Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Mother should I trust the government?


Δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν, αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον ίδιο σου τον εαυτό.
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αναφέρομαι μόνο στη σημερινή κυβέρνηση (πραγματικά αναρωτιέμαι μετά από πόσες εκλογές το ελληνικό ποίμνιο θα καταλάβει πως τόσα χρόνια μας πουλάνε παραμύθια και θα εξακολουθήσουν να το κάνουν όσο τους ψηφίζουμε).
Αυτή τη φορά θα αναφερθώ και στους εργατοπατέρες (αυτούς που παίρνουν διπλές συντάξεις για το καλό της εργατιάς) που μας έχουν πρήξει στις ανούσιες και ανόητες απεργίες. Πλέον και τα αφεντικά έχουν πάρει χαμπάρι και ρωτάνε από βδομάδες πριν τους υπαλλήλους τους αν θα απεργήσουν ή όχι. Με λίγα λόγια αυτές οι κινητοποιήσεις είναι του... κώλου!
Καμία επανάσταση δεν υπήρξε στη νεώτερη ιστορία με ημερομηνία έναρξης. Ούτε καμία επανάσταση δε διήρκεσε μία μόνο μέρα. Πότε θα το συνειδητοποιήσουμε αυτό;
Οι κινητοποιήσεις αυτές που διοργανώνουν οι εργατοπατέρες μας είναι εσωτερικά δάνεια από τα μεροκάματα που κερδίζει το κράτος.
Δεν έχουμε αναρωτηθεί γιατί οι δικές μας κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε εργάσιμες μέρες ενώ σε άλλες χώρες επιλέγονται τα σαββατοκύριακα; Νομίζουμε πως είμαστε μάγκες ενώ οι Ίβηρες (για παράδειγμα) κορόιδα;
Ο λόγος που επιλέγονται οι καθημερινές είναι ο εξής. Οι εργατοπατέρες και τα συνδικάτα στηρίζονται στην λούφα του Νεοέλληνα. Και η αλήθεια, φίλοι μου, πονάει. Μεγάλη πλειοψηφία από τους αυριανούς απεργούς θα κοιμηθεί παραπάνω, θα κάτσει σπίτι ή θα πάει για καφέ. Στον δρόμο θα κατεβούν μερικές χιλιάδες την στιγμή που σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις κατεβαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες (ίσως και εκατομμύριο) διαδηλωτές.
Το χειρότερο όμως είναι πως αυτοί που θα κατέβουν αύριο στο κέντρο για να διαδηλώσουν δεν έχουν διαπιστώσει πως θα λάβουν μέρος στην πρώτη άσκηση ετοιμότητας των σωμάτων καταστολής, τα οποία θα κατεβάσουν και το νέο τους "όπλο", την αύρα ή αλλιώς "Αίαντα".
Και το λέω αυτό διότι η αυριανή κινητοποίηση δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης τη στιγμή που ακολουθεί μία σύνοδος κορυφής και η ψήφιση των νέων μέτρων...
Κρίμα που και η [δήθεν πλέον] αριστερά της Ελλάδος έχει αποβλακωθεί τελείως...

1 σχόλιο:

  1. ηττοπαθής άποψη, ειδικά παραμομονές κοινιτοποιήσεων, τα συμπεράσματα μετά

    Τάσος Μενεμένογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή