδόπουλου ,θα πω μόνο ένα πράγμα. Αν κάποιος ξέρει να πει, πόσα χρώσταγε η Ελλάδα όταν έφυγε η χούντα και πόσα χρωστάει σήμερα με αυτούς τους πολιτικούς που πέρασαν όλο αυτό το διάστημα..

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Θα ήθελες να μας απαντήσεις σε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Επισης ακραιο παραδειγμα πιστευω αφου ειναι γνωστο οτι το ολο εγχειρημα χρηματοδοτηθηκε απο την ΣΙΑ και τις αγγλικες μυστικες υπηρεσιες
    Παιζαμε σε 3ο ταμπλο παρακαλω αφου δωσαμε και μυστικα εγγραφα ακομα και στους Ισραηλινους

    Αλλα δν λεμε τπτ
    δν ξερουμε τπτ
    περιμενουμε να μαγειρεψουν τοσα χρονια τους φακελους για να ανοιξουν αλλα τρ με το μνημονιο ποιος τα θυμαται αυτα;;;

    Και μονο εγω να τα θυμαμαι ρρ ανοιξτε τους φακελους λαμογια...

    Γιώργος Γκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Από ότι ξέρω το χρέος ήταν από μηδέν έως ελάχιστο. Και κατά την περίοδο εκείνη είχε χτισθεί η μισή Ελλάδα. Δεν είμαι υπέρμαχος ολοκληρωτικών καθεστώτων παιδιά. Αλλά δεν μπορεί κάποιος να μην δει και σχολιάσει τελείως αντικειμενικά κάποια πράγματα.

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κοιτα Γιωργο ολα αυτα τα τρελονταμαρα που κυβερνουν τον πλανητη τα τελευταια χρονια στα ισχυροτερα κρατη ειναι η χειροτερη μορφη ακροδεξιας. οποτε δεν βλεπω καμια νεα ανοδο... η ακροδεξια ηταν ειναι και θα ειναι εδω

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αυτό που λες είναι επικίνδυνο και θα σου εξηγήσω γιατί. Διότι με την άποψη αυτή καθησυχαζόμαστε και λέμε ότι δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό. Κι όμως. Η βία και οι κοινωνικές αυτές αντιδράσεις θα φέρουν άσχημες εξεγέρσεις. Η ακροδεξιά τέτοιες συνθήκες θέλει για να ανέβει στην εξουσία. Όπως και γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Και αργησαμε Γιωργο...

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γιατί χρησιμοποιείς το πρώτο πληθυντικό; Είσαι ακροδεξιός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. οχι για τις κοινωνικες αντιδρασεις λεω
    σου φανηκα για τετοιος; :)

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χαχα. Όχι. Γι' αυτό ξαφνιάστηκα και σε ρώτησα. Παρεξήγησα την απάντησή σου. Κι όχι άδικα έτσι όπως την έθεσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Οσο αδιαφορους μας αφηνει η ανοδος της ακροαριστερας αλλο τοσο αδιαφορους μας αφηνει η ανοδος της ακροδεξιας.
    Δεν βλεπω γιατι τα ακρα της μιας πλευρας ειναι πιο επικινδυνα απο τα ακρα της αλλης.
    Οι μεν μαχαιρωνουν μεταναστες,καινε τουρκικες σημαιες και βεβηλωνουν εβραικα νεκροταφεια, οι δε καινε αυτοκινητα, σπανε μαγαζια, σκοτωνουν τους υπαλληλους της Marfin, καινε την ελληνικη σημαια, γραφουν συνθηματα σε εικονες του Χριστου, κτλ.

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Συμφωνώ μαζί σου στο ότι και τα δύο άκρα είναι επικίνδυνα. Εξάλλου πολλές φορές έχω κατηγορήσει και την ακροαριστερά. Όπως επίσης προτείνω σε όσους είναι φανατικοί υπέρμαχοι των λαθρομεταναστών να μετακομίσουν για ένα χρονικό διάστημα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα και της πλατείας Αττικής να δούμε αν θα διατηρήσουν τις απόψεις τους. Όμως σκέψου κι ένα ακροαριστερό κόμμα πόσο θα ενοχλούσε η παρουσία του στη Βουλή. Έτσι ενοχλεί και η Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ναι αλλά για την χ.α. συσσωμο το κατεσημενο θελει να τεθει εκτος νομου για τις αναρχικες οργανωσεις δεν το ζηταει κανεις.

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Μα οι αναρχικές οργανώσεις δεν έχουν ένα κόμμα βιτρίνα όπως έχει η Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Η Χ.Α. είναι ένα ναζιστικό κόμμα, υμνεί τον σφαγέα της Ελλάδας, Αδόλφο Χίτλερ, είναι κατά της Δημοκρατίας, όπως έχει πει ο Μιχαλολιάκος θα έβαφαν τα χέρια τους με αίμα για το "καλό" της πατρίδας (αόριστο το πως το εννοούν αυτό...) και είναι κοντά στο να μπει στη Βουλή. Πρέπει αυτή η εγκληματική οργάνωση να τεθεί εκτός νόμου, ενώ κάτι αντίστοιχο πρέπει να ισχύσει και σε όποιο αναρχοαριστερό Κόμμα απειλεί την δημοκρατία και επιβάλει κόκκινο φασισμό. Αυτά.

    Νίκος Συριώδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. amesh apelash olwn twn paranomwn allodapwn kai douleia stous ellhnes!!! auto einai h lush!!

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. kai petro sigoura tha meiwthei h eglimatikothta kai tha anoiksoun theseis gia tous ellhnes an fugoun oloi oi paranomoi!!! epishs ta lefta pou vgazoun oi allodapoi edw ta stelnoun stis xwress tous kai etsi den peftoun pali sthn ellhnikh agora opote to kratos xanei xrhmata

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. δεν φταινε αυτοι ρε Παναγιωτη, οι δικοι μας εργοδοτες φταινε που τους εχουν με «μαυρα»

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=135039&catid=4

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Δικαιωμα στην ιδεολογικη εκφραση εχουν και οι ακροδεξιοι και οι ακροαριστεροι.
    Κανενας Συριωδης δεν εχει δικαιωμα να κρινει ποιες αποψεις πρεπει να ειναι ελευθερες και ποιες πρεπει να φυλακιζονται. Χειροπεδες στις αποψεις δεν μπαινουν. Η Χ.Α. (με την οποια διαφωνω και μαλιστα ριζικα και δεν προκειται να την ψηφισω) ειναι νομιμη με βαση τον Αρειο Παγο. Η κριση του Αρειου Παγου ειναι σαφως σημαντικοτερη απο την κριση ενος απλου Συριωδη.

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Γιωργο εχουν και οι αναρχικοι δικα τους κομματα οπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μελη της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ μαλιστα ειναι υποπτοι για την δολοφονια των υπαλληλων της Marfin το 2010 στην Αθηνα.

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Μα μπορείς να συγκρίνεις ρε Μάνο την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την Χρυσή Αυγή; Εδώ στην Χρυσή Αυγή είναι υποψήφια μία που έχει μαχαιρώσει κι εγώ δε ξέρω πόσους μετανάστες κι εσύ μου μιλάς για υποψίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. και στο δημοσιο το ιδιο γινεται απο ελληνες που χρεωνουν ελληνες

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. auto ti shmainei oti prepei na fortwthoume kai oles tis fules tou kosmou na xrewnoun emas??

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Σιγουρα δεν σημαινει αυτο Παναγιωτη αλλα σημαινει αυτο που ειπε η Νικη λιγο πιο πανω

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. oso den uparxei kratos tha anevenei kai h akrodexia kai kalws tha anevenei

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. κι επισης σημαινει οτι δεν φταινε μονο οι αλλοι για τα χαλια μας

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. oxi file vriskoun tous malakes kai ta kanoun!! alla suntoma tha allaksoun ta pragmata

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. έγώ λέω να διώξουμε όλους αυτους τους Έλληνες που τόσα χρόνια ρίμαζαν και ριμάζουν αυτό τον τόπο κ να κρατήσουμε τους μετανάστες κ μαζί να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία!!!!

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. xaxa ti les re nikh?? me tous lathrometanastes tha ftiakseis esu kaluterh koinwnia sthn ellada?? eleos!!! egw lew na diwksoume ola ta lamogia,tous prodotes kai tous lathrometanastes gia na ftiaksei h xwramas!!

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Εϊναι η πρώτη φορά που θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. οι άνθρωποι γι εμένα δεν είναι τσιγάρα για να τους χαρακτηρίσω νόμιμους ή λαθραίους.

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. kala to paramithaki auto pesto allou!! otan den exeis xartia gia na eisai nomimos se mia xwra ti eisai??

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. αυτό είναι ένα ακόμη παραμύθι..............

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. καλα εχει και πολλους νομιμους που ειναι αστα να πανε

    Πάνος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Πάντως δεν είναι νόμιμη. Κι εδώ πρέπει να σεβόμαστε νόμους και κανόνες. Όταν ξεφεύγουμε από τα όρια κάνει την εμφάνισή της η βία και άλλες ακραίες καταστάσεις. Δυστυχώς Νίκη είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάτι που εσύ δε θες αλλά υπάρχουν άλλοι που θέλουν (πλειοψηφία μιας και οι 9 στους 10 θέλουν) και πρέπει να σεβαστούμε τους κανονισμούς της. Ένας από αυτός είναι να φύγουν οι μη νόμιμη μετανάστες. Ας μη χρησιμοποιήσω τη λέξη λαθραίος που σε ενοχλεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. kopela mou ektos apo tous anhrwpous uparxnoun kai nomoi se kathw xwra den mporei na kanei o kathenas oti goustarei!!
    opoios einai nomimos kai diapratei adikhmata tha paei fulakh!!

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. η Νικη προφανως λεει οτι κανενα χαρτι στην ουσια δεν σε κανει πιο πατρριωτη και πιο ελληνα

    Πάνος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. βλέπω πως έχουνγεμίσει οι φυλακές απ΄οόσους διαπ΄ρατουν αδικήματα!!!!

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. nai afou to 80 ths ekato einai ksenoi stis fulakes logiko einai na exoun gemisei

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ναι για αυτό δεν τους βάζουν μέσα επειδή σκέφτονται ότι θα στριμωχτούν!!!

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. kai an to les eirwnika osoi exoun vouleutikh asulia kai swzontai einai lathos auto kai theloume na allaksei

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. επιτέλους !!! συμφωνούμε σε κ΄τι

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. nikh epeidh den theloume tous paranomous metanastes sthn ellada den shmainei oti theloume tou paranomous ellhnes eleutherous!! allo to ena allo to allo

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. οι μισοι ελληνες ειναι παρανομοι και ειναι εξω και οχι μονο οι πολιτικοι

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. re petro an exeis stoixeia gia kapoion phgaine na ton katageileis,ti mou les twra?

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. απλα ο ξενος ειναι η ευκολη λυση

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. entaksei petro molis meineis kamia mera athina ela na deis poios einai h eukolh lush!!

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Μα ποιος είπε πως ο ξένος είναι η εύκολη λύση. Παιδιά υπάρχουν κανονισμοί. Οι νόμιμοι μετανάστες μέσα οι παράνομοι πίσω. Οι νόμιμοι Έλληνες πολίτες να συνεχίσουν ήρεμα τη ζωή τους η παράνομοι Έλληνας να καταδικαστούν για τα παραπτώματά τους και αναλόγως να δούμε τι ποινή τους αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. σεβαστή η άποψή σου .Κ εγω έχω τη δική μου θεώρηση των πραγμάτων κ θεωρώ ότι όσο οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να ζήσουν στις χώρες τους γιατί οι δικές μας χώρες επέλεξαν να τους τις καταστρέψουν πρέπει να αποδεχτούμε ότι και αυτοί θα αναζητούν αλλού τις τύχες τους!!!

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. H Ελλάδα έχει καταστρέψει κάποια άλλη χώρα Νίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. αυτο λεμε Γιωργο οτι οι ελληνες δεν τιμωρουνται ή εχουν τις ακρες και την γλιτωνουν

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. nikh?? oi alvanoi,voulgaroi,polonoi,roumanoi,gewrgianoi kai alloi exoun kai autoi polemo kai erxontai se emas?? emeis tous katastrepsame?? h ellada prepei na stamathsei na ginetai to sourwthri ths eyrwphs

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Στο Αφγανιστάν τι δουλειά έχουν οι Έλληνες φαντάροι??εκτός κ αν τα σύνόρά μας φτάνουν μέχρι την Καμπούλ!!!

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Μα αυτό Πέτρο πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να υπάρχει σωστή δικαιοσύνη εδώ και τώρα. Νίκη συγνώμη αλλά η απάντησή σου είναι τραγική. Δε ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Και η στρατιωτική δύναμη της Ελλάδος εκεί είναι μηδαμινή σε σχέση με τις άλλες. Δε νομίζω πως είναι θέμα εκδίκησης το ότι έρχονται Αφγανοί στην Ελλάδα. Ας σοβαρευτούμε λίγο και σας παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. as mou apanthsei h nikh se auto pou thn rwthsa egw!!
    nikh pantws an stenaxwritheis ama apelathoun oi allodapoi mporeis na fugeis kai esu mazi tous den tha se stamathsei kaneis!!

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. οχι προτιμώ να μείνω εδώ για να διώξω μερικούς που αντιλαμβάνονται την πατρίδα ως φέουδο !!!!: )

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Νίκη θα πήγαινες να μείνεις για ένα χρονικό διάστημα στις περιοχές αυτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. ποιες περιοχές εννοείς??

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Άγιο Παντελεήμονα, Σταθμό Αττικής. Κι ας σε πάω και σε λιγότερο επικίνδυνες όπως Κυψέλη, Πατησίων κτλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. κοίτα δεν είμαι κανένα άβγαλτο κοριτσάκι που δεν ξέρει τι γίνεται
    Εχω ζήσει στην Μιχαήλ Βόδα

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. esu me poio dikaiwma tha diwkseis kapoion?? opote kai esu antilamvanesai thn xwra san feoudo!!

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Έμενα κάποτε Αγίου Μελετίου και Παρασκευοπούλου. Σχεδόν δίπλα στην Μιχαήλ Βόδα. Είχα πάει μία φορά στο τμήμα εκεί επειδή είχα χάσει την ταυτότητά μου. Θα έμενες για πάντα εκεί με τις σημερινές συνθήκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. egw tous paranomous ksenous thelw na diwksw oi opoioi den anhkoun sthn xwra auth,auto pou leei o nomos kanw esu omws dialegeis fasistikes luseis!!

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. sga mhn meinei ekei h nikh!! ek tous asfalous ta leei giati etsi tis exoun pei apo to komma!! poios tha emene se autes tis sunthikes?? http://fimotro.blogspot.com/2012/04/blog-post_8652.html

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Μην προκαλείς Παναγιώτη σε παρακαλώ. Ας απαντήσει η Νίκη στην ερώτησή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. το είπα κ πριν μια ώρα . δεν διαφώνώ ότι υπάρχει θέμα αλλά δεν θεωρώ λύση το να διώξουμε τον κόσμο με τη βία όποιος θέλει να μείνει ας μείνει κα όποιος θέλει να συνεχίσει για άλλη χώρα ας συνεχίσει κ όποιος θέλει ας γυρίσει στη χώρα του. Διαφωνώ με το νομικό πλαίσιο που δημιουργεί αυτό τον ασφυκτικό κλοιό για όλους και που δίνει την αφορμή για άνοδο των ακροδεξιών και για ξενοφοβικά αισθήματα. Ο φόβος λειτόυργεί κατασταλτικά για τον άνθρωπο, τις ελπίδες κ τις διεκδικήσεις του.

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. το θεμα ειναι η εκδιωξη τους ή η νομιμοποιηση τους;

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. το θέμα είναι τεράστιο κ δεν γίνεται να το συζητήσουμε με πασταρίσματα στο fb!

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. dhladh mas leei h nikh as kanoun oti goustaroun!! opoios thelei feugei ,opoios thelei menei xesthkame!! einai gia gelia!! apoxwrw kalh sunexeia

    Panagiotis P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Μα Νίκη σου το ξανάπα. Δε μπορούμε να δώσουμε χαρτιά. Τέρμα με αυτήν την άποψη. Δε θέλουμε να βγούμε από την Ε.Ε. οπότε η λύση που προτείνεις δε μπορεί να εφαρμοστεί. Δυστυχώς η ανέχεια μας έφτασε εδώ. Και πρέπει να παρθούν δραστικές αποφάσεις για να σωθούμε πρώτα απ' όλα εμείς που γεννηθήκαμε εδώ και στη συνέχεια να κοιτάξουμε τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. η νομιμοποίηση είναι προύπόθεση για τα παραπάνω νόμιζα ότι το ανέφερα πιο πριν. Παράλειψη!

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Μηπως πρεπει να αδειασει η Αθηνα κι απο ελληνες;

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. πέτρο όχι δεν χρειάζεται να αδειάσει κανείς την Αθήνα γιατί σιγά σιγά θα φεύγει ο κόσμος από μόνος του λόγω πείνας για τα χωριά του !!!

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Γιατι ολη η Ελλαδα εχει μεταφερθει εκει και μαλλον δεν μπορει η πολη να τους συντηρησει

    Πέτρος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Γιώργο δε θέλουμε να δώσουμε χαρτιά και αφού δενθέλουμε να φύγουμε από την ΕΕ ας τα λουστούμε όλα και χρέη κ ανέχεια κλπκλπ

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Και για τον Παναγιώτης Πρ. και το λινκ του υγειονομική βόμβα είναι όλη η ελλάδα με το σύστημα υγείας που το έχουν διαλύσει !!!

    Νίκη Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Μα επειδή έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι αναγκάζονται οι αρχές ν κινηθούν με αυστηρά μέτρα. Αργά το θυμηθήκανε. Δυστυχώς ακούστηκα σαν ακροδεξιός προηγουμένως και δε μ'αρεσε αυτό αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα παιδιά. Πέτρο έχεις δίκιο. Ο φυσιολογικός αριθμός της Αθήνας και σε σχέση με τον γενικό ελληνικό πληθυσμό πρέπει να είναι γύρω στα δύο με τρία εκατομμύρια κατοίκους. Πάνε οι παλιές καλές εποχές που η Αθήνα ήταν μία κωμόπολη και υπαγόταν στην διοίκηση της Χαλκίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Και στελεχος της ΟΝΝΕΔ ειχε δολοφοησει τον Τεμπονερα, αυτο τι σημαινει? Οτι πρεπει να τεθει εκτος νομου η ΝΔ?

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Αν συγκρίνεις το ένα περιστατικό με στέλεχος της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ενός Κόμματος με τα δεκάδες περιστατικά (μικρά ή μεγάλα) στελεχών του ΙΔΙΟΥ του Κόμματος, τότε πάω πάσο...

    Συριώδης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Ούτε ένα μεμονωμένο περιστατικό μπορεί να αμαυρώσει μία παράταξη. Εδώ μιλάμε για ολόκληρη στρατιά οπλισμένη που κάνει περιπολίες και βαράει κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Γιατι, η νεολαια ενος κομματος δεν συνιστα πολιτικη οργανωση? Και επιπλεον απο που προκυπτουν τα δεκαδες περιστατικα? Σε προκαλω να μου πεις λιγες δεκαδες περιστατικα. ΠΧ πες μου 3 δεκαδες. Και αν συμφωνησεις και μου πεις, εγωσου δινω τον λογο της τιμης μου οτι θα σου αποδειξω με λινκ τα ΔΙΠΛΑ περιστατικα του αντιεξουσιαστικου χωρου.

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Μα το θέμα είναι πως ο αντιεξουσιαστικός χώρος (που πάνω σ' αυτόν ρίχνουν όλα τις καταστροφές του παρακράτους στις λαϊκές συγκεντρώσεις) δε κατεβάζει κόμμα για να μπει στη Βουλή. Είναι τραγικό να βλέπουμε ναζιστικούς χαιρετισμούς και στο κοινοβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Ρε Μάνο ειλικρινά, ώρες ώρες λες και έχεις IQ καλαμποκιού και δεν μπορείς να χωρίσεις δυο γαϊδάρων άχυρα... Ο αντιεξουσιαστικός χώρος αυτή την στιγμή κινδυνεύουμε να μπει στη Βουλή; Δεν θα καθίσω να αποδείξω τα αυτονόητα... Μπες και γράψε "επιθέσεις Χρυσής Αυγής" στο google και θα σου βγάλει ένα σκασμό λινκ. Τα ίδια συμβαίνουν και με τους απέναντι, αλλά έχω βαρεθεί και όλος ο κόσμος μαζί το αιώνιο παιδικό επιχείρημα "όχι μόνο εγώ, αλλά και ο άλλος...". Δεν θα πείσεις ούτε εσύ εμάς, ούτε εμείς εσένα...

    Συριώδης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Ο αντιεξουσιαστικος χωρος ειναι ΗΔΗ μεσα στην Βουλη με τον ΣΥΡΙΖΑ η νεολαια του οποιου εχει ξεκαθαρες σχεσεις με το Indymedia το οποιο διαφημιζει στην ιστοσελιδα της. Για να μην μιλησω για τον γιο του Βουτση και πολλα άλλα που καποτε καταδικαζε ο Καρατζαφερης.
    Εσυ εχεις επαναπαυθει με τον ενα σκασμο links, εγω δεν ξερω τιποτα και σε καλω να μου το αποδειξεις και αντ'αυτου δειλιαζεις.

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Τελος παντων αποφασισα να ακουσω εσενα που εχεις υψηλο ΙQ και να ψαξω στο google για την χρυση αυγη να δω τι αποτελεσματα θα μου βγαλει αφου βαριεσαι εσυ.

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. ‎1ο link αναφορικα με την χρυση αυγη
    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=321243

    ‎2ο link αναφορικα με την χρυση αυγη
    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/117279

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Θέλεις να ξαναβγεί ο Καρατζαφέρης και να ξανακαταδικάσει τον Βούτση για μια υπόθεση πριν πέντε ετών; Τότε να βγει και ο Γεωργίτσης και να μου την πει που πριν 15 χρόνια τού είχα ραγίσει το δάχτυλο του χεριού του... Ο υποψήφιός σας, ο Μαρκάτος, ήταν πρύτανης στο Πολυτεχνείο και άφηνε ελεύθερο το Indymedia να πετάει την λάσπη του σε καθημερινή βάση!!!! Μην αυτοχαστουκίζεσαι...

    Συριώδης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Διαβασε τα links με τις...επιθεσεις της χ.α.

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. έχεις πατήσει τις λέξεις "Επιθέσεις της Χρυσής Αυγής";;;

    Συριώδης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Απο όλα αυτά που λέτε, ένα συμπέρασμα βγαίνει...Η δεξιά, η αριστερά, τα άκρα και εν γένει όλο το πολιτικό σύστημα απο τις αρχές του αιώνα έως και σήμερα (για την Ελλάδα απο τη μεταπολίτευση και μετά, γιατί πριν ήταν ούτως ή άλλως αχταρμάς) είναι πλέον πεπερασμένο...Καλύτερα ψηφίστε με βάση την απλή λογική παρά με ταμπέλες...

    Χρήστος Σπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. ‎"επιθεση χρυσης αυγης" πατησα για να μου βγαλει τις επιθεσεις της χρυσης αυγης και μου εβγαλε αυτα ειλικρινα.
    Εγω συμφωνω Χρηστο απλα δεν δεχομαι να δαιμονοποιουμε τα ακρα της μιας πλευρας και να δινουμε χειραψιες με τα ακρα της αλλης.

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Ποιος έδωσε χειραψίες σε όλη αυτή τη συζήτηση (στην οποία προτίμησα να την απολαύσω ως αναγνώστης) Μάνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. http://topontiki.gr/article/32954

    Συριώδης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. http://exthrostoumalaka.blogspot.com/2012/03/blog-post_04.html

    Συριώδης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. http://www.tovima.gr/society/article/?aid=400172

    Συριώδης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Αυτά θα αρχίσουμε; Είπαμε, είναι και οι δυο πλευρές ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ! Όμως το ένα ΣΚΑΤΟ ετοιμάζεται να μπει στη Βουλή...

    Συριώδης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Μάνο, για να χρησιμοποιήσω τους (πεπερασμένους) οπως ανέφερα πριν όρους, η Ελλάδα είναι μια καραδεξιά στην ψυχή χώρα που εκμεταλλεύεται τα μάλλα τις αριστερές ιδεολογίες προκειμένου να αποκτήσει (η δεξιά τσέπη) επαναστατικό χαρακτήρα...Χειραψίες έχουν δώσει όλοι με όλους...!!!κατα τ'αλλα πρέπει μου φαίνεται να κάνουμε ενα leap of faith και ότι προκύψει...
    τα υπόλοιπα απο κοντά, βαριεμαι να γραφω...:)

    Χρήστος Σπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. ΠΡΩΤΟΝ σε κανενα link δεν αποδεικνυεται οτι οι επθεσεις ηταν της χρυσης αυγης.ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.
    Χαρακτηριστικοτερο ολων το τριτο link. Σε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σημειο του κειμενου δεν υπαρχει η λεξη Χρυση Αυγη παρα μονον στον τιτλο του. Και ο υποτιτλος τα λεει ολα: "Αγνωστοι μαχαίρωσαν αλλοδαπό, στα Κάτω Πατήσια".
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ εχεις δει τι ιστοσελιδες επισκεπτεσαι προκειμενου να μου την πεις? Εχεις καταντησει εξαρχειοτερος των Εξαρχειων μονο και μονο για να μου την πεις.
    Γι αυτο θα μεινετε στο 1%.

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Και σου ξαναλεω Νικολακη, το αλλο σκατο ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ στη Βουλη. Επισης το ενα σκατο εχει μεγαλυτερη δυναμη απο το αλλο και μεγαλυτερες ακρες στον πνευματικο κοσμο και τα ΜΜΕ. Το αλλο σκατο ειναι πιο αδικημενο γι αυτο μου τη δινει...

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Σιχάθηκα, μα την Παναγία... Κάνε ό,τι σε φωτίσει ο Θεός... Φτιάξε μια σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό στην θέση της γαλανόλευκης... Διάβασε το "Ο Αγών μου" να μορφωθείς... Πείσε τον εαυτό σου ότι δηλώσεις του στυλ "θα κατέβαινα υποψήφιος με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α." ή ότι "θα μπορούσε να υπάρξει ταύτιση στο οικονομικό πεδίο με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α." δεν είναι αριστερές ή ότι είναι πατριωτικές επιλογές ο Μαρκάτος και ο Δημαράς. Γίνε υμνητής του φασισμού με ολίγον από Indymedia μέσω της επιλογής Μαρκάτου. Δεν υπάρχει γιατρειά πλέον.

    Συριώδης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Nick εχεις διαβασει το Αγών μου?

    Ειρήνη Μορφόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Σιχαθηκα μα την Παναγια και τον Χριστο μαζι. Κανε ο,τι σε φωτισει ο Θεος, φτιαξε μια σημαια με το κοκκινο μαυρο και ανεμιζε την στη θεση της γαλανολευκης, διαβαζε Ριζοσπαστη για να μορφωθεις, μπαινε στο Indymedia και ταυτοχρονα ψηφιζε ΛΑΟΣ. Γινε υμνητης της αναρχιας και του Κουναλακη με ολιγον απο ΛΑΟΣ αλλά και κρυφοΝΔ μεσω Αδωνη. Δεν υπαρχει γιατρεια πλεον.

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Οχι Ειρηνη δεν το εχει διαβασει αλλά εχει ακουσει οτι ειναι κακο γιατι ετσι λενε.

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Τωρα θα σου απαντησει οτι δεν το εχει διαβασει αλλά δεν τον νοιαζει γιατι ο συγγραφεας του ηταν ο σφαγεας του ελληνισμου. Τον εχω μαθει πια.
    Φυσικα στον σφαγεα του ελληνισμου Κεμαλ μπορει ο πρωθυπουργος της Ελλαδας να καταθετει στεφανι αλλά στον σφαγεα του ελληνισμου Χιτλερ, οχι.

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Α παντως οποιος θελει να το διαβασει το δανειζω

    Ειρήνη Μορφόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Όχι Ειρήνη, δεν το το έχω διαβάσει γιατί έχω ακούσει ότι είναι κακό γιατί έτσι λένε... "Φυσικα στον σφαγεα του ελληνισμου Κεμαλ μπορει ο πρωθυπουργος της Ελλαδας να καταθετει στεφανι αλλά στν σφαγεα του ελληνισμου Χιτλερμ, οχι.". Αν έχεις κάνει το 1/3 των ποστ από εμένα γι' αυτό το θέμα, είναι ζήτημα!

    Συριώδης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Όχι Ειρήνη, δεν το το έχω διαβάσει γιατί έχω ακούσει ότι είναι κακό γιατί έτσι λένε...= Μια πατατα εχει μεγαλυτερη ελευθερια σκεψης απο εμενα

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. "Μια πατατα εχει μεγαλυτερη ελευθερια σκεψης απο εμενα"... Να αποκτήσεις δικό σου στυλ και να μην αντιγράφεις το πνεύμα κριτικής του άλλου.

    Συριώδης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Μπορει να μην εχω κανει πολλα post με αυτο το θεμα αλλα ξερω τουλαχιστον οτι ο αγκυλωτος σταυρος ειναι ειναι Αρχαιοελληνικο συμβολο

    Ειρήνη Μορφόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Όταν σου γράφω για IQ καλαμποκιού και μου απαντάς για ελευθερία σκέψης πατάτας, είναι ένα και το αυτό... Απλά άλλαξες το προϊόν!

    Συριώδης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Σε μενα το ειπε αυτο για τα post
    Και οντως ο αγκυλωτος σταυρος ηταν αρχαιοελληνικο συμβολο.
    Αρα δεν ειπαμε το ιδιο Νικο.

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Εγώ αναφέρομαι στον αγκυλωτό σταυρό του σφαγέα, Αδόλφου Χίτλερ... Ναι, αυτού που είναι ίδιος με τον Στάλιν, τον Μάο και τον Κεμάλ.

    Συριώδης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Οχι και ιδιος. Οι αλοι ηταν ελαφρως χειροτεροι.

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Οι... άλοι ήσος να ίταν αιλαφρός χιρώταιρι!

    Συριώδης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Ναι αλλα ποιος ηξερε οτι ο Χιτλερ ήταν λατρης της Αρχαιας Ελλαδας??????Κερδιζει πατατα!

    Μορφόνη Ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Και ένα τόνο καλαμπόκι... Λάτρης ήταν, αλλά είπε να σκοτώσει και μερικές χιλιάδες Ελλήνων... Ναι, μετά είχαμε τον συμμοριτοπόλεμο Μάνο!

    Συριώδης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Οι δικτατορες της ακρας αριστερας (Σταλιν, Πολ Ποτ, Τσαουσεσκου, Γιαρουζελσκι, Χοτζα) εχουν αφησει σαφως μεγαλυτερες εκατομβες θυματων απ'ο,τι ο Χιτλερ, ο Μουσολινι και ο Φρανκο που ηταν δικτατορες της ακρας δεξιας. Φυσικα απο σενα Νικο δεν περιμενω να γνωριζεις ουτε καν τα ονοματα τους, ισως ο Γιωργος που ειναι διαβασμενος σε αυτα μπορεσει να τοποθετηθει.

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. αχαχχα οχι και ενα τονο καλαμποκι ρε Nick κριση εχουμε!

    Μορφόνη Ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Που να τους γνωρίζω αυτούς... Εγώ για Τσαλουχίδη και Τσιαντάκη ξέρω μόνο.

    Συριώδης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Ακριβως, αν επαιζαν αριστερο χαφ καπου κατι θα ηξερες :)

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Κατά τύχη είχα ακούσει ότι είναι ανεπάγγελτος και ο Καμμένος, κάτι που αγνοούσες... Και δεν έπαιζε αριστερό χαφ να φανταστείς.

    Συριώδης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. ε ναι εκτος απο μπαλα ξερεις και αυτα που λεει το ΤηλεΑστυ, ειναι θλιβερο :(

    Πάχος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Παιδιά σας απολαμβάνω αρκετή ώρα και δε θέλω να μπω στην μέση. Σε όλη τη κουβέντα συμφωνώ με την στάση του Νίκου. Το προτελευταίο σχόλιο του Μάνου με τιμά και δυστυχώς πρέπει να τον επιβεβαιώσω πως τους περισσότερους νεκρούς στην ιστορία τους έχει αφήσει ο Στάλιν. Μη ξεχνάμε πως αυτόν τον καιρό υπάρχει μία πυρηνική απειλή που ονομάζεται Β. Κορέα (αν και στο παιχνίδι μπήκε και η Ινδία αλλά τα Μ.Μ.Ε. κακώς δε δίνουν σημασία στην δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμό χώρα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Ο Καμμένος δεν ήταν αναπάγγελτος. Απλά έχει την αντιπροσωπεία της ford καθώς και μεγάλη περιουσία στο Γαλαξίδι

    Μορφόνη Ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. George τον Αγων τον θελεις να τον διαβασεις?Τον εχω και στα γαλλικα! :)

    Μορφόνη Ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Ειρήνη ήρεμη σε άφησα και εκρηκτική σε βρίσκω τον τελευταίο καιρό. Χαχα. Τον Αγών μου είχα ευκαιρία να τον διαβάσω στο στρατό. Τώρα διαβάζω "Η Τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο" του Σόπενχάουερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. οι κακες παρεες και οι ορμονες της εγκυμοσυνης φταινε!

    Μορφόνη Ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Το δεύτερο; Άντε! Σε ποιόν μήνα είσαι; Αυτά είναι τα ευχάριστα και ένας όμορφος επίλογος αυτού του τρομερού διαλόγου μεταξύ του Μάνου και του Νίκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Ναι χεχε...........στον 6 ειμαι..........τωρα πρεπει να σας αφησω γιατι πλεκω ενα μπλουζακι με τον αγκυλωτο σταυρο και διαβαζω την βιογραφια του Μεταξα απο τον Πλεύρη,,,,,αχαχα

    Μορφόνη Ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. En España está pasando lo mismo que en Grecia, pero nos quieren hacer creer que somos mejores que el resto de mediterráneos, al final estallara la bomba.
    SALUDOS, y este, es un magnifico blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Goodmorning dapazzi. I don't speak spanish but I try to understand your message using my french knowledge. It is true that the countries of mediterranea sea are the social bomb of Europe.
    Thank you very much for your good words. I hope for a better future here and to Spain.
    Saludos my friend.

    ΑπάντησηΔιαγραφή