Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Και τώρα ανάπτυξη!


Ξαφνικά η Ευρώπη ανακάλυψε πως με τις απειλές και με τα απάνθρωπα μέτρα, δε μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην κοινωνία. Αντιθέτως τα βλέπει να διογκώνεται, τους Ευρωπαίους του νότου να είναι σαν ένα καζάνι έτοιμο να σκάσει και η κρίση να διεισδύει απειλητικά προς την καρδιά της Ευρώπης (Γερμανία και Γαλλία).
Έτσι σήμερα τα μεγάλα κεφάλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν για μέτρα ανάπτυξης. Σύμφωνα με το κείμενο του σχεδίου που έχει στην κατοχή του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και δημοσιεύεται στο σημερινό φύλο της Handelsblatt, το γερμανικό σχέδιο ανάπτυξης προβλέπει την αύξηση του κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κατά 10 δις ευρώ για τη στήριξη χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση με δάνεια κατά προσέγγιση 15 δις ευρώ, την χρησιμοποίηση αδιάθετων κοινοτικών πόρων για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων, την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, σύμφωνα με το σχέδιο της Κομισιόν με πόρους από τον κοινοτικό προϋπολογισμό και αποτελεσματικότερο συντονισμό της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη.
Σύμφωνα με το κείμενο του σχεδίου που έχει στην κατοχή του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και δημοσιεύεται στο σημερινό φύλο της Handelsblatt, το γερμανικό σχέδιο ανάπτυξης προβλέπει την αύξηση του κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κατά 10 δις ευρώ για τη στήριξη χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση με δάνεια κατά προσέγγιση 15 δις ευρώ, την χρησιμοποίηση αδιάθετων κοινοτικών πόρων για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων, την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, σύμφωνα με το σχέδιο της Κομισιόν με πόρους από τον κοινοτικό προϋπολογισμό και αποτελεσματικότερο συντονισμό της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη.
Την στιγμή που βλέπουμε μία Ευρώπη να αλλάζει στάση, να κυνηγάει επιτέλους την ίδρυση μίας ομοσπονδίας που όλα τα μέλη της θα είναι ισότιμα και θα χουν τα ίδια δικαιώματα και της ίδιες ευκαιρίες για ανάπτυξη, να αποκτά μία κοινή πορεία προς συμφέρον της Ένωσης κι όχι του κάθε κράτους μέλους, την στιγμή αυτή λοιπόν θα πουλήσουμε τσαμπουκάδες;
Πιστεύω πως ο κάθε λογικός Έλληνας θα διαπιστώσει πως η Ευρώπη είναι η μόνη λύση, αρκεί και η Ευρώπη να αλλάξει (και τα πράγματα αυτό δείχνουν).
Πρέπει σ' αυτές τις εκλογές να μη κυνηγήσουν τα κόμματα το αποτέλεσμα της κάλπης αλλά την συνεργασία. Καλό είναι να μείνουμε στον χορό τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και θα φέρνει νέα μέτρα ανάπτυξης. Η επιλογή της απομόνωσης και της μαγκιάς θα μας φέρει στην καταστροφή. Συμφωνώ στην αντίσταση του μνημονίου αλλά έχουμε κάποιες δεσμεύσεις. Το μνημόνιο μπορεί να αλλάξει. Δεν έχει μόνο αρνητικά. Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου, οφείλεται στο μνημόνιο.
Είναι λάθος η μετωπική σύγκρουση.
Ήρθε ο καιρός για συνεργασία.
Η ευκαιρία είναι εδώ και δε πρέπει να την χάσουμε μέσα από τα χέρια μας.
Ο λαός θα ψηφίσει.
Οι πολιτικοί πρέπει να συνεργαστούν.

2 σχόλια: