Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Κύριε Πανούση, επαγγελματίας αντισυστημικός με styling γίνομαι κι εγώ!



Υπάρχει ένα περίεργο μεταπολιτευτικό άβατο στην Ελλάδα όσον αφορά συκγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις, τα οποία κάνει τζιζ να τα αγγίξεις, μόνο και μόνο επειδή αντιπροσωπεύουν γενικά και αόριστα μια συγχισμένη ιδεολογικά αναρχική αντίδραση. Την ώρα που αυτά τα ίδια πρόσωπα, διατηρούν το δικαίωμα του να σατιρίζουν και να σχολιάζουν οποιονδήποτε και οτιδήποτε, πάντα με το αζημίωτο.
Δυστυχώς, στην περίπτωση του Τζίμη Πανούση όμως, το αστείο πλέον φαίνεται στην καλύτερη κουρασμένο, στη χειρότερη εκ του πονηρού και λαϊκίστικα δημαγωγικό. Σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Δίεση, ο Τζιμάρας τα έβαλε με όλα και με όλους, σε έναν αχταρμά με μελό φυματική μπορντούρα:
«Ήταν ένα ηλεκτροσόκ ρεαλισμού. Σε προσγειώνει στην πραγματικότητα και φεύγουν όλα αυτά τα δήθεν τα οράματα που έχουν οι καλλιτέχνες. Το σημαντικό είναι ότι εκεί συναντάς ανθρώπους κανονικούς που στις δικές μας τις παρέες δυστυχώς δεν υπάρχουν. Και βλέπεις τα παιδιά που δουλεύουν εκεί, να μην κοιμούνται καθόλου, να παίρνουν 800 ευρώ και αυτά να τους τα χρωστάνε. Εκεί όμως, στον πόνο και στον θάνατο, είμαστε όλοι ίσοι» περιέγραψε σπαραχτικά την εμπειρία του από επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο ο Άγιος Τζιμάκος των φτωχών, τσεκάροντας το styling του στον καθρέπτη να δει αν πείθει, μεταδίδοντας συγκινησιακά ντεσιμπέλ στις παρανυχίδες των ευαίσθητων αστών.
Συνεχίζοντας με ένα πραγματικό ντελίριο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν οι πάντες. Το ΚΚΕ, ο Σαμαράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή και οι «εβραιοναζήδες», όπως τους αποκαλεί. Χωρίς να τον απασχολήσει ούτε στιγμή το γεγονός του ότι με τον παραπάνω χαρακτηρισμό, αναπαράγει ένα πολύ συγκεκριμένο ρατσιστικό στερεότυπο απέναντι σε μια φυλή ανθρώπων κι ένα θρησκευτικό πιστεύω. Γιατί να τον απασχολήσει; Όλη η καριέρα του κου Πανούση στηρισμένη πάνω στην εκ του ασφαλούς πρόκληση είναι. Αυτό είναι το ζητούμενο κι αυτό συζητάει με τους λογιστές του (οι οποίοι υποθέτω πως δεν τον ενδιαφέρει αν είναι ή όχι εβραίοι). Με φετινό του εύρημα, την αφίσα στην οποία ο αγκυλωτός σταυρός μπλέκεται με το άστρο του Δαυίδ.
Προφανώς για τον αντιεξουσιαστή Τζίμη Πανούση, δε σημαίνει τίποτα η λέξη ολοκαύτωμα. Και φαντάζομαι πως θα βρίσκει ιδιαίτερα διασκεδαστικά τα ανέκδοτα για μαύρους και πούστηδες. Αν όχι τώρα, σίγουρα θα τα βρει διασκεδαστικά αν έρθουνε στη μόδα.Κάπως έτσι λειτουργεί η ακριβοπληρωμένη αντίδραση. Που να τα βάζει τώρα με μαύρους και gay, και να χάσει το γενικώς και αορίστως, αριστερό, αντιρατσιστικό, προχώ κοινό του. Ενώ με τους Εβραίους μπορεί. Γιατί στο επιλεκτικής ευαισθησίας σύμπαν του, το να κατηγορήσεις ένα γκρουπ ανθρώπων, χρησιμοποιώντας το φυλετικό και θρησκευτικό τους χαρακτηριστικό, όταν αυτοί είναι Εβραίοι, δεν είναι πρόβλημα. 
Δυστυχώς για μένα, το να χαρακτηρίσω όλους τους υπέρβαρους, μεσήλικους, λιπαρούς μουσάτους ως απωθητικούς είναι. Δεν μου φταίνε όλοι τους, εξ' αιτίας ενός προβληματικού επώνυμου χοντρού, όπως ο ίδιος.

Ένα αντισυστημικό άρθρο του Τάσου Θεοδωρόπουλου που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

www.kamarinia.gr

16 σχόλια:

  1. Μετά τους "εβραιοναζήδες" έχω αποσύρει τη θετική μου γνώμη για τον Πανούση.

    Σπύρος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΤΖΙΜΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΝΑΖΙΔΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΥΜΑ ΕΓΙΝΕ ΘΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ...

      ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΕΒΡΑΙΟΝΑΖΗΔΕΣ ΕΓΞΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΤΗΝΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ !

      Διαγραφή
    2. Δε παύει όμως ο Πανούσης να είναι ένας μεγάλος καραγκιόζης.

      Διαγραφή
  2. Μ' εκπλήσσει που είχες κάποτε θετική γνώμη για τον Άδωνι Γεωργιάδη της ψευτοαναρχίας των μέντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και μόνο από τον τίτλο είναι λάθος. Πανούσης φυσικά και δεν μπορεί να γίνει ο καθένας. αλλά εδώ φαίνεται και ο χαρακτήρας της σημερινής κοινοβουλευτικής αριστεράς. σήμερα η αριστερά καταγγέλει την κριτική που γινεται στο corpus cristi αλλά την αυτοκριτική η ίδια δεν τη δέχεται. όσον αφορά το σύγχρονο νταχάου της γάζας που λέει ο Τζίμης, μπορεί κάποιος με επιχειρήματα να πει που κάνει λάθος;

    Γιάννης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω δεχτεί αρκετή κριτική στην άποψή μου για τη συμπεριφορά των Εβραίων στην Λωρίδα της Γάζας. Δεν επικεντρώνομαι όμως σ' αυτήν την άποψή του Πανούση, ο οποίος της ερμηνεύει λάθος μόνο και μόνο για να προκαλέσει αντιδράσεις (κάτι το οποίο θα του φέρει και διαφήμιση). Απλά όπως είπες κι εσύ Γιάννη, η Αριστερά στην Ελλάδα έχει σαπίσει τόσο πολύ που για εκπροσώπους της στα Media έχει καραγκιόζηδες σαν τον Πανούση. Αν κι εγώ δεν τον θεωρώ ούτε αριστερό, ούτε αναρχικό. Μια κιτς καρικατούρα είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και συμπληρώνοντας αυτό που έλεγα πριν, ο Πανούσης υπέπεσε στο ολίσθημα να μιλήσει για μια "φυλή (sic) που τα έχει βολέψει καλά", παραβλέποντας τους υπερδισχιλιετείς διωγμούς που υπέστη και τις φωνές υπέρ της ειρήνης που παρεπιδημούν στους κόλπους της εν λόγω "φυλής". Ρατσισμός, πόσο πιο απλά να το πω.

    Σπύρος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη συγκεκριμένη περίπτωση σταθήκαμε στην απαράδεκτη ρατσιστική στάση του Πανούση. Ακόμα κι εγώ που δεν έχω θετική άποψη για την στάση του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους, ενοχλήθηκα. Το θέμα είναι πως για μένα αυτός ο άνθρωπος ντροπιάζει έναν χώρο. Είχα παρευρεθεί σε μία βραδιά του (με σύρανε να πω καλύτερα). Ένας κενός λόγος. Ηλίθια ειρωνεία. Αναρωτιέμαι τι ενδιαφέρον βρίσκει ο κόσμος στις μαλακίες του. Κάποια τραγούδια του έχουν την δικιά τους ιστορία αλλά μέχρι εκεί. Από τις 4 ώρες προγράμματος μόνο πέντε λεπτά άξιζαν που τραγούδησε για τον Μπελογιάννη. Από κει και πέρα, τουλάχιστον σε μένα δε πρόσφερε τίποτα. Αντιθέτως κλαιγόμουν για τις χαμένες ώρες. Όσο για το μπουκάλι ας μην αναφέρω την τιμή, ή τον χώρο που με κανε να νιώθω πως βρίσκομαι σε σκυλάδικο. Αυτή είναι η αριστερά λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά αυτό που ήθελε το πέτυχε ο κύριος Πανούσης. Διαφήμιση ήθελε και την πέτυχε.Αφού όλοι ασχολούνται μαζί του.Οπότε είναι πολύ έξυπνος και πετυχημένος σε αυτό που κάνει.

    Ευάγγελος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην κουτοπονηριά είναι πολύ έξυπνοι αυτοί οι τύποι Βαγγέλη. Εννοείται πως του κάνω διαφήμιση μ' αυτή την ανάρτηση αλλά ήθελα να την πω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.youtube.com/watch?v=Uvs2g5Nj0NI Καλα τα λες George, ο ορισμος της υποκρισιας. Παρε 1 μικρο δειγματακι του τι σημαινει σατιρα...!

    Δημήτρης Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. http://www.youtube.com/watch?v=Uvs2g5Nj0NI Καλα τα λες George, ο ορισμος της υποκρισιας. Παρε 1 μικρο δειγματακι του τι σημαινει σατιρα...!

    Δημήτρης Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχουμε κι εδώ εξαιρετικούς εκπροσώπους της σάτιρας (σου προτείνω να ακούσεις εκπομπές του Μάνου Βουλαρίνου με τον Πέτρο Νικολάου στον ΣΚΑΪ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα τους εχω υποψην. Η ευφυια ομως & η συνεπεια λογων & εργων, που χαρακτηριζαν αυτον τον μακαριτη τεξανο, δυσκολα νομιζω θα την ξανασυναντησουμε.

    Δημήτρης Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. επιτέλους κάποιος τα λέει!

    Μαρίζα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://www.youtube.com/watch?v=8Y3FEX0C9cg I rest my case, after this...

    Δημήτρης Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή