Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Οι Τούρκοι ξεσηκώθηκαν για δέκα δέντρα...


... ενώ εμείς καθόμαστε και κλαιγόμαστε για το κλείσιμο της ΕΡΤ!

Και δεν απογοητεύομαι μόνο στην εικόνα της κλάψας αλλά και στην "εμφύλια" διαδικτυακή διαμάχη που έχουν ανοίξει όλοι οι Νεοέλληνες τηλεθεατές. 
Ντρέπομαι για μας. 
Πραγματικά. 
Εδώ ξαφνιαστήκαμε που στην Τουρκία ενώθηκαν οι τρεις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες, οι οποίες άφησαν στην άκρη όλα τα οπαδικά τους μίση, για το κοινό καλό ενώ εμείς φαγωνόμαστε για το αν πρέπει να κλείσει ή όχι η κρατική τηλεόραση. 
Σπατάλες και ασυδοσία υπάρχουν σε πολλούς κρατικούς φορείς. Κι όμως αποφασίζεται ξαφνικά να κλείσει η κρατική τηλεόραση. Σήμερα είναι η ΕΡΤ. Αύριο θα ΄ναι κάτι άλλο. Και σε όλους αυτούς που χαίρονται για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ας το ξανασκεφτούν διότι θα ρθει και η σειρά τους.  
Έγιναν πολλά λάθη. Δεν άρεσε σε κανέναν η εξυγίανση που είχε προτείνει ο Μόσιαλος κάποτε. Οι συνδικαλιστές για μία ακόμη φορά φάγανε τα παιδιά τους. Όλα αυτά μαζεύτηκαν και προκάλεσαν το σημερινό σοκ. Παρ' όλα αυτά σίγουρα θα μας λείψουν πολλές σπουδαίες κι ενδιαφέρουσες εκπομπές κι αφιερώσεις, όπως το "σαν σήμερα" που πάντα σταματούσε το ζάπινγκ μας. 
Εκτός του ότι θλίβομαι στη σκέψη ότι θα πάψω να παρακολουθώ ενδιαφέρουσες τηλεοπτικές στιγμές, ενοχλούμαι με την αφασία και την αδιαφορία του νεοελληνικού λαού. Και πάνω απ' όλα εξοργίζομαι με τις ατάκες εξυπνάδας των Νεοελλήνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπράβο μας!
Ας αρκεστούμε λοιπόν ζώα, στα τούρκικα σίριαλ και τις ηλίθιες εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών
Παρ' όλα αυτά οι Τούρκοι μας έβγαλαν το καπέλο. Οι γείτονες απέναντι ξεσηκώθηκαν εναντίον ενός ισχυρού καθεστώτος. 
Εμείς παραμένουμε στους καναπέδες μας. 
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

18 σχόλια:

  1. πολυ απλοικο αυτο το 10 δεντρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία αφορμή βρήκαν οι Τούρκοι για να αντιδράσουν. Εμείς στις πόσες θα ξεσηκωθούμε; Που βρίσκετε το "πολύ απλοϊκό";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο οτι δεν ηταν τα δεκα δεντρα που ηταν η επιφαση...πιο σημαντικοι λογοι ειναι η πουριτανικη στροφη του Ερντογαν και η συγκρουση του με νεοκεμαλικα στοιχεια...αλλα πιο ακομη σημαντικη ειναι η γεωπολιτικη θεση της γειτονος...εν οψει πανηγυριου στην ευρυτερη περιοχη...ολα δειχνουν πως επαψε να ειναι χρησιμος και πρεπει να φυγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ μαζί σας. Μάλλον δεν διαβάσατε το κείμενό μου. Ο τίτλος είναι καθαρά ειρωνικός για μας. Είναι βέβαιο πως οι Τούρκοι δεν ξεσηκώθηκαν για το πάρκο. Ήταν η αφορμή για να ξεσπάσουν. Εμείς κάθε μέρα έχουμε κι από μία αφορμή. Γιατί καθόμαστε ακόμα; Τι παραπάνω περιμένουμε; Και φυσικά δεν στηρίζω τους δημοσιογράφους των κρατικών καναλιών. Με είχαν απογοητεύσει τα τελευταία χρόνια. Όμως η κίνηση του κλεισίματος ενός κρατικού καναλιού είναι άκρως προκλητική. Όπως και η στάση του νεοελληνικού λαού, η οποία ακόμα είναι απαθής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καταλαβαινω κ. Χατζελενη...και συμφωνω...τωρα για μας...μονο οταν δεν θα εχουμε τιποτα αλλο να χασουμε θα ξεσηκωθουμε...και αυτο υπολογιζουν καθημερινα οι κυβερνουντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα συμφωνήσω εδώ μαζί σας για τον εξής λόγο. Επειδή έχω φίλους απέναντι και συχνά επισκέπτομαι την Σμύρνη, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η μεσαία κοινωνική τάξη της Τουρκίας είχε μία άνετη οικονομική ζωή. Οι γείτονες δεν ξεσηκώθηκαν επειδή τα έχασαν όλα. Ξεσηκώθηκαν επειδή διεκδικούν κάτι πιο σημαντικό.Δεν νομίζω πως θα ξεσηκωθούμε ποτέ διότι έχουμε αιχμαλωτιστεί τόσο πολύ στον υλιστικό κόσμο. Κι αυτό μ' απογοητεύει βαθύτατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνω με τον Νικο: Δεν ξεσηκώθηκαν για 10 δέντρα φυσικά: είχαν μαζευτεί πολλά! Οσο για την ΕΡΤ, μόνη που είχε κάποιο επίπεδο: θα μου λειψει, αλλά ελπίζω να οργανωθεί καλύτερα και να πάψουν οι ατασθαλίες ! Το μόνο λυπηρό: η απόλυση 2000 ατόμων αφού η νέα ΕΡΤ θα βασίζεται σε 1000 άτομα έναντι 2900 σήμερα!

    Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. διαβαστε αυτο που εγραψα...περι υποκινησης αποσταθεροποιησης της χωρας λογω γεωπολιτικων εξελιξεων...αυτος ειναι ο μονος λογος κατα την γνωφμη μου...και βεβαια δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνησετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυρία Κατερίνα μην επαναπαύεστε στον τίτλο. Μην κοιτάτε μόνο το δέντρο διότι χάνετε το δάσος. Κύριε Νικόλα συμφωνώ και σ' αυτό μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλτατε κυριε Χατζηελενη, μαλλον θα επρεπε να αναρωτιεστε γιατι δεν ξεσηκωνονται τα εκατομυρια των Ελληνων, που εδω και 30 - 40 χρονια ανεχοντουσαν ενα σοβιετικου τυπου κρατος, γεματο ελλειμματα, ρεμουλες, σκανδαλα και το οποιο τι εκανε.....τα "χρεωνε" ο0λα αυτα στις πλατες του Ελληνικου λαου..!!!! Ας σοβαρευτουμε....!!!! Εξεγερση για την ΕΡΤ....οχι..!!!! Ελπιζω το παραδειγμα της ΕΡΤ, να επαναληφθει και σε αλλους κρατικοδιαιτους οργανισμους...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν απαιτώ μέσα από το κείμενό κάποια εξέγερση για την ΕΡΤ. Ποτέ δε στάθηκε με το μέρος μας. Αντιθέτως αναζητώ μία αφορμή για να αλλάξει η όλη κατάσταση του νεοελληνικού κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα ΟΛΟΙ αυτο θελουμε...!!!

    Κωνσταντίνος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από τον καναπέ αγαπητέ κύριε Κατσαρέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χμμμμ....να βγουμε στον δρομο..???? Εχετε κανα σχεδιο....????

    Κωνσταντίνος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελάτε στο Ραδιομέγαρο. Ελπίζω να ήσασταν και χθες εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πρωτος, πρωτος.....δεν με ειδατε..????

    Κωνσταντίνος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λυπάμαι αλλά δεν σας γνωρίζω προσωπικά για να μπορώ να σας αναγνωρίσω κι από κοντά. Ευελπιστώ να σας συαντήσω σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σοβιετικού τυπου κράτος που μασάτε σαν καραμέλα, δεν το κατάλαβα...ποιός κυβερνούσε αυτόν το τόπο; ποιοί τον ψηφίζατε;

    Χριστίνα Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή