Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Συγνώμη Ευρώπη, ο φασισμός είναι εδώ!


Πριν αναλύσω την επιλογή του τίτλου, ας συνοψίσουμε όλα τα γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.
Θα ξεκινήσουμε από τον Ιούνιο. Τις πρώτες μέρες του πρώτου καλοκαιρινού μήνα, παρακολουθούσαμε με δέος και θαυμασμό τις κινητοποιήσεις των Τούρκων που προκλήθηκαν με αφορμή την πλατεία Ταξίμ. Η αλήθεια είναι πως ντρεπόμασταν που εμείς δεν πολεμάμε για τα δικαιώματά μας, τα οποία η ελληνική κυβέρνηση εξαφανίζει σιγά σιγά, υπακούοντας τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της Γερμανικής Κυβέρνησης.
Η σιωπή που επικρατούσε όλους αυτούς τους μήνες στην Ελλάδα, ήρθε να συνδυαστεί με το μαύρο που κυρίευσε τις οθόνες των τηλεοράσεών μας. Ήταν το απόγευμα της 11ης Ιουνίου, όπου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία της ΕΡΤ. Με την απόφαση αυτή, γίναμε η πρώτη χώρα της Ευρώπης χωρίς κρατική τηλεόραση.
Κατά τη γνώμη μου, η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, βασίστηκε στην υλοποίηση μίας χούντας ελαφριάς μορφής. Κλείνοντας την ΕΡΤ, έδωσε τη δυνατότητα να μετατραπούν τα ιδιωτικά κανάλια σε βασικές πηγές πληροφόρησης του κοινού, γνωρίζοντας πως αυτά τα κανάλια υποστηρίζουν τα συμφέροντα της κυβέρνησης. Ήταν η πρώτη φορά που οι Ευρωπαίοι ασχολήθηκαν με την Ελλάδα για κοινωνικά θέματα κι όχι για οικονομικά. Η αρχή του τέλους είχε ήδη ξεκινήσει στην Ελλάδα...
Μετά την απόφαση αυτή, το δήθεν αριστερό κόμμα του κυρίου Κουβέλη, η Δημοκρατική Αριστερά, αποσύρθηκε από τον κυβερνητικό συνασπισμό αφήνοντας την εξουσία στην δεξιά (ακροδεξιά θα 'λεγα) Νέα Δημοκρατία και στο ψευτοσοσιαλιστικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η νέα κυβέρνηση ήταν πλέον εύθραυστη. Για να κρατήσει γονατιστό τον λαό πήρε κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα.
Τον Ιούλιο, ξεκίνησε να εκπέμπεται το σήμα της νέας κρατικής τηλεόρασης. Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους Ευρωπαίους με την κίνησή της αυτή, θέλοντας να δείξει πως οι Έλληνες έχουν κρατικό κανάλι για ενημέρωση. Μεγάλο ψέμα. Το νέο κρατικό κανάλι είναι από τα πλέον πιο μισητά κανάλια.
Η μόνη ομάδα που χαιρόταν κι εκμεταλλευόταν την κατάσταση στην Ελλάδα, ήταν η Χρυσή Αυγή. Όλα αυτά τα χρόνια, έστελνε αθόρυβα στα νοσοκομεία ένα σωρό μετανάστες. Κανείς δεν νοιαζόταν διότι πολύ απλά, τα θύματα ήταν ξένοι. Τους αγνοούσαμε. Το ίδιο κάναμε όταν άρχισαν να απειλούν κομμουνιστές, αριστερούς κι άλλες δημοκρατικές παρατάξεις. Η στάση που κρατήσαμε ήταν ένα μεγάλο λάθος. Τις συνέπειες τις βλέπουμε τώρα.
Παράλληλα η οικονομική κατάσταση, έκανε την καθημερινότητά μας όλο και πιο μίζερη. Το κόστος της ζωής μας είχε γίνει αβάσταχτο. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν ούτε εισιτήριο να κόψουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένας 19χρονος να χάσει τη ζωή του στο Περιστέρι, τον Αύγουστο. Η αντίδραση του κόσμου δεν ήταν όσο θα 'πρεπε έντονη. Πολύ κόσμος έλειπε σε διακοπές. Όμως η οργή διογκωνόταν...
Όσο ο κόσμος παρακολουθούσε τις εξελίξεις στην Συρία, ο Έλληνας πρωθυπουργός μαζί με το επιτελείο του αποφάσιζαν νέα μέτρα για το φθινόπωρο. Όλα αυτά κάτω από τις επευφημίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της Γερμανικής πολιτικής. Οι Έλληνες δεν μπορούν να υποστούν νέες πιέσεις.
Ο Σεπτέμβρης μπήκε άσχημα. Η Μέρκελ ξεκίνησε μία επιθετική κριτική προς τους Έλληνες παρουσιάζοντάς τους ως το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης. Το θέμα όμως είναι πως διαστρέβλωσε την αλήθεια, δίνοντας ψεύτικα στοιχεία στους Γερμανούς πολίτες. Αν το καλοσκεφτεί κανείς όμως, θα διαπιστώσει πως υπάρχει εξήγηση. Το ερχόμενο σαββατοκύριακο έχουμε τις γερμανικές εκλογές. Είναι αναγκαίο λοιπόν να ακουστούν ψέματα πριν τις κάλπες.
Κι εκτός από την επίθεση της Μέρκελ, ο κόσμος άκουγε και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Το κράτος ζητάει κι άλλα λεφτά από τους πολίτες. Μόνο που τα λεφτά τελείωσαν. Οι άδειες τσέπες των Ελλήνων έχουν γεμίσει με οργή. Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι κλείνουν τα σχολεία, οι μαθητές κάνουν καταλήψεις και η μία απεργία ακολουθεί την άλλη...
Μέσα σ' όλη αυτήν την ταραχή η Χρυσή Αυγή κερδίζει έδαφος. Πριν από μία βδομάδα επιτέθηκε σε κομμουνιστές στην περιοχή του Περάματος. Ευτυχώς δε θρηνήσαμε νεκρό στη συμπλοκή αυτή.
Πριν από λίγες μέρες, νεοναζί της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν επεισόδια σε εκδηλώσεις μνήμης στον Μελιγαλά και στα Γιαννιτσά. Το κομμουνιστικό κόμμα της Ελλάδος και τα λοιπά αριστερά κόμματα συγκράτησαν την ψυχραιμία τους. Κανείς δεν περίμενε τι θα ακολουθούσε τις επόμενες μέρες...
Χθες βράδυ ζήσαμε τη πρώτη πολιτική δολοφονία μετά από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα. Μέλη της Χρυσής Αυγής, προπηλάκισαν νεαρούς αντιφασίστες αριστερών ιδεολογιών και μέλη ραπ μπάντας. Ένα από τα παιδιά αυτά έπεσε νεκρό.
Από χθες ξεκίνησε μία νέα περίοδος για την Ελλάδα. Η κρατική τρομοκρατία της ελληνικής κυβέρνησης και οι φασιστικές δράσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής δε θα μας τρομοκρατούν άλλο.
Η οργή πλέον δεν ελέγχεται.
Μία νέα μέρα ξεκινάει για την Ελλάδα.
Ο φασισμός έχει κυριεύσει πλέον τη χώρα μου.
Πρέπει να τον τερματίσουμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου