Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Who cares about Greece?



Τις προάλλες στο μετρό του Λονδίνου υπήρχε η διαφήμιση μιας εταιρίας τηλεπικοινωνιών, η οποία χρησιμοποιούσε για σλόγκαν τον τίτλο αυτής της ανάρτησης.
Ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα;
Κανείς πια...
Κι αντί αυτό να μας προβληματίσει, μας δίνει τροφή για αποβλάκωση. Για να φωνάξει πάλι ο Ελληνάρας και να βρίσει αυτούς από τους οποίους ζητιανεύει. Μόνο που αυτές οι ψευτομαγκιές τελείωσαν διότι η κατάσταση παραείναι σοβαρή.
Αυτή τη στιγμή στα σύνορα της Συρίας φτάνει ένα κομβόι στρατιωτικών και αντιαεροπορικών οχημάτων της Τουρκίας. Φυσικά η Τουρκία καθησυχάζει την διεθνής κοινότητα πως δε θα επιτεθεί στη Συρία και πως οργανώνεται για αμυντικούς λόγους. Μας ρίχνει στάχτη στα μάτια ή πραγματικά κάτι φοβάται; Όλα είναι έτοιμα εκεί κάτω για πόλεμο. Απλά περιμένουν το σύνθημα και μάλλον τις εξελίξεις από τη σύνοδο κορυφής.
Από την άλλη σήμερα εκτός από τον μεγάλο ημιτελικό της Γερμανίας με την Ιταλία, ξεκινάει και η πολιτική μάχη των δυο αυτών χωρών στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο όρος σημαντική γι' αυτήν τη σύνοδο είναι μικρός. Το τριήμερο αυτό θα είναι σταθμός για την ευρωπαϊκή ιστορία.
Η Μέρκελ έχει χάσει το σκυλάκι της τον Σαρκοζί. Ο Ολάντ πηγαίνει στις Βρυξέλλες με απαιτήσεις για ανάπτυξη, ο Μόντι θα ζητήσει χαλάρωση στα αυστηρά μέτρα και μείωση των επιτοκίων. Μαζί του είναι και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας. Οι Ιταλοί έχουν προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό τους πως καλό θα είναι να μη γυρίσει στην χώρα, αν δεν καταφέρει κάτι. Εκτός από τον Μόντι τρομάζει κι Ευρώπη μ' αυτήν την προειδοποίηση διότι δημοσκοπήσεις στην Ιταλία βγάζουν πρώτο κόμμα τον αριστερό (σαν τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.).
Κι από την άλλη η Μέρκελ παραμένει σταθερή στη θέση της. Από την μία έχει κάποιο δίκιο αλλά από την άλλη θα μιλάμε για το τέλος της Ενωμένης Ευρώπης, αν δεν ρίξει νερό στο κρασί της.
Είναι ένα κρίσιμο τριήμερο για να διαπιστώσουμε αν η Ευρώπη θα κάνει το επόμενο βήμα. Να μειωθεί ο εθνικισμός των κρατών και να παραχωρηθεί ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας για να υπάρξει μία πιο οργανωμένη ευρωπαϊκή ένωση. Να δημιουργηθεί ένα κέντρο που θα ελέγχει τις οικονομίες των χωρών ως μία ομοσπονδία κι όχι ως ένα σύνολο χωρών. Είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Αντιθέτως το ευρώ θα μετράει μέρες για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί δημιουργούν μία νέα συμμαχία ανάπτυξης με αντίπαλο την Γερμανία.
Η Ελλάδα στον κόσμο της. Μόνο που η χώρα μας θα δεχτεί τρομακτικές συνέπειες απ' όλες τις εξελίξεις, κι από τον στρατιωτικό κι από τον διπλωματικό πόλεμο. Κι αντί να χωθούμε μπροστά μαζί με τις άλλες χώρες κρυβόμαστε πίσω από την Ιταλία περιμένοντας πως θα ξελασπώσει και για μας. Ή μήπως όχι...
Η Κυριακή είναι κοντά...

2 σχόλια:

  1. Η Μέρκελ έχει χάσει το σκυλάκι της τον Σαρκοζί. ...θα τη χάσει κι αυτή τη μπάλλα εξ'αιτίας του σκληροπυρηνικόυ της χαρακτήρα...είδομεν έως το τέλος του 2012......κατακρυμνίζεται το ΕΥΡΩ....πάνε για άλλο ενιαίο Ευρωπαικό νόμισμα...όντως είναι πολύ σοβαρά...καλησπέρα Γιώργο...

    Φωτεινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εμείς εδώ τσακωνόμαστε για τις έδρες... Μα τόσο μ... είμαστε!
    Καλησπέρα Φωτεινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή