Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πόλεις με φαντασία...


Κι όμως αυτή η φωτογραφία δε τραβήχτηκε σε μία ευρωπαϊκή πόλη. Δε γίνονται θαύματα μόνο στην Γηραιά Ήπειρο. Έξυπνα μυαλά υπάρχουν κι αλλού στον κόσμο. 
Από το πρόγραμμα Paradero Para Libros Para Parques, με 47 στάσεις λεωφορείου - βιβλιοθήκες σε πάρκα στη Μπογκότα και 100 σε όλη την Κολομβία.
Αυτό σαν απάντηση σε όσους λένε πως η Ελλάδα είναι πολύ πίσω για να φτάσει μία ευρωπαϊκή χώρα. Είναι όμως τόσο πίσω κι από μία χώρα της Λατινικής Αμερικής; 
Επιτέλους ας αξιοποιήσουμε την φαντασία μας κι ας κάνουμε τη διαφορά από τις άλλες χώρες.

3 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα μένει στάσιμη στο ένδοξο παρελθόν των Αρχαίων Ελλήνων όπου διαθέτει μπόλικο υλικό για να παπαγαλίσει (πολλές φορές και από λανθασμένες ιστορικές πηγές, διαστρεβλωμένες από τα συμφέροντα των 'Μεγάλων'). Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να ξυπνάνε από το λήθαργο του παρελθόντος και να σκέφτονται τα πιθανά καλά, τα εκμεταλεύσιμα καλά της Ελλάδας του σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου κι επαυξάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα έλεγα να βλέπουμε αισιόδοξα κάθε προσπάθεια εφαρμογής νέων πραγμάτων και ιδεών, χωρίς να μεμψιμοιρούμε σε κάθε ευκαιρία. Ας φροντίσουμε εμείς να πάμε μπροστά ως χώρα κι ας μην μας νοιάζει τόσο αν θα βγούμε μπροστά απ´ τους άλλους..!

    Υπέροχη η ιδέα για τις στάσεις-βιβλιοθήκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή