Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η Αιώνια διχόνοια του έθνους


Τα κανάλια το χουν καταφέρει.
Και δυστυχώς ο λαός το χει χάψει. Ξαφνικά μέσα σε μία νύχτα χωριστήκαμε σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς και τρωγόμαστε για το ποιοι έχουν δίκιο αλλά και ποιοι πρέπει να κερδίσουν στις νέες εκλογές.
Κι αναρωτιέμαι. Υπάρχει κάποιος ανάμεσά μας που είναι μνημονιακός; Απάντηση θα πάρω άμεσα. Πράγματι υπήρξε ένας και δεν ήταν άλλος από τον κ. Πάγκαλο που έλεγε με μεγάλη σιγουριά πως το μνημόνιο είναι ευλογία για τον τόπο. Από κει και πέρα όμως ποιος είναι υπέρ στο να πληρώνει το παρανοϊκό χαράτσι με απειλή την διακοπή του ρεύματος στο σπίτι του; Ποιος είναι υπέρ στο να μειώνεται όλο και περισσότερο ο μισθός του; Ποιος είναι υπέρ στο να χάσει δικαιώματα που δεκαετίες πριν κάποιοι έχυσαν αίμα για να τα αποκτήσουν;
Δεν είναι όλο το μνημόνιο κακό. Υπάρχουν πολλά κεφάλαια από αυτό που καταπολεμούν την γραφειοκρατία και τα λαμόγια του συνδικαλισμού. Σε αυτούς τους τομείς κάθε λογικός άνθρωπος είναι υπέρ.
Όμως ας το ξεκαθαρίσουμε. Έχουμε δύο πλευρές. Την Ν.Δ. και τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Οι νέες εκλογές γίνονται για την μάχη αυτών των δύο κομμάτων, όλοι το γνωρίζουμε. Και για να αποφύγουμε νέες εκλογές που θα ναι ακόμη πιο καταστροφικές ας αποφασίσουμε σε αυτές ποιο από τα δύο κόμματα θέλουμε.
Τι συμπέρασμα βγάζουμε απ' αυτούς τους δυο;
Ένα μπάχαλο.
Ο Σαμαράς έχει πάρει από τώρα τον τίτλο του χειρότερου προέδρου της ιστορίας του δεξιού κόμματος κάνοντας τις πιο ανήθικες προσχωρήσεις μελών στο κόμμα κι από την άλλη έχουμε τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. που έχει την ευθυνοφοβία του Νεοέλληνα στο θέμα να κυβερνήσει. Μέσα στα δύο αυτά κόμματα επικρατεί μια αναμπουμπούλα απόψεων και προτάσεων. Κατά μέσο όρο και οι δύο θέλουν διαπραγμάτευση του μνημονίου με την μόνη διαφορά να την κάνει ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. που λέει πως αν δε βρεθεί λύση θα πραγματοποιήσει μονομερής διαγραφή του χρέους.
Ας τα θέσουμε τα πράγματα σε μία κοινή βάση.
Διαπραγμάτευση του χρέους.
Αυτή είναι η εντολή που έχει δώσει ο κόσμος, διότι γνωρίζει πως οι υπογραφές που κάποιοι καιροσκόποι έβαλαν στις συμφωνίες με την Ευρώπη πρέπει να τηρηθούν. Και πρέπει να τηρηθούν διότι αν η Ελλάδα ξαναμείνει μόνη θα ζήσει παρόμοιες καταστροφές με αυτές του ΄22.
Οπότε είναι καταστροφική η σκέψη του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. για μονομερής διαγραφή του χρέους. Από την στιγμή που η Ευρώπη είναι ανοιχτή σε προτάσεις, θα πρέπει να τις δώσουμε και να ξεκινήσουμε έναν διάλογο με κέντρο τον άνθρωπο κι όχι τις τράπεζες.
Αντί να βάλουν λοιπόν τα κανάλια (ως μέσα προπαγάνδας) τα πράγματα στη μέση και να ωθήσουν τα δύο νέα μεγάλα κόμματα σε τροχιά συνεργασίας, προκαλούν διχόνοια στον λαό με τον να τον χωρίζουν για μία ακόμη φορά σε δύο παρατάξεις.
Κι εγώ από το μικρό μου ιστολόγιο κάθομαι και φωνάζω το εξής:
Κάποιοι είστε δεξιοί και κάποιοι αριστεροί. Και οι δύο όμως θέλετε το καλό του τόπου αυτού. Συνεργαστείτε λοιπόν. Χέστε την πρωθυπουργική καρέκλα και τα λοιπά αξιώματα και κοιτάξτε να δείτε πως μπορείτε να μας οδηγήσετε σε μία αξιοπρεπέστατη καθημερινότητα που μας έχετε αφαιρέσει εδώ και δύο χρόνια. Κι εσείς στα κανάλια (εκτός από το mega που πλέον ούτε στη λίστα του ζάπινγκ δε το 'χω) σταματήστε να ωθείτε τον λαό στα άκρα για δικό σας συμφέρον ή για το συμφέρον κάποιων τρίτων. Ο ρόλος σας είναι να μεταφέρεται τις απαιτήσεις του λαού προς την εξουσία και όχι να γίνεστε το μέσο που ενημερώνει τα μέτρα και τις εντολές τους προς εμάς.
Πραγματικά δεν έχουμε κουραστεί τόσα χρόνια να παίζουμε ξύλο; Έχω κατέβει σε πολλές πορείες. Σε άλλες ήμουν θεατής και σε άλλες κυνηγημένος. Όλοι είδαμε παρ' ολίγον εμφύλια σύρραξη στο Σύνταγμα μεταξύ του ΠΑ.Μ.Ε. και των αντιεξουσιαστών. Χθες είδαμε νέο ξύλο μεταξύ Χρυσαυγιτών και αστυνομικών. Και σήμερα διαβάσαμε στο ανθελληνικό focus να μιλάει για Εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα.
Εκεί θέλετε να φτάσουμε;
Συνεργασία παίδες.
Μακάρι ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και Ν.Δ. να δώσουν τα χέρια για το καλό όλων μας.
Μακάρι να λειτουργήσουμε ως πατριώτες και πολιτισμένοι άνθρωποι.
Μακάρι να ξυπνήσουμε και να χαράξουμε μία κοινή πορεία.
Μακάρι το σάπιο σύστημα να ξεκουμπιστεί. Κακώς μπήκαν στην Ν.Δ. η Ντόρα και όλοι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ. Κακώς που ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και η Δημ.Αρ. έχουν μαζέψει στελέχη του πεθαμένου ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αυτό δείχνει πως έχουμε μία ανακύκλωση του σάπιου συστήματος κι όχι μία ανανέωση κι αυτό μου μειώνει τις προσδοκίες μου για κάτι καλύτερο στο μέλλον.
Αλλά θέλω να ελπίζω...
Κι αυτό εξαρτάται από 'κείνους κι από μας.

1 σχόλιο:

  1. Είναι θεωρώ δεδομένο πως oi πολιτικοί στο ελληνικό πολιτικό πεδίο διακατέχονται από μια ακατάσχετη διάθεση να εντοπίσουν με βάση τη δική τους παρανοϊκή λογική την ύπαρξη μίας πολιτικής της χρυσής τομής. Μόνο που αυτή η χρυσή τομή που δήθεν οραματίζονται είναι στην ουσία μια μεγάλη φούσκα διότι βασίζεται μεν σε μια και καλά δημοκρατική πολιτική των ίσων πολιτικών αποστάσεων, παραβλέποντας ωστόσο οτι όλα αυτά τα χρόνια τετοιες ή και παρόμοιες πολιτικές είναι αυτές που ευθύνονται για την εδραίωση κάθε μορφής αδικίας...οικονομικής, κοινωνικής πολιτικής και εκτός από αυτό αρνούνται να αποδεχθούν οτι τέτοιες πολιτικές μόνο σε αντίρροπες πολιτικές αναρχίας οδηγούν και επ ουδενί σε κάτι δημιουργικό και παραγωγικό για οποιονδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή