Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Το Πολυτεχνείο πέθανε! Ζήτω το Ραδιομέγαρο!


Την "Ρωμιοσύνη" την έχουμε ακούσει άπειρες φορές σε πορείες, σε ραδιόφωνα κι εκδηλώσεις. Είχε πλέον συνδυαστεί με κάθε τι επαναστατικό, ριζοσπαστικό κι αριστερό. Κι όταν κάτι συνηθίζεται παύει να συγκινεί. Όμως χθες το βράδυ, όταν την άκουσα από τα χείλη του Βασίλη Λέκκα, ένιωσα τις τρίχες του σώματός μου να τεντώνονται μέχρι τον ουρανό. 
Είχα καιρό να νιώσω έναν τόσο δυνατό παλμό. Κόσμος κάθε ηλικίας, ήταν μαζεμένος μέσα κι έξω από το πάρκο του Ραδιομεγάρου φώναζε και διεκδικούσε την ελευθερία που τα τελευταία τρία χρόνια του στερούν οι υπηρεσιακές κυβερνήσεις. Είδα σημαίες του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες ερυθρόμαυρες να κυματίζουν ρυθμικά. Ενωμένες. 
Αυτό έλειπε από τον ελληνικό λαό. Η αλληλεγγύη, η ένωση, ο κοινός αγώνας. 
Χθες το βράδυ ο κόσμος είχε γεμίσει όλο το τμήμα της Μεσογείου έξω από το Ραδιομέγαρο. Όσος κόσμος έφευγε, τόσος κόσμος ερχόταν. Μία αυθόρμητη αντίδραση που έδωσε το έναυσμα για την αρχή του αγώνα. 
Ένα παλικάρι χθες είπε το εξής: "ο φόβος πλέον βρίσκεται στο απέναντι στρατόπεδο". Πράγματι. Ο Αντωνάκης Σαμαράς μαζί με τους υφισταμένους του, τυφλώθηκαν από την δύναμη της εξουσίας. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε δικό τους τσιφλίκι. Κι όσο διαπίστωναν πως σαν λαός δεν αντιδρούμε, τόσο περισσότερο ξεπουλούσαν την χώρα μας. Εκεί ήταν και το λάθος τους.
Δεν ξεσηκωθήκαμε χθες για την ΕΡΤ. Η ΕΡΤ όλα είχε προδώσει. Όμως εμείς σταθήκαμε δίπλα της. Διότι στα πρόσωπα των απολυμένων υπαλλήλων της, βλέπουμε τα δικά μας πρόσωπα. Χθες ήταν εκείνοι. Αύριο θα είμαστε εμείς. Η σειρά μας έρχεται με μαθηματική ακρίβεια. 
Επίσης εκτός από τα κρατικά κανάλια, έκλεισαν το BBC, η DW, το TV5 και το ΡΙΚ. Με λίγα λόγια μας απομόνωσαν από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι τηλεοράσεις δεν πρέπει να ανοίξουν ποτέ ξανά. Δε θα υποστούμε κι άλλη πλύση εγκεφάλου από τις τραγικές εκπομπές και σειρές των κρατικών καναλιών. Το ίδιο ισχύει και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σιχάθηκα τον ΣΚΑΙ και τον Βήμα FM για την σημερινή τους στάση. Αντιθέτως ο σταθμός "Στο Κόκκινο" και ο Flash, κέρδισαν την εκτίμησή μου. 
Φυσικά η επανάσταση δεν θα ρθει ούτε από την τηλεόραση ούτε από το ραδιόφωνο. Στο χέρι μας είναι πλέον. Και πρέπει να δράσουμε τώρα που δεχτήκαμε αυτό το φασιστικό χτύπημα. Δεν είναι όμως αυτό το μόνο σοκ.
Το σοκ είναι αλλού. Μέχρι χθες λέγαμε πως είχαμε ένα αβέβαιο μέλλον. Από σήμερα λέμε πως έχουμε ένα αβέβαιο αύριο. Αυτό δείχνει πως δεν έχουμε άλλο περιθώριο. 
Η κυβέρνηση Σαμαρά (Κουβέλης και Βενιζέλος, τους βγάζω απέξω μιας και ο "φίλος" τους ο Κεδίκογλου τους ξεγύμνωσε σήμερα) έπεσε σε ένα μεγάλο λάθος. Ένα λάθος που θα μείνει στη μνήμη μας. Η χθεσινή ημερομηνία θα μετατραπεί σε μία μαύρη επέτειο της νεοελληνικής ιστορίας. Αυτό το λάθος είναι πλέον το όπλο μας.
Μη ξεχνάτε πως την απόφαση της κυβέρνησης, την χαιρέτησε η Χρυσή Αυγή ενώ σήμερα στη βουλή σηκώθηκε ο φασίστας Βορίδης για να την δικαιολογήσει. Σας είχα αναφέρει παλιότερα πως δεν με τρομάζει τόσο η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής στην Βουλή, όσο η ύπαρξη φασιστικών σταγονιδίων μέσα στην Νέα Δημοκρατία. Είχαμε τους Βορίδη, Γεωργιάδη, Δένδια και Σαμαρά. Από χθες έχουμε και τον Κεδίκογλου. Σιγά-σιγά ξεσκεπάζονται όλοι. 
Από μας εξαρτάται η αλλαγή αυτή.
Πριν από δύο χρόνια είχα αναφέρει πως το Πολυτεχνείο πέθανε. Η περίοδος της μεταπολίτευσης έδυε όσο βυθιζόταν η χώρα στην οικονομική κρίση. Για να βγούμε όμως απ' αυτόν τον βούρκο χρειαζόμαστε ένα νέο σύμβολο. 
Χθες το βρήκαμε.
Και σήμερα οφείλουμε να το υπερασπιστούμε.
Απόψε όλοι στο Ραδιομέγαρο!!!

2 σχόλια:

  1. Ισως είναι η ΕΡΤ η αφορμή να ξεσπάσει το σπυρί που μας τρώει εδώ και 2χρόνια τη ζωή!
    Κακώς όμως όλα τα ΜΜΕ κάνουν απεργία βυθίζοντας τον κόσμο στην άγνοια.
    Δυστυχώς η μεγάλη μάζα ενημερόνονται απ'την Τ.Β και είναι κρίμα να μην ξέρει η επαρχία τι συμβαίνει στην Αθήνα!
    Το κλείσιμο της ΕΡΤ πρέπει να γίνει καραμπόλα για όλη την χώρα!

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ μαζί σου για τα υπόλοιπα Μ.Μ.Ε. Το καλό είναι πως πλέον όλες οι τηλεοράσεις θα ναι κλειστές ενώ στα ραδιόφωνα θα παίζουν σταθμοί αξιόλογοι, οι οποίοι θα επιδιώκουν την αφύπνιση του κόσμου. Πλέον η καρδιά της Ελλάδος θα χτυπάει στην Αγία Παρασκευή!
    Όσο για την επαρχία μην ανησυχείς. Αφυπνίζεται κι εκείνη μέσω ίντερνετ. Ήδη στις 8 θα μαζευτεί κόσμος στην πλατεία της Χίου.

    Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή