Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Μπούχτισα


Πολλά ακροδεξιά θέματα μαζεύτηκαν ρε γαμώτο στο ιστολόγιό μου τις τελευταίες δύο μέρες. Μπούχτισα και παράλληλα απογοητεύτηκα.
Απογοητεύτηκα με την ύπαρξη ακόμα νοσταλγών αυτού του καθεστώτος που δεν έχουν κουραστεί να πιπιλάνε την ίδια καραμέλα ότι με την χούντα δε πείνασε ποτέ κανένας και πως πρόσφερε πολλά έργα στον τόπο. Αυτό το ακούω χρόνια αλλά φέτος δεν άντεξα και το έψαξα να δω κατά πόσο έχουν δίκιο όλοι αυτοί οι νοσταλγοί.
Πράγματι επί χούντας έγιναν πολλά. Πρώτα απ' όλα γκρεμίστηκαν υπέροχα νεοκλασικά για να χτιστούν στη θέση τους γκρίζες πολυκατοικίες και κακόγουστα μεγαθήρια. Από την άλλη έγιναν νέοι οδικοί άξονες κτλ. αν και αυτό γινόταν και πριν την χούντα αλλά ας μη μπλέξουμε τα πράγματα κι ας μη το κουράσουμε πολύ. Επίσης πολλοί λένε πως η τιμή του ψωμιού δεν αυξήθηκε ούτε μία δραχμή. Κι αυτό σωστό.
Μα πως συντηρούταν όλη αυτή η κατάσταση; Και αφού πέτυχε τότε γιατί δε συνεχίστηκε και μετά την χούντα μιας και υπήρχαν οι υποδομές;
Μα φυσικά επειδή το καθεστώς το χρηματοδοτούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να υπογράφουν με την σειρά τους αποικιακού τύπου συμβάσεις με το ελληνικό κράτος.
Καιρός λοιπόν να βγάλουμε τις παρωπίδες από το πρόσωπο και το κερί από τα αυτιά. Αυτή η καραμέλα φίλοι μου νοσταλγοί του καθεστώτος έχει λιώσει...
Από την άλλη θα τα χώσω λίγο και στο άλλο άκρο. Την άκρα αριστερά. Την Παρασκευή είχα αναρτήσει κι εγώ στον τοίχο μου το βίντεο με τους αστυνομικούς που βαράνε αλύπητα έναν μετανάστη, στον οποίον ήδη έχουν περάσει χειροπέδες. Εξοργίστηκα. Μάλιστα σαν τίτλο στην ανάρτησή μου έγραψα ειρωνικά "Ζήτω η ΕΛ.ΑΣ." μιας και την επομένη είχαμε τη μαύρη επέτειο.
Όμως στη συνέχεια συνειδητοποίησα πως αυτό το βίντεο ήταν ένα αντίστοιχο προπαγανδιστικό κόλπο της άκρας αριστεράς. Αν ακούσετε όλη την ιστορία θα μάθετε πως ο μετανάστης αυτός έβαζε φωτιά σε κάδους. Μέχρι εδώ δε δικαιολογείται το ξύλο που έφαγε. Όταν όμως τον προσέγγισε η αστυνομία και οι κάτοικοι της περιοχής άρχισε να φωνάζει πως έχει AIDS και παράλληλα έφτυνε το πρόσωπο κάθε ανθρώπου που τον προσέγγιζε. Συγνώμη αλλά αν κι εμένα μου το κανε κάποιος αυτό θα τον σάπιζα στο ξύλο και μόνο στον πανικό που θα μου προκαλούσε αν έστω μία σταγόνα που έβγαινε από το στόμα του ακουμπούσε πάνω μου.
Από κει και πέρα η στάση μου απέναντι στην καθεστωτική αστυνομία που έχουμε παραμένει η ίδια (γι' αυτό και της αφιερώνω την παραπάνω φωτογραφία).
Όλα αυτά δύο βδομάδες πριν τις εκλογές... 

32 σχόλια:

  1. ποσοι ειναι αυτοι?υπαρχουν ακομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και υπάρχουν. Και όσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα τόσο πιο αντιδραστικοί και θρασύτατοι γίνονται. Και οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί... Όλοι στο ίδιο τσουβάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και δε με λε ρε παληκάρι, εξαγριώθηκαν από τις φτυσιές ενώ έτσι όπως τον είχαν κεφαλοκλειδωμένο και του σαπίζανε στις μπουνιές τη μούρη δεν φοβήθηκαν μην πεταχτεί το μολυσμένο αίμα του και τους ακουμπήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα συμφωνησω δυστυχως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε ανώνυμε όπως σου είπα κι εγώ μέσα στην οργή μου όταν ο άλλος απειλεί την υγεία μου θα αντιδρούσα έτσι. Αλλά όπως επίσης ανέφερα και παραπάνω δε δικαιολογώ την στάση των αστυνομικών. Κατακρίνω την προπαγανδιστική στάση των ακροαριστερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο άσχημη και ισοπεδωτική και ακραία είναι η δεξιά αλλό τόσο και η αριστερά! Κάτι σαν μια διελκυστίνδα που τραβάει ο ένας αλλά και ο άλλος δεν πάει πίσω! Υπάρχουν πολλά παραδείγματα της άκρας αριστερας διακυβέρνησης και τα δείγματα είναι οτι και εκει υπάρχει καταστροφή...γενικά όταν οι άνθρωποι απομονώνουν τη σκέψη τους είναι αναπόφευκτο οτι θα τείνουν στα άκρα όπου και αν είναι αυτά!

    Απλά γενικά νομίζω πως υπάρχουν θέματα ταμπού λόγω του ότι είναι πολύ εύκολο κάποιες φορές να διατυπώσεις την πιο έυκολη άποψη και όχι απαραιτητα την πιο ώριμη. όπως στην περίπτωση του μετανάστη.

    Ένας δεξιός (ακραίος - μέσος δεν θα το εξετάσω) θα έλεγε και οι μετανάστες που έρχονται εδώ και να φύγουν...
    Ένας αριστερός (ακραίος - μέσος δεν θα το εξετάσω)θα έλεγε καταπατώντια τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ιμπεριαλιστική κοινωνία που ζούμε, τρομοκρατούμενη από την αστυνομία...Και επειδή παντού κολλάει θα πέταγε και ένα ΚΑΤΩ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!

    Κοινός παρονομαστής...κανείς δε κοίταξε τα γεγονότα απλά με το κάλυμμα της πολιτικής ιδεολογίας που πρεσβεύει, έβαλε την ανάλογη κασέτα να παίζει...

    Τις περισσότερες φορές τα ίδια τα γεγονότα απλοποιούν τα πράγματα αλλά αρνούμαστε τόσο πεισματικά να τα εξετάσουμε...διότι στο παρόν περιστατικό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και εγω νομίζω πως θα παίζαμε ξύλο...διότι δεν υπάρχει κάτι αμιγώς πολιτικό πίσω από ένα τρελό που φτύνει φωνάζοντας έψω AIDS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι σου απέδειξα ότι η δικαιολογία περί ΑΙDS είναι αστεία. Ας φροντίσει η ΕΛΑΣ να μην ακολουθεί πρακτικές που χαρακτηρίζουν απολυταρχικά καθεστώτα, αριστερά η δεξιά, ώστε να μην δίνει τροφή στην "προπαγανδιστική στάση των ακροαριστερών". Και, επιτέλους, ας τιμωρηθεί κάποιος από αυτούς τους ένστολους χούλιγκανς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Οι ηλιθιότητες κουκουλοφόρων και αστυνομικών δίνουν τροφή για να συντηρείται αυτό το μπάχαλο. Καιρός να ξετυλιχτεί αυτό το κουβάρι. Όσο για την δικαιολογία με το AIDS το μόνο που λέω είναι πως κι εγώ θα αντιδρούσα έτσι στην θέση ενός από τους αστυνομικούς ή τους πολίτες που έχουν μπροστά τους έναν τρελό να τους απειλεί έτσι.
    Pansofix θα συμφωνήσω και μαζί σου. Πολλές φορές τα πράγματα είναι πολύ απλά και οι συντηρητικές ιδεολογίες τα μετατρέπουν σε άλυτους γρίφους. Ενώ αν το κοιτάξεις ουδέτερα και σφαιρικά σίγουρα θα βρεις την λύση.
    Το μεταναστευτικό είναι ένα περίεργο θέμα το οποίο θέλει μεγάλη συζήτηση...
    Αλλά εδώ που έφτασε η κατάσταση δυστυχώς η λύση θα είναι ακραία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kakisti analysi sto arthro - an kai symfwnw me to teliko symperasma

    Fotios Basagiannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είμαι δημοσιογράφος. Απλά αναφέρω την άποψή μου σε ένα προσωπικό ιστολόγιο που έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ας μην ξεχναμε οτι η ναζιστικη χουντα ειναι αυτη που μας παταει στο λαιμο..τωρα το να ασχολουμαστε με καποιους αριστεροαναρχουληδες και να τους βαζουμε στο ιδιο καζανι με τον τεραστιο κινδυνο που απειλει ολοκληρη την ευρωπη και το λενε Χουντα ειναι τελειως μπανανα..το αρθρο ετσι κι αλλιως δεν το διαβασα. εχουμε και κριση, δεν χρειαζεται να διαβαζουμε την πορδη του καθε ενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βάζω όλα τα άκρα στο ίδιο καζάνι. Στην Ελλάδα μας πάτησε η άκρα δεξιά. Σε άλλες χώρες όμως πόδι είχε πατήσει η άκρα αριστερά. Και τα δύο άκρα είναι τα ίδια σκατά. Όσο για τον σχολιασμό σου προς το πρόσωπό σου δε θα ασχοληθώ καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. to KKE sympathei ton Stalin nomizw - kai o Stalin itan stin idia Liga me ton Hitler - opote ta akra synantountai kapou. O kmmounismos ypirxe pio apanthrwpo politiko systima akoma kai apo ton fasismo
    Opote simfono mazi sou se auto.

    Fotis Basagiannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. υπηρξε οντως απανθρωπος, υπηρξε. αλλα ο χιτλερ ζει και ειναι στην ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα κάνω ένα σχόλιο κάπως εκτός θέματος...αλλά δε μπορώ να το καταπιώ! Είναι φοβερό πως οι άνθρωποι ΧΩΡΙΣ να έχουν διαβάσει κάτι έχουν άποψη πάνω σε αυτό το κάτι που δεν διάβασαν και ως συνήθως και διόλου αναπάντεχα συνήθως αυτή η άποψη είναι είτε μια κασέτα που τη βάζουν κα παίζει συνέχεια, είτε υποτιμητικά σχόλια είτε και τα δύο μαζί! Πραγματικά μοναδικό! Μπράβο! Μάλλον εγω είμαι πολύ βλάκας που πρέπει να διαβάσω πριν πω κάτι! Ίσως είμαι πολύ πίσω ακόμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ Pansofix,ΕΔΩ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ..."ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΒΙΒΛΙΟ"...

      Διαγραφή
    2. δεν κατανοώ γιατί ενίστασθε pansofix.
      είστε χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου που έχει γνώμη για όλα αδιακρίτως.
      θα έπρεπε να προφυλάσσετε τους ομοίους σας και να μην τους κατηγορείτε.
      Φιλικά
      Κ.

      Διαγραφή
  16. Το συνήθειο του Νεοέλληνα. Να χει γνώμη για όλα... Δε πειράζει. Όλοι έχουν δικαίωμα να μιλάνε. Από κει και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις, τις απόψεις και τις αντιδράσεις του... Εγώ δίνω το λόγο σε όλους. Έτσι γίνονται πολιτισμένοι διάλογοι ή τουλάχιστον δίνω τις βάσεις στο να γίνει ένας πολιτισμένος διάλογος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου όσων αφορά σε προηγούμενα σχόλιά μου...
    Την Χούντα δν την ήθελε κανείς εκτός ίσως από άτομα που ίσως εκμεταλεύτηκαν τα όσα είχαν γίνει τότε...
    Τον Παπαδόπουλο όμως τον σέβομαι όσο και τον κρίνω σε ένα μόνο σημείο,που ενώ είχε το θάρρος να παίξει το ρόλο του προσπαθώντας να παραπλανήσει τους υποκινητές της στάσης δν επέδειξε το ίδιο θάρρος να καταμαρτυρήσει τις αλήθιες που γνώριζε στις δίκες του,τόσο όσο τον καθαίρεσαν από την εξουσία όσο και μετέπειτα στη δίκη της Χούντας...
    Και συνεχίζω,πριν απο αρκετά χρόνια ήμουν στο κέντρο της Αθήνας και διαδήλωναν οι φοιτητές στο σχέδιο Αρσένη και μια διμοιρία ΜΑΤ έκανε κλοιό γύρω από ένα περίπτερο και με έβαλε κι εμένα μέσα στα καλά καθούμενα χωρίς να καταλάβω το γτ...
    Επειδή απλά έτυχε να περπατάω στην πρωτεύουσα μου;
    Ακόμα κι αν ήμουν φοιτητής κανένας απο τους δίπλα μου δν έκανε τπτ,απλά περπατάγαν,δν ξέρω αν ήταν καν φοιτητές...
    Η αστυνομία πάντα είχε ακραία στάση απέναντι στον λαό,δν είναι φαινόμενο,ούτε κατάλοιπο της Χούντας απλά τους εκπαιδεύουν έτσι ώστε να μν δείχνουν κανένα έλεος σε κανέναν,ούτε καν στα συλλαλητήρια των συνταξιούχων...
    Αυτό που θαυμάζουμε από κείνα τα χρόνια είναι το ότι τα παίρναν μερικοί,όπως ο Παπαδόπουλος,τους δούλευαν πίσω από την πλάτη τους,αντίθετα με τους νέους πολιτικούς που έχουν ήδη προσυπογράψει το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα,που ασπάζονται το αγγλικό Δίκαιο για να μν βρεθούν εκτός ευρωζώνης και δεσμεύοντας μας χωρίς να έχουν την αυτοδυναμία αν δούμε τα ποσοστά των βουλευτών που ψήσισαν ναι σε όλα...
    Κι αυτό λέγεται Δημοκρατία,ε ναι,κάτι τέτοιες στιγμές θα ήθελα να ζούσα τότε και να ξέρω γτ τρώω ξύλο κι όχι να το τρώω στα καλά καθούμενα...

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε Γεώργιε καλησπέρα. Δεν νομίζω ότι ανάμεσα μας υπάρχει κανένας που να νοσταλγεί την εποχή της δικτατορίας ,με την έννοια ότι θα ήθελε να διακυβερνηθούμε ξανά από στρατιωτικούς. Σε κάποιες συζητήσεις που ανοίξαμε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το θέμα εγώ, εσύ και ο Γιώργος , από τα σχόλια τα δικά μου και του Γιώργου ίσως αποκόμισες αυτήν την εντύπωση, που είναι λάθος από ότι βλέπω εγώ.
    Εδώ είμαστε άνθρωποι που προσπαθούμε να σκεπτόμαστε ελεύθερα { με την έννοια ότι αφήνουμε το μυαλό να απλωθεί και προς άλλες κατευθύνσεις , προσπαθώντας να δούμε στο βάθος της εικόνας τι κρύβεται και όχι στον καμβά που μας παρουσιάζουν.
    Με το να πούμε κάτι καλό που μπορεί να υπήρχε εκείνη την περίοδο δεν είμαστε αυτόματα και χουντικοί. Εδώ φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε να πούμε ότι είμαστε Εθνικόφρονες { με την έννοια ότι έχουμε Εθνικά υψηλά φρονήματα} για να μην μας πούνε χουντικούς. Φοβόμαστε να βάλουμε στο σπίτι μας Ελληνική σημαία για να μην μας πούνε χουντικούς. Δηλαδή αν σε μια ελεύθερη συζήτηση πούμε κάποια πράγματα που λειτούργησαν σωστά στην Σοβιετική ένωση , τι θα είμαστε; Κομουνιστές; Η ειρωνεία με την λέξη χουντικός είναι ότι αν οι στρατιωτικοί που την είχαν υποβάλει ήταν κομουνιστές ,τώρα όποιος ήταν κομουνιστής θα τον έλεγαν χουντικό. Εγώ πιστεύω ότι η διαφορά μεταξύ ενός μυαλού που λειτουργεί στην βάση που το σύστημα τον έχει εκπαιδεύσει να σκέπτεται και ενός ελεύθερου μυαλού είναι ότι το ελεύθερο μυαλό δεν βάζει εύκολα ταμπέλες. Κοιτά και ψάχνει ποιο βαθιά. Προσεγγίζει ένα θέμα με διάθεση να κατανοήσει και όχι με την διάθεση {εγώ τα ξέρω όλα και ελάτε να σας αλλάξω όσα εσείς πιστεύετε}.Αναζητά την γνώση σε κάθε ζήτημα αφήνοντας πάντα ένα παράθυρο ανοιχτό για την περίπτωση που αύριο μάθει κάτι ποιο σωστό από αυτό που έμαθε σήμερα και αναγκαστεί να προσαρμόσει πάλι τις γνώσεις του. Δεν νομίζω λοιπόν ότι ούτε εγώ αλλά ούτε και ο Γιώργος είμαστε νοσταλγοί της διακυβέρνησης εκείνης. Εμείς είμαστε που λέμε ελεύθερα μυαλά. Είναι δυνατόν να θέλουμε εμείς να σκλαβωθούμε;

    John Fenix

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα Γιώργο και Γιάννη. Η ανάρτηση αυτή δεν έγινε προσωπικά για σας. Δε θέλω να δημιουργώ παρεξηγήσεις. Δε θεωρώ εσάς συγκεκριμένα νοσταλγούς του καθεστώτος. Υπάρχουν αρκετά φανατικοί νοσταλγοί οι οποίοι πιπιλάνε αυτήν την καραμέλα. Η αλήθεια είναι πως κι εσείς με τσιγκλίσατε να το ψάξω το θέμα λίγο παραπάνω. Καλό είναι να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, να συζητιούνται και να δημιουργείται μία πιο σφαιρική εικόνα για το όλο θέμα. Φυσικά κάτω από πολιτισμένες συνθήκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν κατάλαβα λάθος ζητώ συγνώμη. Αλλά από την άλλη καλό ήταν που τα είπα ,για να διαλυθεί όποιο σύννεφο αμφιβολίας είχε σχηματιστεί. Όπως λες και εσύ , ο διάλογος κάτω από πολιτισμένες συνθήκες πάντα ωφελεί. Καλή συνέχεια σε όλους.

    John Fenix

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δε χρειάζεται να ζητάς συγνώμη. Συζήτηση γίνεται. Σίγουρα θα προκληθούν παρεξηγήσεις. Απλά χθες δέχτηκα αρκετά πυρά για τα κείμενά μου και ήθελα να θίξω το θέμα και κάποια σημεία τα οποία με έχουν κουράσει. Από κει και πέρα ο ένας "προκαλεί" τον άλλον κι έτσι πραγματοποιείται ένας σωστός διάλογος. Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σωστός!!!!

    Το θέμα είναι άλλο όμως πλέον
    πολιτικούς με ... έχουμε;;;

    Το κουράγιο να βγάλουμε ένα 60% αποχή το τολμάμε;;;

    Αυτό θα πει αλλαγή...

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μα με την αποχή φίλε Γιώργο θα φέρουμε αλλαγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ναι
    γτ θα αναγκαστουν να αναθεωρησουν...

    Ηδη ολα τα μνημονια ειναι ακυρα
    αφου αν υπολογισουμε τα ποσοστα που ειχαν και τους βουλευτες που ψηφισαν υπερ το 50% του πληθυσμου δν το εχουν

    Για φαντασου να μν ψηφισει καν αυτο το 50%
    δν θα μπορουν να δεσμευσουν τον λαο μελλοντικα

    Γιώργος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μα η αποχή στις προηγούμενες εκλογές έδωσε την ανοχή σε αυτούς τους αλήτες να ψηφίσουν τα μνημόνια και όλους αυτούς τους νόμους που μας έχουν γονατίσει. Το θέμα δεν είναι να απέχουμε αλλά να διαλύσουμε αυτή τη μεταπολίτευση. Να βάλουμε μέσα όσο το δυνατόν περισσότερα μικρά κόμματα και να αποδυναμώσουμε τα δύο μεγάλα. Να γίνει ένα μπάχαλο και να ξαναπάμε για εκλογές μέχρι να καθαρίσουμε τη βουλή από κάθε λαμόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. A mi, también me entran ganas de hacer lo mismo que el niño, pero en vez de mearlo, yo lo cagaría....
    SALUDOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λέει πως κάποιες φορές και αυτόν τον φέρνουν στα όρια να αντιδράσει όπως αυτός που τον έπιασαν και έφτυνε αλλά με λίγο πιο ακραία αντίδραση από το να τους φτύνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για να το λέει αυτό σίγουρα θα ξέρει να διαβάζει ελληνικά. Γιατί δεν απαντάει όμως στα ελληνικά; My friend dapazzi it will be better if you speak english or greek to understand your messages.

    ΑπάντησηΔιαγραφή