Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Πρώην Ελληνική Δημοκρατία!



γράφει ο Στέλιος Ελληνιάδης

Αυτή είναι η Πρώην Ελληνική Δημοκρατία των Βαλκανίων (πΕΔΒ). Και συνορεύει με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ). Δύο από τα μορφώματα που προέκυψαν από τη διάλυση των Βαλκανίων, σε διαφορετική χρονική στιγμή και με διαφορετικές μεθόδους.
Πρώην Ελληνική Δημοκρατία! Δεν χρειάστηκαν βομβαρδισμοί με εμπλουτισμένο ουράνιο, ούτε κατεδάφιση εργοστασίων, γεφυρών και κρατικών τηλεοπτικών σταθμών με πυραύλους ακριβείας. Ούτε καν ειρηνευτικές δυνάμεις για να τηρήσουν το νέο καθεστώς...
Εφαρμόστηκε μια πιο εξελιγμένη μέθοδος. Αποτελεσματική και αναίμακτη. Με μια πολιτική κάστα που συναρμολογήθηκε συστηματικά με προκαθορισμένη αποστολή. Επιλεγμένα άτομα από τη δεξαμενή της ελληνικής νομενκλατούρας, ενισχυμένα από τα ρεμάλια της ακροδεξιάς χαβούζας και τα ρετάλια της σοσιαλιστικής και ευρωκομμουνιστικής Αριστεράς.
Αθόρυβα πέρασε το ξεσκαρτάρισμα στα κόμματα εξουσίας που σταδιακά μετατράπηκαν σε υποχείρια τοκογλύφων και σπείρες ληστών. Με τη στήριξη προνομιούχων διαπλεκομένων εντοπίων επιχειρηματιών, τραπεζιτών, εργολάβων, εκδοτών, καναλαρχών και εφοπλιστών, που με χαριστικές ρυθμίσεις, φωτογραφικά νομοθετήματα, καταχρηστικές αναθέσεις, επιλεκτικές επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και φοροαποφυγές, εξαγωγές δισεκατομμυρίων ευρώ, λαθρεμπόριο και μίζες, ξετίναξαν τα δημόσια ταμεία, απομύζησαν τον κοινωνικό πλούτο και βύθισαν τη χώρα στα δάνεια, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία διεκπεραιώνουν το ξεχαρβάλωμα και διευκολύνουν την άλωση της Ελλάδας από τους ξένους και τους ντόπιους μεσάζοντες.
Υπάλληλοι των οργανισμών που ελέγχονται από τους δανειστές, σαν τον Παπαδήμο, τον Προβόπουλο και τον Παπακωνσταντίνου, και απόφοιτοι αμερικανικών πανεπιστημίων εξειδικευμένων στη διαμόρφωση πολιτικών ανδρείκελων σαν τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη, έφτασαν να διαχειρίζονται εν λευκώ τις ζωές ενός ολόκληρου λαού και τη μοίρα μιας χώρας ολόκληρης. Πλαισιωμένοι, βεβαίως, από ένα πλήθος παραγόντων της πολιτικής νομενκλατούρας που είναι όμηροι των δανειστών και υποχείριά τους, όντας καταγεγραμμένοι σε λίστες τύπου Λαγκάρντ, Χριστοφοράκου-Siemens και άλλες παρεμφερείς.
Όσοι τα πήραν και όσοι διευκόλυναν άλλους να τα πάρουν, δεν τολμούν να βγάλουν κιχ για να μην διασυρθούν, όπως τους αξίζει, και για να μην πάνε φυλακή, όπως επίσης τους αξίζει.
Καταστρέφουν την οικονομία, καταστρέφουν τα κοινωνικά και παραγωγικά δίκτυα, καταστρέφουν τις υποδομές, καταστρέφουν και τους θεσμούς.
Για να αποδομηθεί γρήγορα το κράτος και να παραλύσει η χώρα προκειμένου να εκποιηθεί ο δημόσιος πλούτος και να υφαρπαχτεί ο ιδιωτικός, καταργείται όλο το νομικό πλαίσιο καθιέρωσης, προστασίας και αναγνώρισης των στοιχειωδών πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Ανεξαρτησία και Δημοκρατία στα τάρταρα

Η υποβάθμιση της Βουλής, η συστηματική παραβίαση όλων των βασικών διατάξεων του Συντάγματος, η υπογραφή ταπεινωτικών Μνημονίων, η εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στους ξένους δανειστές, η ξένη εποπτεία, η κατάργηση των νόμων που προστατεύουν τα δικαιώματα των πολιτών, οι αλλεπάλληλες επιστρατεύσεις εργαζομένων, ο έλεγχος του δικαστικού σώματος, η ενίσχυση της αστυνομοκρατίας και η διακυβέρνηση της χώρας από ένα μειοψηφικό συνασπισμό κομμάτων, κατατάσσουν τη χώρα στο επίπεδο των υποσαχάριων «δημοκρατιών» και των αποικιακών μορφωμάτων επί ευρωπαϊκού εδάφους τύπου πΓΜΔ, Κοσόβου και Λετονίας.
Ένα τεράστιο πλέγμα θεσμών, δικαιωμάτων και ρυθμίσεων, που χρειάστηκαν πάρα πολλές δεκαετίες μόχθου, αγώνων και θυσιών, για να ωριμάσουν και να αποτελέσουν ένα σύστημα που επρόκειτο να καταστεί ευρωπαϊκό, διαλύεται ολοσχερώς από τα σκουπίδια που το ίδιο το σύστημα παράγει. Με πρόσχημα τη θεραπεία μιας «γρίπης» της οικονομίας, που οι ίδιοι δημιούργησαν, τα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά παράσιτα που γεννάει το σύστημα και καλλιεργούνται από το διεθνές κύκλωμα τοκογλυφίας και πειρατείας, εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου επιδρομή για την καταστροφή και λεηλασία της Ελλάδας.
Τα δίκτυα επικοινωνιών, ενέργειας, μεταφορών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, εκποιούνται στους ξένους. ΕΡΤ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, τράπεζες, λιμάνια και αεροδρόμια ανεκτίμητης οικονομικής αξίας και τεράστιας σημασίας για την ανεξαρτησία και την ανάπτυξη της χώρας, ξεπουλιούνται όσο-όσο. Η ατομική περιουσία των πολιτών υφαρπάζεται, ενώ οι τράπεζες-δανειστές εκχωρούν τα δικαιώματα είσπραξης των στεγαστικών δανείων σε ξένα funds. Οι ιστοί και οι αρμοί της Ελλάδας θραύονται και θρυμματίζονται. Τα εργασιακά δικαιώματα, η κοινωνική ασφάλιση, η υγειονομική περίθαλψη και το εκπαιδευτικό σύστημα ξεχαρβαλώνονται. Κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, υποχρηματοδοτούν τα πανεπιστήμια και καταργούν την αυτονομία τους, ενώ χτίζουν φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αλλοιώνουν τις πολιτισμικές και κοινωνικές αξίες που αποτελούν τα θεμέλια του κράτους δικαίου. Η απόλυση θεωρείται σωτηρία και η εργασία βάρος για την κοινωνία. Στέλνουν τα μορφωμένα Ελληνόπουλα μετανάστες στο εξωτερικό. Εξαφανίζουν τη βιοτεχνία και εξαρθρώνουν τα εμπορικά δίκτυα, επιταχύνουν την αποβιομηχάνιση και την αποσάθρωση του αγροτικού τομέα, καθιστώντας τη χώρα πλήρως εξαρτημένη από τα διεθνή ολιγοπώλια. Εκατοντάδες χιλιάδες καταστήματα κλειστά, εκατομμύρια άνεργοι και ανασφάλιστοι, χιλιάδες υποσιτιζόμενοι και άστεγοι πολίτες είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής ενός εγκληματικού σχεδίου καταβαράθρωσης και απομύζησης της Ελλάδας.
Τίποτα πλέον δεν θα είναι ελληνικό στην Πρώην Ελληνική Δημοκρατία!

ABCDFGHIJ…

Kamil Ziegler, Pavel Horak, Michal, Pavel Saroch, Konstantin Yanakov, Marco Sala, Igor Rusek, Rudolf Jurcik, πρόεδρος, αντιπρόεδρος και μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΠ, μιας καλά δομημένης και εξαιρετικά κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης που ξεπουλήθηκε στους ξένους. Συν τρεις εντόπιους μεσάζοντες. Κινέζοι στο Δ.Σ. της Cosco στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, Καναδοί στο Δ.Σ. της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, Γερμανοί στο Δ.Σ. του ΟΤΕ και, σε λίγο, Γάλλοι στην ΕΥΑΘ, Ρώσοι στον ΟΣΕ κ.ο.κ. Καθώς ολοκληρώνεται η εκποίηση της χώρας, οι ξένοι θα είναι ιδιοκτήτες και διαχειριστές όλων των μεγάλων και νευραλγικών οικονομικών δικτύων και μονάδων της χώρας. Αυτούς θα υπηρετούν οι υπουργοί Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης και Οικονομικών. Και οι Έλληνες χαμηλόμισθοι και ανασφάλιστοι υπηρέτες! Η «Ελλάδα» θα είναι απλώς ένα εμπορικό σήμα. Δεν θα έχει περιουσία, δεν θα έχει ανεξαρτησία, δεν θα έχει ελληνική διοίκηση, με ξένους ιδιοκτήτες και εντόπιους μεσάζοντες και υπαλλήλους.
Αεροδρόμια, λιμάνια, ενέργεια, πρώτες ύλες, επικοινωνίες, νερό, τράπεζες, ό,τι αποτελεί την υλική βάση μιας κοινωνίας, πάνω στην οποία χτίζεται όχι μόνο η εθνική της οικονομία, αλλά και η εθνική της κυριαρχία, παραχωρείται στους ξένους! Κι αυτό που μένει είναι ένας λαός με ένα τεράστιο χρέος υπέρ των ξένων τραπεζών και τοκογλύφων -τάχαμου επενδυτών- και με πατρίδα μόνο κατ’ όνομα! Φάτε μάτια ιστορία και κοιλιά περίδρομο!
Μέλη του εκτελεστικού αποσπάσματος, οι πολιτικοί που δεν τους ενδιαφέρει ποιους υπηρετούν, αρκεί να παραμένουν στην εξουσία και να παίρνουν ένα μερίδιο εύνοιας και πλούτου από τα πραγματικά αφεντικά, εξασφαλίζοντας ένα πλέγμα προστασίας από δικαστές, αστυνομικούς και δημοσιογράφους. Αν και ορισμένοι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι, σε στιγμές εκλάμψεων, «τρομάζουν» και οι ίδιοι με τα κατορθώματα της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και την τροπή των πραγμάτων!
«…Αυτό που με ανησυχεί είναι μήπως κατρακυλάμε ήδη σε έναν ατέλειωτο κατήφορο και απλά δεν το καταλαβαίνουμε. Ο εφιάλτης είναι μια Ελλάδα που θα έχει μετατραπεί σε “αποτυχημένο κράτος”, αυτό που οι Αγγλοσάξονες ονομάζουν failed state. Πώς θα έμοιαζε η πατρίδα μας με βάση αυτό το σενάριο; Την πραγματική επιρροή και το μάνατζμεντ θα το έχουν ολιγάρχες νέου τύπου, που θα κάνουν την περιώνυμη διαπλοκή της δεκαετίας του 1990 να μοιάζει με αθώο παιχνιδάκι. Η ηγεμονία τους θα βασίζεται σε ένα συνδυασμό μηχανισμών φυσικής βίας και “δολοφονίας χαρακτήρων” με τη μέθοδο της λάσπης και της παραπληροφόρησης. Η χώρα θα ταλανίζεται ενίοτε από τους καυγάδες τους που, όπως συνέβαινε και παλαιότερα, θα συμπαρασύρουν και το πολιτικό σύστημα. Η όποια υγιής επιχειρηματική τάξη θα αντιμετωπίζει με τρόμο αλλά και δειλία το φαινόμενο, ακολουθώντας την πάγια αρχή «μην μπλέκεις με τέτοια πράγματα».
Αυτά δεν τα γράφει κανένας βουρλισμένος αντιμνημονιακός, αλλά ο Αλέξης Παπαχελάς στο πρωτοσέλιδο άρθρο του με τίτλο «Εφιάλτης», στην Καθημερινή. Στον ξύπνιο του στηρίζει τα Μνημόνια και τη συγκυβέρνηση της συμφοράς και στον ύπνο του υπό τη μορφή εφιάλτη βλέπει την αλήθεια! Άβυσσος η ψυχή του δημοσιογράφου…
Συμπολίτες, δεν έχουμε κανένα περιθώριο! Είναι κιόλας αργά! Να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να μην υπάρχει ούτε ένας πολίτης που δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της συντελούμενης καταστροφής του ιδίου και της Ελλάδας ολόκληρης. Γιατί, είτε μας αρέσει είτε όχι, μόνο η πάνδημη εξέγερση των πολιτών μπορεί να σταματήσει την κατακρήμνιση της χώρας, τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων και το ρίξιμο στην πυρά των αγωνιστών!

Πηγή: http://e-dromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου