Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σεπτέμβριος, ένας αντιναζιστικός μήνας(;)...


Ίσως ζήσαμε έναν από τους πιο δυνατούς μήνες των τελευταίων ετών. Οι εξελίξεις εκτός του ότι ήταν αρκετά γρήγορες, κατάφεραν (οι τελευταίες συγκεκριμένα) να μας πιάσουν ακόμα και στον ύπνο. 
Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, για πολλούς συσχετίστηκε ως μία ημερομηνία νίκης της δημοκρατίας απέναντι στο φασισμό. Κατά τη γνώμη μου, ο κόσμος βιάστηκε να πανηγυρίσει. Δε συμμερίστηκα τους πανηγυρισμούς αυτούς (αναφέρθηκα γι' αυτό στο συγκεκριμένο άρθρο). Πολλοί με κατέκριναν. Μάλιστα κάποιος είπε πως βρίσκομαι εκτός πραγματικότητας. Από τη μεριά μου κράτησα μία ουδέτερη στάση τόσο στις εκδηλώσεις χαράς των Μ.Μ.Ε. και των φίλων μου μέσα στο διαδίκτυο και δεν δυναμίτισα το κλίμα με όσους δεν συμφωνούσαν μαζί μου. Η αλήθεια είναι πως για λίγο πίστεψα πως έκανα λάθος. Η μοναξιά της άποψής μου ενίσχυσε την ανασφάλεια του λάθους.
Όμως σήμερα διαπίστωσα πως υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν κρατήσει την ίδια επιφύλαξη (για παράδειγμα η Ελληνοφρένεια). Δεν είναι τυχαίο πως όταν κοιτάμε πίσω στο παρελθόν, διαπιστώνουμε πως η ιστορία κάνει κύκλους. 
Κάποτε λέγανε πως είχαν μείνει σταγονίδια φασισμού στους πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους. Σίγουρα και στους κοινωνικούς. Αυτά τα σταγονίδια ενώθηκαν κι έγιναν ρυάκια. Στη συνέχεια χείμαρροι που έφτασαν στις μέρες μας ως υπερχειλισμένα ποτάμια που παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους. Πολλές ανθρώπινες ζωές χάθηκαν στα ορμητικά αυτά νερά. Με μία ελληνική όμως απώλεια αποφασίστηκαν να παρθούν μέτρα.
Δυστυχώς δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος με την έκβαση αυτών των αποφάσεων. Η κυβέρνηση Σαμαρά πέφτει από το ένα λάθος στο άλλο. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας έχουν φλομώσει στην προπαγάνδα. Και μόνο το ότι εκπλήσσονται με την δράση της Χρυσής Αυγής, δείχνουν το πόσο ψεύτες είναι. Έχω την εντύπωση πως μόνο το Έθνος έχει γλιτώσει από αυτήν την μαζική ξεφτίλα των Μ.Μ.Ε. Από την άλλη μεριά σίγουρα οι χρυσαυγίτες έχουν για λίγο εξαφανιστεί από το προσκήνιο αλλά είμαι σίγουρος πως η επιστροφή τους θα είναι ακόμα πιο δυναμική. Το διαπιστώνω αυτό, βλέποντας και τα προφίλ φίλων και γνωστών φυσιογνωμιών στο facebook που υποστήριζαν την Χρυσή Αυγή και συνεχίζουν να την υποστηρίζουν. Για μένα η κυβέρνηση έκανε μία τρύπα στο νερό. 
Το θέμα του νεοναζισμού δε θα τελειώσει. Κι αν τότε με την μεταπολίτευση έμεινα κάποια σταγονίδια, σήμερα έχουμε ολόκληρες λίμνες οι οποίες θα μετατραπούν σε θάλασσες οργής και μίσους. Κι όσο θα παίρνονται νέα μέτρα, τόσο περισσότερο θα τρικυμίζουν οι επιφάνειές τους.  
Η δουλειά παραμένει ημιτελής όταν φυλακίζονται ναζιστές κι άνθρωποι επικίνδυνοι για την κοινωνία, από κρυφοφασίστες που διοικούν την χώρα. 
Όταν διαπιστώνουμε πως η μισή (ίσως και παραπάνω) αστυνομία αποτελείται από νεοναζί, όταν βρίσκουμε πως οι μισοί (ϊσως και παραπάνω) αξιωματικοί στο στρατό είναι χουντικοί, όταν βλέπουμε φασίστες στη κυβέρνηση (όπως ο Βορίδης, ο Δένδιας, ο Γεωργιάδης, ο Πολύδωρας, ο ξεφτιλισμένος Κρανιδιώτης, και ο ψυχοπαθής Σαμαράς), τότε δύσκολα μπορούμε να απολαύσουμε τον ύπνο μας τα βράδια...
Την επόμενη φορά πάλι θα μας πιάσουν στον ύπνο...

10 σχόλια:

  1. Το άρθρο υποστηρίζει πως σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης ασπάζονται τη φασιστική ιδεολογία.Αφήνει όμως αναπάντητο το ερώτημα που γεννάται "τότε γιατί συλλαμβάνουν τους φασίστες"?

    Βαγγέλης Παλμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή οταν θα έρθει ο σύριζα θα τους φυλακίσει όλους;
    'Όταν διαπιστώνουμε πως η μισή (ίσως και παραπάνω) αστυνομία αποτελείται από νεοναζί' από που βγαίνει αυτό το στατιστικό;
    'ο ψυχοπαθής Σαμαράς' έγινε και η κλινική διάγνωση.

    Βασίλειος Κουτσός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αδιέξοδο. τελών εν συγχήση.

    Κώστας Θεωδορόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι μπραβο, ριξε νερο στο μυλο των φασιστων....

    Κωνσταντίνος Κούτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Κουτσέ απολαμβάνω πολύ το ειρωνικό σας ύφος αλλά θα σας αγνοήσω περισσότερο από ευγένεια. Κύριε Πάλμο πιστεύω να θυμάστε το παρελθόν των Γεωργιάδη και Βορίδη. Επίσης θα προβληματιστήκατε με τις αλλαγές των απόψεων του Κεδίκογλου και την απόφαση με το έτσι θέλω να κλείσει την ΕΡΤ. Πιθανότατα να ειρωνευτήκατε την πόρωση του Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός και την εναλλαγή των όσων έλεγε προεκλογικά (180 μοίρες ακριβώς). Κύριε Θεοδορόπουλε δεν τελώ εν σύγχηση. Σέβομαι την διαφορά απόψεων. Δεν την ειρωνεύομαι. Κρίμα που η αριστερά έχει έναν σεβαστό αριθμό από ξερόλες και στενόμυαλους. Δεν ήταν εύκολο να ξεφύγουμε απ' αυτό. Κύριε Κούτσα δε ρίχνω εγώ νερό στο μύλο των φασιστών. Ρίχνουν όσοι πανηγυρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις. Καλό σας βράδυ κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κάθε άνθρωπος που σέβεται την δημοκρατία έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γιατί πάνω από όλα είναι η προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας. όλα τα άλλα είναι μικροψυχία που στο μέλλον θα αποτιμηθούν από τον ιστορικό.
    Καλός σας βράδυ

    Κώστας Θεοδωρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Θεοδωρόπουλε αν ρίξετε μία ματιά προς το παρελθόν θα δείτε πως το μέλλον δε δείχνει ιδιαίτερα λαμπρό μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Συμφωνώ πως οι συγκεκριμένες συλλήψεις είναι μία γιορτή για την δημοκρατία αλλά δυστυχώς καθυστέρησαν και το κακό έχει γίνει. Κάποτε είχαν μείνει σταγονίδια φασισμού και είδαμε το αποτέλεσμα. Τώρα που έχουμε σκόρπια τάγματα εφόδου πόσο ήρεμοι και χαρούμενοι μπορούμε να μαστε; Ας το σκεφτούμε αυτό λίγο περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γιώργος παπαδόπουλος2 Οκτωβρίου 2013 στις 11:11 μ.μ.

    μπράβο για τις απαντήσεις που δίνετε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γιώργος παπαδόπουλος3 Οκτωβρίου 2013 στις 1:20 π.μ.

    για τον κο παλμό έχω μια ωραία απάντηση οι φασίστες της συγκυβέρνησης συλαμβάνουν τους ναζί για ξεκάρφωμα τόσο απλό είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή