Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Καλό μήνα...


Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το ιστολόγιό μου, διαπιστώνω πως είναι μέρες που έχω όρεξη να γράψω και να σχολιάσω διάφορες καταστάσεις και γεγονότα που μ' αφορούν κι άλλες φορές που προτιμώ να σιωπήσω για διάφορους λόγους. Από απαξίωση, από κούραση, από αρρώστιες, από αδιαφορία... οι λόγοι είναι πολλοί.
Αυτή τη φορά όμως μ' έπιασε μία άρνηση. Ένιωσα πως όλα μ' έχουν κουράσει. Ο τραγικός ρόλος προπαγάνδας των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όσον αφορά τους νεοναζί, την μικρή Μαρία, τους νεκρούς λαθρομετανάστες στην Μεσόγειο, τις αμερικανικές υποκλοπές με τις ηλίθιες φανφάρες του Παγκάλου και τα νέα μέτρα που δήθεν υποσχέθηκαν οι πολιτικοί πως δεν θα πάρουν. Και η λίστα δεν τελειώνει.
Αποφάσισα να κλειστώ για λίγο στον εαυτό μου και να παίξω τον ρόλο του άβουλου πολίτη. Να βομβαρδιστώ από τόνους προπαγάνδας, να παρακολουθήσω ένα πετυχημένο σίριαλ στην τηλεόραση και να ασχοληθώ με το αυριανό υποτιθέμενο ντέρμπι στο ποδόσφαιρο. Αρρώστησα...
Παρηγοριά μου στέκεται το εξαιρετικό βιβλίο του Μαζάουερ, "Η σκοτεινή Ήπειρος". Γιατί να μη διδάσκεται αυτή η ιστορία στα σχολεία; Γιατί δεν δίνεται η δέουσα προσοχή στη νεότερη ιστορία που έχει να μας διδάξει τόσα κι επαναπαυόμαστε στο ένδοξο παρελθόν για να κρύψουμε τη μιζέρια του παρόντος. 
Κι ενώ κάθομαι στο σπίτι κι απολαμβάνω μία ζεστή κούπα καφέ, ακούγοντας τζαζ μουσική και σερφάροντας στο ίντερνετ, η Ρώμη καίγεται...
Καλό μήνα αδέλφια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου