Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Οι υπερβολές δεν ταιριάζουν στη Δημοκρατία



Οι καθημερινές αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, διαλύουν και όποια ψευδαίσθηση υπήρχε για το ρόλο του νεοναζιστικού μορφώματος.
Οι διωκτικές αρχές και η δικαιοσύνη, έστω και με καθυστέρηση επιτελούν το καθήκον τους, όπως το επιβάλλουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.Τα απτά και συγκεκριμένα στοιχεία που έρχονται στο φως για την εγκληματική δράση είναι αρκετά για να στοιχειοθετήσουν την παράνομη δράση ηγετικών και μη στελεχών αλλά και μελών της οργάνωσης.
Γιατί είναι πλέον προφανές ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα ακραίο πολιτικό κόμμα, που εχθρεύεται τη δημοκρατία,αλλά για μια οργάνωση που συνδυάζει την καθημερινή βία κατά πολιτικών αντιπάλων, με την εγκληματική δραστηριότητα.
Η δημοκρατία ευτυχώς, έχει κατακτήσει το δικαίωμα να επιτρέπει ακόμα και σε αυτούς που την αντιστρατεύονται ή και την μισούν, να εκφράζουν τις απόψεις τους, να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών.
Με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα παραβιάζουν καθημερινά το νόμο, ότι δεν θα προσπαθούν με βίαιο τρόπο να την υπονομεύσουν.
Και αυτή την κατάκτηση οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε σεβόμενοι τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα όλων των πολιτών,οτιδήποτε κι αν πιστεύουν, οπουδήποτε κι αν ανήκουν.
Όσο απεχθείς κι αν είναι λοιπόν οι νεοναζιστές, όσο απαράδεκτη κι αν είναι η ιδεολογία τους οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε στα πλαίσια του νόμου και του Συντάγματος.
Η δικαστική διερεύνηση πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος. Τα στοιχεία για την εγκληματική δράση τους είναι κάτι παραπάνω από αρκετά, ώστε να χρειάζονται νομικές ακροβασίες ή οριακές συνταγματικές ερμηνείες. Οι υπερβολές, μπορεί να δικαιολογούνται για τους πολιτικούς, αλλά δεν ταιριάζουν στη δημοκρατία.
Τα στοιχεία για την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής που συμπεριλαμβάνουν στο αίτημα τους οι δύο ανακριτές, είναι πολύ σοβαρά, για να χρειάζεται επιπλέον και η κατηγορία για απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος.
Τέτοιου είδους κατηγορίες παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές και η εύκολη υιοθέτηση τους δεν προσφέρει υπηρεσία στη Δημοκρατία...

Πηγή: http://www.tovima.gr

2 σχόλια:

  1. Όλα θα κριθούν από το δικονομικό δέσιμο των κατηγοριών. Αν δεν τα καταφέρουν θα την έχουμε πατήσει όπως και η δημοκρατία της Βαϊμάρης. Η εκλογική βάση της ΧΑ μια φορά δεν δείχνει να την εγκαταλείπει. Η αυταπάτη του "οι ψηφοφόροι της ΧΑ δεν είναι φασίστες" έχει καταρρεύσει.

    Σπύρος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Σπύρο, όπως επίσης ότι φοβάμαι πως για τους νεοναζί το νερό έχει κυλήσει στο αυλάκι. Δεν τους νοιάζει πλέον τα μελλοντικά εκλογικά αποτελέσματα. Αυτό που ήθελαν να το πετύχουν, το κατάφεραν. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή