Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Οι Χιώτες προτιμούν το αεροδρόμιο της Σμύρνης από το Ελ. Βενιζέλος



Tους συμφέρει περισσότερο γιατί είναι πιο φτηνά τα εισιτήρια.     
Οδό διαφυγής εξ’ ανατολών ζητούν πλέον όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Χίου επιλέγοντας το αεροδρόμιο της Σμύρνης για τα ταξίδια τους εκτός Ελλάδος, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το politischios.gr. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εκδρομή του Φ.Ο.Β. πέρσι το καλοκαίρι στη Ρουμανία. Το χιώτικο σωματείο οργάνωσε την εκδρομή του στο εξωτερικό φεύγοντας από το λιμάνι της Χίου με το καραβάκι, φτάνοντας στον Τσεσμέ κι από εκεί με πούλμαν στο αεροδρόμιο της Σμύρνης, όπου, μέσω εταιρείας low cost, έφτασαν στον προορισμό τους, χωρίς ταλαιπωρία και σαφώς φθηνότερα. 
«Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι φθηνότερα κατά 200 ευρώ», εξηγούν την τότε επιλογή τους οι διοργανωτές. Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν σύλλογοι, ακόμη και σχολεία, που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια εκδρομή στο εξωτερικό ή και ιδιώτες που επιλέγουν να φθάσουν στην Αθήνα μέσω Σμύρνης, προσπαθώντας να μειώσουν το κόστος των εισιτηρίων. 
Εκπαιδευτικοί από σχολείο της Χίου ακολουθούν φέτος το ίδιο δρομολόγιο μειώνοντας κατά πολύ τον προϋπολογισμό όλου του ταξιδιού. 
Σύμφωνα με το site, την παραπάνω τάση επιβεβαιώνουν και οι τουριστικοί πράκτορες, προσθέτοντας πως, εκτός από τους εκδρομείς, όλο και περισσότεροι ομογενείς χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Σμύρνης για να πάνε στη Χίο. «Δεν τους εξυπηρετούν ούτε οι ώρες ούτε τα δρομολόγια, πολύ δε περισσότερο οι τιμές των εταιρειών μας. Από την άλλη, η τουρκική εταιρεία είναι πολύ καλή, έχει πάρει σημαντικά μερίδια αγοράς, υπάρχει εξυπηρέτηση, καλές τιμές και πολλοί από τους ομογενείς μας την προτιμούν», τονίζει ο Π. Ξυνός από το Crock Travel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου