Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Εκλογές ξανά...



Μη ξαφνιάζεστε. Όλοι το ξέραμε. Απλά περιμέναμε να τελειώσει το θέατρο που παρακολουθούσαμε όλες αυτές τις μέρες από την τηλεόραση.
Ο σκοπός των πρώτων εκλογών πέτυχε. Η Βουλή έγινε ένα μπάχαλο. Ο λαός κατάφερε μέσα από τις πολιτικές του προτιμήσεις να αποδυναμώσει τα "παλικάρια" της μεταπολίτευσης και να στείλει πολλούς στα σπίτια τους (που να δείτε τώρα πόσοι ακόμα θα φύγουν).
Η πρώτη ψήφος που ρίξαμε ήταν σε ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων, ψήφος οργής.
Αυτή τη φορά όμως θα πρέπει να ξέρουμε ποιους επιλέγουμε. Καλό είναι να κοιτάξουμε τα προγράμματα του κάθε κόμματος, αλλά θα πρέπει να αναλογιστούμε και τις συμπεριφορές των κομμάτων τις επόμενες μέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Ας ξεκινήσουμε με την Χρυσή Αυγή. Τόσο καιρό πριν τις εκλογές προειδοποιούσαν οι εφημερίδες και τα sites για τη φύση και την ιστορία αυτής της παρανόμως νόμιμης ομάδας. Και ξαφνικά όλοι σας τρομάξατε με το "εγέρθητι" και όλα τα υπόλοιπα περί Χίτλερ, ναζισμού κτλ. Μα πόσο ψεύτες είστε ορισμένοι. Δυστυχώς όμως αυτό το κόμμα θα ξαναμπεί στη Βουλή αλλά αποδυναμωμένο.
Επίσης αυτή τη βδομάδα φανερώθηκαν τα δύο πιο επικίνδυνα πρόσωπα των εκλογών της 6ης Μαΐου. Ο Φώτης Κουβέλης που ήθελε να συνεργαστεί με τους πεθαμένους πασόκους προσπαθώντας να συμπαρασύρει τον ΣΥΡΙΖΑ για να μοιραστούν την κατάντια της σάπιας ψευτοαριστεράς. Για μένα θα 'ναι ντροπή να ξαναμπεί η ΔΗΜ.ΑΡ. στην Βουλή. Δε θέλουμε ούτε δεκανίκια του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ούτε κομπλεξικούς που επειδή δε πήρανε το δαχτυλίδι από τον Αλαβάνο, έφτιαξαν δικό τους κόμμα. Ο δεύτερος είναι ο Καμμένος. Φυσικά και δε με ξάφνιασε η φύση του (λαϊκό λαμόγιο) μιας και έλεγα σε αρκετούς φίλους μου που ήθελαν να τον ψηφίσουν το τι απατεώνας είναι (όχι μόνο αυτός αλλά αρκετοί απ' όσους μπήκαν στο κόμμα του γιατί μυρίστηκαν μία βουλευτική έδρα). Σήμερα το απέδειξε πανηγυρικά πως όχι μόνο δεν είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης αλλά είναι και επικίνδυνος για την χώρα μας. Μακάρι να χαντακωθεί κι αυτός στις επόμενες εκλογές.
Όσο για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πιστεύω πως θα πάρει πιο μικρό ποσοστό από αυτό των εκλογών της 6ης Μαΐου. Ο πράσινος ήλιος βρίσκεται στην δύση του και όσο δε το καταλαβαίνουν στην Ιπποκράτους τόσο το καλύτερο για μας...
Όπως επίσης και το Κ.Κ.Ε. πιστεύω πως θα πέσει πολύ. Φάνηκε πολύ λίγο ως ανύπαρκτο. Δε γίνεται να χαραμίζονται άλλοι ψήφοι γι' αυτό το κόμμα που είναι κολλημένο δεκαετίες πριν και δεν έχει ούτε μία ορθή πρόταση για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου. Πρέπει επιτέλους να κλειστεί σε μία προθήκη της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδος. Δεν έχει καταλάβει ακόμα κανείς πως η Παπαρήγα έχει μουμιοποιηθεί;
Ο Καρατζαφέρης (ας τον τιμήσουμε κι αυτόν) θα είναι ο Λεβέντης του μέλλοντος. Θα τον έχουμε για πολλά χρόνια στην τηλεόραση να μας φωνάζει πως καλά πάθαμε που επιλέξαμε τους άλλους κι όχι αυτόν και το πόσο πολύ αδικήθηκε.
Κι αυτή τη φορά οι εκλογές θα ναι μία κόντρα μεταξύ δύο διαφορετικών παρατάξεων. Δύο παρατάξεων που δε πρόκειται να συνεργαστούν αλλά σίγουρα θα κρίνουν το μέλλον της χώρας μας. Πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ της μνημονιακής δεξιάς (Ν.Δ.) και της αντιμνημονιακής αριστεράς (ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.).
Με λίγα λόγια θα δούμε τρελό σφάξιμο πάλι στις τηλεοράσεις μας...
Καλή προεκλογική περίοδος λοιπόν!

8 σχόλια:

  1. Καλά...σήμερα απλά υποκλίνομαι...τα είπες όλα...

    Τελικά κι εγώ όπως πάει εκεί παίζω,να δω έναν αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα να μην είναι κι αυτός ακόμα ένα ευρωπαϊκό πιόνι αλλά πατριώτης και παλικάρι...είδομεν...

    Γιώργος Γκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άα ρε παλλικάρια πατριώτες σας χαίρομαι...!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ελισαβέτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ πολύ. Γιώργο έτσι είναι τα πράγματα. Αλλά κανείς δε κοιτάει την αλήθεια ούτε υψώνει την φωνή του. Με τις πρώτες εκλογές μάθαμε ποιοι είναι τα λαμόγια (τα αναφέρω μέσα μη τα ξαναλέω κι εδώ). Η μάχη θα γίνει μεταξύ δύο κομμάτων ξανά αλλά αυτή τη φορά θα κοντραριστεί η πραγματική αριστερά και την παραδοσιακή δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας σφαχτούνε οι μνημονιακοί να τελειώνουμε ειδάλως θα σφάξουν και θα τεμαχίσουν την Ελλάδα μια για πάντα...

    Μιχάλης Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα θα κριθούν τώρα και αυτή τη φορά η ψήφος θα πρέπει να είναι υπεύθυνη και ορθή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πρεπει, επιτελους να δουμε καθαρα.... για το μελλον των παιδιων μας κ το παρον μας!!!!!

    Ρούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην ξεχνάς απ' την εξίσωση και τη λήξη της μετενέργειας. Το μνημόνιο β' θα εφαρμόζεται κανονικότατα μέχρι τις εκλογές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μια χώρα μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης.

    Σπύρος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλλον θα στήσουμε μία κάλπη στο Σύνταγμα και θα πάμε να ψηφίσουμε όλοι εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή