Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Τα παπαγαλάκια της κατάντιας...



Καλό είναι να ακούει κανείς, απόψεις απ' όλες τις μεριές. Μόνο έτσι μπορεί να χει μία σφαιρική εικόνα για ζητήματα που μας αφορούν όλους. Ήταν κι αυτός ένας επιπλέον λόγος που με ώθησε να ακούσω με προσοχή τον κύριο Μητσοτάκη προχθές το απόγευμα στο free thinking zone.
Όπως έγραψα και στην χθεσινή μου ανάρτηση, δεν συμφώνησα πολιτικά μαζί του. Την άρνησή μου στις απόψεις του, την έχω ήδη αναλύσει οπότε δεν χρειάζεται να την επαναλάβω. Παρ' όλα αυτά άκουσα προσεκτικά την μία πολιτική πλευρά.
Σήμερα στην ραδιοφωνική εκπομπή της Ελληνοφρένειας, διαπίστωσα ξεκάθαρα την προπαγάνδα των αριστερών παπαγάλων. Οι συντελεστές της εκπομπής είχαν κόψει μεμονωμένες φράσεις του κ. Μητσοτάκη και τις έπαιζαν ξανά και ξανά δυναμιτίζοντας έτσι το κλίμα. 
Μία απ' αυτές αναφερόταν στ' ότι δεν πεθαίνουν γρήγορα οι ηλικιωμένοι. Πράγματι σου χτυπάει πολύ άσχημα στο αυτί, αν δεν έχεις ακούσει το υπόλοιπο αυτής της πρότασης. Είμαι σίγουρος πως αν ψάξει κανείς να ακούσει όλο το σχολιασμό του πάνω στο θέμα αυτό, πιθανότατα να συμφωνήσει. Ο κύριος Μητσοτάκης αναφερόταν στην πρόωρη συνταξιοδότηση κάτι το οποίο οδηγεί σε μία διόγκωση του αριθμού των συνταξιούχων, τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη ανεργία στους νέους. Θέλει απλή λογική για να καταλάβει κανείς πως κάτι δεν πάει καλά εδώ. Επίσης το βρίσκω κι εγώ λάθος, να βγαίνουν στη σύνταξη άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ακόμα τη δυνατότητα να παράγουν και να προσφέρουν στην κοινωνία. Το χω παρατηρήσει και στον δικό μου κύκλο. Ανθρώπους που θέλουν να χαρακτηρίζονται ακόμα "νέοι", να μαζεύουν χαρτιά για να βγουν στη σύνταξη. Δεν νομίζω πως διαφωνεί κανείς μέχρι εδώ. Φυσικά τελείωνε την άποψή του μ' αυτή τη φράση που παιζόταν σήμερα ξανά και ξανά. 
Επίσης σχολιαζόταν με ειρωνικό ύφος, η ατάκα του κυρίου Μητσοτάκη στο ότι είναι ακόμα ενεργός πολίτης αν και είναι 95 χρονών. Συμφωνώ. Ήταν λάθος του να πει κάτι τέτοιο από την στιγμή που κι ο ίδιος παίρνει σύνταξη (ή συντάξεις). 
Όμως δεν θα επιμείνω εκεί. Η εντύπωση που μου προκάλεσε η σημερινή εκπομπή της Ελληνοφρένειας, είναι πως τόσο η δεξιά όσο και η αριστερή προπαγάνδα, είναι τελείως αρρωστημένες κι ανώριμες. Δεν χτυπάνε στην ουσία του θέματος. Οι συντελεστές της Ελληνοφρένειας (μιας και προτιμώ να ακούω αριστερή προπαγάνδα παρά δεξιά) αντί να αναλύσουν τις σκέψεις του κυρίου Μητσοτάκη ώστε να τις αντιμετωπίσουν με δικά τους κριτήρια (τα οποία σαφώς και υπάρχουν), προτιμούν την εύκολη και επιφανειακή σάτιρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το κοινό τους, το οποίο δεν είναι και μικρό, να μη μαθαίνει όλη την αλήθεια. Το απομονώνει κάνοντάς του μία επικίνδυνη πλύση εγκεφάλου. Και την αποκαλώ επικίνδυνη διότι έχει ως συνέπεια το αριστερό κοινό να μην έχει μία σαφή εικόνα για την δεξιά. Και το άσχημο είναι πως έτσι γίνεται περισσότερο ευάλωτο με το να μην γνωρίζει τον πολιτικό αντίπαλο.
Λογικά δεν είναι το πρώτο ατόπημα που κάνει η Ελληνοφρένεια. Απλά έτυχε να την τσεκάρω μ' αποτέλεσμα ν' απογοητευτώ μαζί της. Παρ' όλα αυτά το επίπεδο φαίνεται πως έχει πέσει σε όλους τους τομείς. Ακόμα και στο χιούμορ. Ελπίζω να μην ανήκει η πλειοψηφία του κοινού στους γελοίους που συνήθως που βγαίνουν στο τηλέφωνο. 
Πρέπει να καταλάβουν οι συντελεστές της εκπομπής αυτής πως το σκεπτόμενο κοινό θέλει τεκμήρια, στοιχεία και ορθές απόψεις. Η ειρωνεία και η παραπληροφόρηση είναι όργανα το συστήματος που οι ίδιοι καταπολεμούν.
Ή μήπως ανήκουν κι αυτοί εκεί...

1 σχόλιο:

  1. Τελικά πιο πλάκα έχουν οι νεοέλληνες που κατακρίνουν τους νεοέλληνες! Κι ακόμη πιο πλάκα οι προπαγανδιστές που μιλούν για προπαγάνδα. Στην Ελλάδα δεν έμεινε τίποτε πια, ούτε οι "ουδέτεροι" - "νηφάλιοι". Ακόμη κι αυτοί χάθηκαν πίσω από τις τύψεις τους!

    Γιώργης

    ΑπάντησηΔιαγραφή