Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Μέρες οργής κι αμηχανίας...



Η ελληνική δικαιοσύνη με την προτροπή της ελληνικής κυβέρνησης λειτούργησε ως ένα καλό κουρδιστήρι. Κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να κουρδίσει κάποια σημαντικά πιόνια του ελληνικού παρακράτους και να τα αφήσει ελεύθερα να ξεχυθούν στους δρόμους.
Ο καθένας μπορεί να βρει αρκετές ερμηνείες για τις τελευταίες εξελίξεις, όπως η σφαλιάρα του Κασιδιάρη στον κάμεραμαν και η κλωτσιά στον φωτορεπόρτερ, αμέσως μετά την έξοδό του από τα δικαστήρια.
Από την πρώτη μέρα που πιάστηκαν οι νεοναζί προβληματίστηκα. Μάλιστα είχα γράψει το Σάββατο πως η κίνηση αυτή του φιλόδοξου πρωθυπουργού μας,  θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου. Δεν θέλω να επαναλάβω τις σκέψεις που είχα, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τις διαβάσει εδώ κι εδώ. Όμως όσοι μέχρι χθες δε συμφωνούσαν με τις απόψεις μου, βασίζονταν στην σκέψη πως αυτοί οι δολοφόνοι βρίσκονται πλέον σε κελιά, κάτι το οποίο θα βοηθήσει τους Έλληνες και τους μετανάστες (νόμιμους ή μη) αυτής της χώρας να μπορούν να ζήσουν πάλι ανενόχλητοι την καθημερινότητά τους.
Τι έχουν να πουν όμως τώρα που αυτά τα καθάρματα βγήκαν πάλι στους δρόμους; Θα εξακολουθήσουν να πανηγυρίζουν ή να κοιμούνται ήρεμοι, όπως έκαναν τις τελευταίες πέντε μέρες;
Τι σκέφτηκαν μόλις είδαν τους νεοναζί να κλωτσάνε και να σφαλιαρίζουν δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ (ένας μάλιστα ήταν από ξένο πρακτορείο) έξω από τα δικαστήρια και να απειλούν έξω από την Γ.Α.Δ.Α.
Οι τραμπουκισμοί έξω από την αστυνομική διεύθυνση ήταν ότι πιο τραγικό έχω δει τον τελευταίο καιρό. Ήταν ένα σημάδι πως η ελληνική κοινωνία έπιασε ένα ακόμη πιο χαμηλό επίπεδο. Μία απόδειξη πως η κατρακύλα πλέον θα είναι ανεξέλεγκτη κι επικίνδυνη. Μία απόδειξη πως το κράτος πλέον έχει παραδοθεί, με μία ελληνική αστυνομία, ανίκανη να τους αντιμετωπίσει.
Με μία ελληνική δικαιοσύνη να είναι αδύναμη να τους ακινητοποιήσει.
Με μία ελληνική αριστερά να τσακώνεται για διαφορετικές απόψεις και δηθενισμό ενώ ο κοινός εχθρός παραμονεύει κι αναδιοργανώνεται.
Με μία ελληνική κοινωνία που επιμένει να παρακολουθεί τις εξελίξεις από τον καναπέ, περιμένοντας τη στιγμή που θα χτυπήσουν (ή σωστότερα θα παραβιάσουν) οι ναζί και την δικιά τους πόρτα.
Κι όλα αυτά την ώρα που τα προπαγανδιστικά ιδιωτικά κανάλια (βλέπετε ΣΚΑΪ και Mega) βγάζουν στον αέρα απαράδεκτους τύπους όπως είναι ο Κρανιδιώτης, οι οποίοι έχοντας ένα ύφος εριστικό και μία προδιάθεση ότι δε θα μπορέσει κανείς να συνεννοηθεί μαζί τους, προσπαθούν με τις ακραίες κι εριστικές τους απόψεις να προκαλέσουν μία επικίνδυνη έκρηξη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Ζούμε μέρες οργής,
μέρες σύγχυσης,
μέρες προπαγάνδας,
μέρες επικίνδυνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου