Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

«Αγάπη, δάκρυα και σεβασμός»



Με ένα μήνυμα στο Facebook o Roger Waters, το ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Pink Floyd, δήλωσε τη στήριξη και το σεβασμό του, στους Τούρκους διαδηλωτές.
Παρεμβατικός και ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά και πολιτικά θέματα ο Roger Waters έγραψε :
«Για όλους τους φίλους μου στην Τουρκία,

Είμαι μαζί σας! Είμαστε μαζί σας! Είστε τόσο σωστοί που αντιστέκεστε στις δυνάμεις του αυταρχισμού και της καταστολής. Δεν έχει σημασία ποιοι είναι. Αν διαβάζω σωστά στο διαδίκτυο, στην περίπτωσή σας, αντιστέκεστε στους αυταρχικούς υπέρμαχους της θεοκρατίας. Η Τουρκία είναι η χώρα σας και σας υποστηρίζουμε που λαχταράτε για την ελευθερία σας, αλλά και εσείς και ο αγώνας σας είναι τόσο σημαντικός για τον υπόλοιπο κόσμο. Κάθε φορά που ένας άντρας ή μια γυναίκα ή ένα παιδί βγαίνει στους δρόμους και αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για αυτοδιάθεση, για τη δημοκρατία, για την Ελευθερία, ο υπόλοιπος κόσμος τους είναι υποχρεωμένος. Δεν είμαστε φυσικά μαζί σας όταν οι αύρες εκτοξεύουν νερό, ούτε μέσα στα σύννεφα των δακρυγόνων, αλλά είμαστε μαζί σας πνευματικά. Επικροτούμε την στάση σας γιατί ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο.
Η μεγάλη χώρα σας βρίσκεται στην πύλη μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η Κωνσταντινούπολη είναι ένας θρύλος στην ιστορία του πολιτισμού. Σήμερα η αντίσταση σας μπορεί κάλλιστα να είναι ένα σημείο καμπής μεταξύ όλων μας ή μία επιστροφή στα σκοτεινά χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από αυτό που κάνετε σήμερα:

Με αγάπη, και δάκρυα, και τεράστιο σεβασμό,

Roger Waters».

Πηγή: www.kamarinia.gr

1 σχόλιο: