Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Η κάλπη των κάλπικων


Αυτή τη στιγμή που γράφω το κείμενο μιλάει ο Χρυσοχοϊδης. Το πρωί πρόεδρος στη Βουλή ήταν ο Μεϊμαράκης. Ο Βενιζέλος προσπάθησε τελευταία στιγμή να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια των υπόλοιπων κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία το παίζει Πόντιος Πιλάτος. Ξαφνικά έγιναν φιλοπασοκικοί αυτοί που κάποτε απειλούσαν και κατηγορούσαν το άλλοτε δυνατό ψευτοσοσιαλιστικό κόμμα. Ξεφτιλισμένοι πολιτικοί δίνουν αξία στον "πατριωτισμό" των Χρυσαυγιτών. 
Η σημερινή μέρα θα είναι πετυχημένη για το κανάλι της Βουλής, όσον αφορά την τηλεθέαση, αλλά παράλληλα θα είναι η αρχή του τέλους αυτής της ξεφτιλισμένης πολιτικής ζωής (ελπίζουμε). 
Την ίδια μέρα οι δεύτεροι πιο μισητοί υπάλληλοι αυτού του κράτους μας δυσκολεύουν να μετακινηθούμε στην πόλη μας. Λένε με θράσος στο ραδιόφωνο πως αγωνίζονται για μας. Πως θα γίνουν ήρωες της ελληνικής κοινωνίας επειδή θα ρίξουν την κυβέρνηση κι ετοιμάζουν απεργία διαρκείας. 
Ρε ψευτοεπαναστάτες συνδικαλιστές της πλάκας, σας έχουμε σιχαθεί όλοι. Το αυτάκι του κυρίου Στουρνάρα δε θα ιδρώσει με τις ηλίθιες κινητοποιήσεις σας, ενώ ο κάθε πολίτης ταλαιπωρείται τόσο ο ίδιος όσο και η τσέπη του, επειδή εσείς έχετε την δυνατότητα να το παίζετε ιστορία. Αν ήσασταν μάγκες θα απενεργοποιούσατε τα ακυρωτικά μηχανήματα και θα αφήνατε το κοινό να χρησιμοποιεί δωρεάν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έτσι κι εσείς δε θα χάνατε το μεροκάματο, κι ο κόσμος θα ήταν μαζί σας και η καρέκλα του κύριου Στουρνάρα και του κάθε Στουρνάρα θα έτριζε. Ρε ουστ.... Πολλοί εκεί έξω θα ήθελαν να δουλεύουν στην θέση σας. Αλήτες!
Αλλά αυτοί είμαστε...
Αν ανοίξετε το κανάλι της Βουλής θα δείτε ποιοι μας αντιπροσωπεύουν. 
Αλλά μας έχουν μάθει (Λαζόπουλοι, Αναστασιάδηδες κι άλλες τηλεπερσόνες) να γελάμε με τα χάλια μας. 
Μπράβο μας λοιπόν. 
Απόψε θα ρίξουμε πάλι γέλιο...

9 σχόλια:

  1. "Ρε ουστ...." δεν μπορουσες να το πεις καλυτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιλαροτραγωδία...

    Δημήτρης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με μία λέξη κατάφερες να περιγράψεις όλα αυτά που ζούμε σήμερα. Κι ακόμα είμαστε στην αρχή αγαπητέ Δημήτρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διερωτώμαι ποιοι είναι οι πρώτοι πιο μισητοί υπάλληλοι αυτού του κράτους, καθώς επίσης και με βάση ποιο κριτήριο έλαβαν αμφότεροι την εν λόγω κατάταξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι πρώτοι είναι οι υπάλληλοι της Βουλής. Αυτούς τους σιχαθήκαμε με τα καμώματά τους τον Οκτώβριο. Ακολουθούν οι υπάλληλοι του μετρό που μας έχουν ταλαιπωρήσει τόσα χρόνια με τις απεργίες τους. Πόσο μάλλον τώρα που θα επιμείνουν πάλι σε απεργία διαρκείας. Έχεις κάποια αντίρρηση ανώνυμε φίλε; Αν ναι ποια είναι η δικιά σου άποψη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι τη μήνη του ελληνικού λαού προκαλούν οι δημόσιοι λειτουργοί που, ανεξαρτήτως θέσης, προσελήφθησαν με μέσο/βύσμα/μπάρμπα στην Κορώνη, και εν συνεχεία αποδείχθηκαν καρεκλοκένταυροι, και όχι συλλήβδην οι υπάλληλοι συγκεκριμένων υπηρεσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν γνωρίζω αν μένεις Αθήνα αλλά πίστεψέ με στο Λεκανοπέδιο, αυτοί οι υπάλληλοι έχουν γίνει οι δεύτεροι πιο μισητοί για πολλούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζω στην Αθήνα και η μετακίνησή μου εξαρτάται από τα ΜΜΜ. Δεδομένου όμως ότι είμαι πολίτης αυτής της χώρας, αυτό που με ενοχλεί όσο τίποτα άλλο είναι η αναξιοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ μαζί σου. Υπάρχει τρομερή αναξιοκρατία στο Νεοελληνικό κράτος. Όμως συμπεριφορές σαν αυτή των υπαλλήλων των ΜΜΜ είναι απαράδεκτες. Κάτι αντίστοιχο με τους οδοκαθαριστές που αφήνουν την Αθήνα γεμάτη σκουπίδια.
    Μπορούν να κάνουν καλύτερη κινητοποίηση για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Είναι απλή η λύση. Απλά όπως γνωρίζεις κι εσύ, η απεργία είναι κι ευκαιρία για λούφα... εις βάρος των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή