Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ανατροπή της Ανατροπής...



Ο βουλευτής του Συ.Ριζ.Α. Πέτρος Τατσόπουλος δήλωσε χθες (07/08/13) ότι δεν αποκλείεται η συνεργασία ΝΔ-Συ.Ριζ.Α μετεκλογικά (εδώ όλη η δήλωση). Σημειώνεται πως ο Π. Τατσόπουλος εκλέχθηκε αυτοπροτεινόμενος στις εκλογές της 6ης Μαΐου και επανεκλέχθηκε την 17η Ιουνίου αφού τοποθετήθηκε σε εκλόγιμη θέση στην λίστα.
Τα μέλη του Συ.Ριζ.Α. ψήφισαν πρόσφατα το καταστατικό του κόμματος που ρητά δηλώνει αντίθετο στο μνημόνιο. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, αν δεν διαμαρτυρηθούν με κάθε τρόπο τα ίδια τα μέλη μαζικά και έντονα απέναντι σε τέτοιου είδους προσεγγίσεις, ακυρώνουν την ιδέα του ριζοσπαστισμού που είναι κυρίαρχη ιδεολογικά στο χώρο και πιο πολύ από ποτέ αναγκαία σήμερα για την εκ θεμελίων αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Οι πολίτες έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην διαχείρηση αυτής της μοναδικής ευκαιρίας. Η παρέκκληση από τον βασικό στόχο θα βαρύνει με ευθύνες όλους όσους μένουν αδρανείς σε αυτή την ρητορική (πριν να γίνει πρακτική).
Παράλληλα, τέτοιου είδους δηλώσεις, δίνουν την ευκαιρία σε φασίστες και νεοναζί να εξισώνουν το πολιτικό κατεστημένο δεκαετιών με την Αριστερά. Δεν είναι κάποιο φοβικό σύνδρομο (θα σας προλάβω), είναι μόνο αντανακλαστικά.
Δεν ξέρω αν είναι καλό ή όχι να βάζουμε νερό στο κρασί μας. Σίγουρα όμως οφείλουμε να θυμόμαστε ότι στο τέλος θέλουμε να πιούμε κρασί...

Πηγή: http://xanemo.blogspot.gr

2 σχόλια: