Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Μπράβο σας αδέλφια!


Είναι από τις βραδιές που δεν θέλεις να ξημερώσει. Από τις στιγμές που θες να ζεις ξανά και ξανά μέχρι να το εμπεδώσεις. 
Ένα μικρό κράτος με ΜΕΓΑΛΗ ψυχή βρίσκεται στη Μεσόγειο. Μία κουκκίδα που επιτέλους βροντοφώναξε ένα "ΌΧΙ" στην Μέρκελ και την γερμανική πολιτική που έχει γονατίσει όλη τη Νότια Ευρώπη. Ένα "Όχι" που είχαμε τόσο πολύ ανάγκη να ακούσουμε όλοι εμείς, οι Έλληνες, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Γάλλοι... 
Ένα "Όχι" που μετά την Γερμανία, κατάφερε και ξεκούφανε το ελληνικό κοινοβούλιο και το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί που απόψε περίμεναν οι ξεφτιλισμένοι πολιτικοί μας ηγέτες να δουν το πόσο εύκολα κατάφεραν και τους ρεζίλεψαν πολιτικοί με κότσια. Πολιτικοί που πονάνε για τον λαό τους, την χώρα τους και κάνουν τα πάντα για το μέλλον ενός κράτους που έχει περάσει πολλά. Κι όμως. Τα ζώα βγήκαν και μίλησαν στα κανάλια. Όμως πλέον τόσο οι αερολογίες του Κουβέλη όσο και οι παρπαπίπες του Βενιζέλου, δεν έχουν καμία απολύτως αξία. Μα καμία. 
Τελείωσαν αυτοί οι αλήτες, τόσο τα τρία κόμματα της εξουσίας όσο και η ηλίθια αντιπολίτευση. Σήμερα ξεγυμνώθηκε η προδοσία τους. Όταν τρία χρόνια μας είχαν πανικοβάλει με χρεοκοπίες κι εξόδους της Ελλάδος από την Ευρώπη, αφήνοντας τα μέτρα να περνάνε το ένα μετά το άλλο. Το μόνο που κατάφεραν αυτοί οι αλήτες ήταν που έσκυψαν το κεφάλι, κατέβασαν τα παντελόνια τους και δέχονταν την οποιαδήποτε διείσδυση που ερχόταν από το βορρά.
Καμία χρεοκοπία δεν θα ερχόταν μ' ένα δικό μας ηρωικό όχι. Μπορεί η δραχμούλα να μην είχε (έχει) την αξία της Κυπριακής Λίρας, όμως θα είχαμε μία ζωή αξιοπρεπέστατη. 
Παρακολουθούσα τις ομιλίες στο κυπριακό κοινοβούλιο και ζήλευα. Ζήλευα διότι έβλεπα ανθρώπους με αγάπη για τον τόπο τους. Ανθρώπους που δεν τους νοιάζει η πολιτική τους καριέρα. Ανθρώπους που δεν επιδιώκουν να πουν την εξυπνάδα για να υιοθετηθεί στη πορεία μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα κανάλια. Κι έτσι διαπίστωσα για το πόσο λίγοι είμαστε. Μία Βουλή με νεοναζιστές, με σταλινικά φαντάσματα, με μία γραφικούς ακροδεξιούς, με μία αντιπολίτευση για κλάματα και με τρία κόμματα που κρύβουν φασίστες και προδότες. Ντρέπομαι γι' αυτό που είμαστε και γι' αυτούς που ας εκπροσωπούν τη στιγμή που συγκινούμαι βαθύτατα κι ενθουσιάζομαι με το ισχυρό όχι των Κυπρίων. 
Η αποψινή βραδιά θα μείνει στην ιστορία ως ένα νέο μεγάλο και ηρωικό "όχι" ενός μικρού λαού απέναντι στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού. 
Μία αλλαγή έρχεται επιτέλους.
Τώρα αρχίζουν όλα.
Η Ιστορία ανοίγει νέες σελίδες...

20 σχόλια:

  1. ..ισως γιατι αυριο θα ειναι μια πολυ δυσκολη μερα

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bravissimi! Επιτέλους!!!

    Angela

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γεγονός είναι πως επιτέλους κάτι αλλάζει Γαβριήλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι. αυτο ναι

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπίζω να κρατήσουν γερά και να φέρουν έτσι τον άνεμο της αλλαγής που τόσο χρειαζόμαστε στην Ευρώπη!

    Angela

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συφωνώ και θα κάνω post το κείμενο σου στο fb μου αν δεν έχεις αντιρρηση; Merci!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά Angela, το χουμε πραγματικά ανάγκη αυτόν τον άνεμο αλλαγής. Επιτέλους από αύριο αλλάζει όλη η πορεία. Και πάνω απ' όλα να δούμε τι καραγκιόζηδες είχαμε αυτά τα χρόνια στη Βουλή. Πόσο δεμένοι φάνηκαν οι Κύπριοι βουλευτές, τη στιγμή που οι δικοί μας αλληλοσφάζονται, περνώντας εύκολα κι αβίαστα ότι μέτρα μας επιβάλλει η Γερμανία. Οι Κύπριοι σήμερα ύψωσαν τα ουράνια τη σημαία τους κι όλη τη Νότια Ευρώπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Yep! Βέβαια, παραμένω επιφυλακτική ως προς τις εξελήξεις,τους Μέρκελ & co. συνεχίζω να τους έχω ικανούς για όλα. Τώρα θα παίξει μεγάλο ρόλο αν οι χώρες του Νότου καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα κοίνο μέτωπο...

    Angela

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και την κυπριακή και την ελληνική σημαία ύψωσαμε σήμερα αδέρφια.. κρατάτε γερά και όλοι μαζί να σηκωθούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό είναι το όμορφο της αποψινής βραδιάς. Επιτέλους δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Και για πρώτη φορά δεν περιμένεις με τρόπο τις εξελίξεις αλλά με μία ελπίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργο καλά κάνεις και αισιοδοξείς ως προς την πρώτη ουσιαστική διαπραγμάτευσ, αλλά προσωπικά νομίζω ότι ήταν μόνο το τυράκι. Ο στόχος μάλλον είναι ο πανικός που θα ακολουθήσει στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου. Δυστυχώς, υποψιάζομαι πως θα ακολουθήσει μια άνευ προηγουμένου εκροή χρημάτων από τις τράπεζες με προβλέψιμες τις συνέπειες... => Διάσωση τραπεζών => αύξηση δανεισμού => μνημόνια => ύφεση => κοκ...

    Γιάννης Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιάννη μου, όλα είναι ρευστά. Μπορεί να υπάρχει η εξέλιξη που λες, οπότε οι αποψινοί πανηγυρισμοί να λήξουν σε κλάματα. Όμως επιτέλους ακούστηκε ένα δυνατό "Όχι" κι ένας μεγάλος σεισμός ταρακούνησε την Γερμανία. Κι εκεί είναι που έρχεται το δικό μας γαμώτο που τρία χρόνια λέμε μόνο ναι και βγαίνουν μετά ηλίθιοι Γεωργιάδηδες και αυτοαποκαλούνται ήρωες... Καιρός ήταν να μας ξεγυμνώσουν και χαίρομαι που το έκαναν αυτό οι Κύπριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ και επαυξάνω. Αν όμως δεν ακολουθήσει και διαπραγμάτευση για συνολική ευρωπαική λύση, τότε ίσως να μην έχει και τόσο ουσία. Μακάρι να είναι η Κύπρος και η κυβέρνησή της που επιτέλους θα διεκδικήσουν την συνολική λύση!

    Γιάννης Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά πες μου ένα πράγμα. Με αυτό το όχι, δεν έκοψαν την φόρα που είχαν πάρει οι δικοί μας και περνούσαν τα μέτρα το ένα μετά το άλλο ως αναγκαίο κακό και μοναδική λύση; Θα ναι και μεγάλη η ξεφτίλα κι από μας αν δε ξυπνήσουμε δεν καταλάβουμε το δούλεμα που έχουμε φάει τόσα χρόνια. Πλέον θα παρακαλάμε για ένωση με την Κύπρο με έδρα φυσικά την Λευκωσία. Εκεί οι πολιτικοί έχουν μεγάλα κότσια και είναι πραγματικοί πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομίζω υπερβάλεις ως προς το σκέλος της ένωσης. Σίγουρα η εξέλιξη ξεγυμνώνει και απομυθοποιεί τα περί διαπραγμάτευσης από κάθε ελληνικής κυβέρνησης τρία χρόνια τώρα. Σίγουρα η εσωτερική τρόικα θα δυσκολευτεί να επιχειρηματολογήσει (ειδικότερα αν οι εξελξεις με την Κύπρο είναι προς εκεί που ελπίζουμε). Σίγουρα είναι μήνυμα στους Γερμανούς. Σίγουρα είναι το πρώτο μεγάλο βήμα. Οψόμεθα...

    Γιάννης Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σαφώς και κάνω πλάκα όσον αφορά την ένωση. Ας πάψουμε να είμαστε ευθυνόφοβοι. Πρέπει να καταλάβουμε πως μπορούμε και μόνοι μας. Όσο για την εσωτερική τρόικα δε ξέρω αν το μαθες αλλά πρόλαβαν κι έκαναν δηλώσεις. Ψάξε να ακούσεις τις δηλώσεις του Βενιζέλου... Όσο για το αποψινό γεγονός φυσικά και είναι ένα μεγάλο βήμα. Τόσο μεγάλο που άνετα χαρακτηρίζεται κι ως άλμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνω απολυτα, ακομα και αν βγει η Κυπρος απο την ΟΝΕ θα παραμεινει στην Ε.Ε. οπως η Βρετανια. Αυτο επρεπε να γινει και με την Ελλαδα προ 3 ετων αντι να μας γαμησουν τις ζωες.

    Μάνος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ελπίζω η αυριανή μέρα να είναι μία καινούργια για όλους μας... Εκτός από το Όχι των Κυπρίων, εκτίμησα αρκετά και την ώριμη στάση του εκπροσώπου του ΔΗ.ΣΥ. μετά την καταψήφιση. Μπράβο τους πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πολυ ωραια τα λες στο ποστ.
    βγαλε τη λεκτικη επαληθευση. ειναι κουραστικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή