Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Οι δημοσιογράφοι της ντροπής



Τον τελευταίο καιρό έχω αποφασίσει να κρατάω κλειστή την τηλεόραση. Οι λόγοι που την ανοίγω πλέον είναι για να δω κάποιον αγώνα ή κάποια επανάληψη το μεσημέρι την ώρα που τρώω. Όσον αφορά την ενημέρωση προτιμώ το μαύρο της οθόνης. Με την επιλογή μου αυτή νιώθω πως ρίχνω μαύρο σ' όλη αυτή την ανώριμη και ηλίθια προπαγάνδα των καναλιών της κυβέρνησης.
Όμως είναι στιγμές που κάνω το λάθος και την ανοίγω στη λάθος στιγμή, όπως χθες. Δυστυχώς είχα την ατυχία να σταματήσει το ζάπινγκ πάνω στις ειδήσεις του mega. Η ευθύνη δική μου, το γνωρίζω. Με προκάλεσε η (υποτίθεται) έκτακτη παρέμβαση του Μανιάτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων όσον αφορά τις φτωχές οικογένειες και τη παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ο κύριος Μανιάτης ανέφερε πως η Δ.Ε.Η. θα επανασυνδέσει το ρεύμα σε ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν. Η πρώτη αντίδραση της Όλγας Τρέμης, ήταν να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο του καναλιού της, ρωτώντας με ύφος λες και τα λεφτά θα φύγουν από τη δικιά της τσέπη, αν θα πληρώσει η υπηρεσία το κόστος της επανασύνδεσης. Ο κύριος Μανιάτης της είπε πως η επιβάρυνση θα αφορά τους πλουσιότερους καταναλωτές. Η στάση της Τρέμη έγινε πιο απάνθρωπη, λέγοντάς του με ακόμα πιο ξινισμένο ύφος πως τα σπασμένα των φτωχών θα "τα πληρώνουν οι υπόλοιποι καταναλωτές".
Σας ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι; Ας κάνουμε λοιπόν μία μικρή παύση για να σταθούμε στη στάση της Τρέμη πριν φτάσουμε όμως στις απαράδεκτες δηλώσεις της Μαρίας Σπυράκης. Από τον παραπάνω διάλογο, τον οποίο μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, βλέπουμε το επικίνδυνο λειτούργημα των παπαγάλων της κυβερνητικής προπαγάνδας. Έχουμε έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης που παρουσιάζει μία (όσο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε) ανθρώπινη πρωτοβουλία της κυβέρνησης κατά της μιζέριας που η ίδια έχει επιφέρει στον ελληνικό λαό, και μία γκεμπελική δημοσιογράφο που προσπαθεί να στρέψει τους μισούς Έλληνες εναντίον των άλλων με αφορμή το επιπλέον κόστος στους λογαριασμούς ρεύματος. Κι όλη αυτή η απανθρωπιά παρουσιάζεται λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Καλό είναι αυτές τις στιγμές να τις θυμόμαστε μελλοντικά...
Κι ερχόμαστε στην ανεκδιήγητη Μαρία Σπυράκη, η οποία με οργή αναρωτιέται "ποιος θα πληρώσει αυτούς τους λογαριασμούς; η ίδια η Δ.Ε.Η.; οι μετοχοί της; Η μετοχή της θα κατρακυλήσει. Η Δ.Ε.Η. θα υποστεί ζημιά. Η Δ.Ε.Η. εκτός από το κράτος ως μέτοχο και τους φορολογούμενους έχει και ιδιώτες μετόχους (!!!)".
Δεν θα πέσω από τα σύννεφα, ούτε θα αρχίσω τις αγανακτισμένες μου απορίες. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν όντα που θέλουν να λέγονται άνθρωποι (αλλά για μένα δεν είναι), τα οποία θεωρούν τη ζημιά των ιδιωτών μετόχων της Δ.Ε.Η. πιο σημαντικά από τις ζωές φτωχών συμπολιτών μας.
Το προπαγανδιστικό κανάλι που οφείλει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια στο ελληνικό κράτος, φωνάζει για την επιβάρυνση των νοικοκυριών, η οποία γίνεται για να ζεσταθούν και να μπορέσουν να απολαύσουν τις γιορτές (όσο μπορούν φυσικά) όσοι συνάνθρωποι μας δεν έχουν λεφτά. Αυτά τα λαμόγια φωνάζουν για μία επιβάρυνση, για την οποία είμαι σίγουρος, πως κανένας μας δεν αρνήθηκε ούτε δυσανασχέτησε. Είναι γεγονός πως το κράτος για μία ακόμη φορά βρήκε την αφορμή να μας φάει επιπλέον λίγα λεφτά, όμως η ιδέα πως κάποιοι άνθρωποι θα ζεσταθούν, μας κάνει να το αποδεχτούμε.
Η ολιγόλεπτη παρακολούθηση του δελτίου ειδήσεως του mega, μου ανέβασε το αίμα στο κεφάλι (το ίδιο έκανε όταν έκατσα να ακούσω λίγο τη συνέντευξη του τρελαντώνη από τον Πρετεντέρη, διαβάστε εδώ), όμως μου πρόσφερε έναν προβληματισμό και τροφή για σκέψη. Συζητώντας το πρωί γι' αυτό το θέμα, άκουσα από έναν άνθρωπο που έχω σε εκτίμηση την άποψη του, πως στη κατάσταση που έχει φτάσει η Ελλάδα, η αλλαγή δυστυχώς θα γίνει με αίμα.
Αυτήν την άποψη έχω κι εγώ. Κι όσο βλέπω ότι ο κόσμος γύρω μου έχει αρχίσει να το πιστεύει αυτό, τόσο περισσότερο φοβάμαι για την κατάληξη που θα 'χουμε ως λαός.
Πάντως η χθεσινή μου τηλεοπτική εμπειρία, μου απέδειξε πως η ελληνική τηλεόραση εκτός από την ποιότητα, της λείπει και η ανθρωπιά.
Μη σας ξεγελάσουν οι τηλεμαραθώνιοι αγάπης. Όλα αυτά γίνονται επειδή υπάρχει μία τράπεζα από πίσω σαν σπόνσορας...
Τόσο μεγάλη είναι η ξεφτίλα τους...

6 σχόλια:

  1. Καλά, δεν σκέφτονται τι θα γίνει όταν όλο αυτό το αισχρό οικοδόμημα ΣΚΑΣΕΙ;; Πως θα βγαίνουν στο δρόμο; Σε ποιά χώρα θα κρυφτούν;; ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ!! ΔΙΟΤΙ ΣΚΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ κι ΌΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ βλέποντάς τους, την ώρα που ο κόσμος μας ΠΕΙΝΑΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτήν την απορία έχω κι εγώ. Πιθανότατα να βασίζονται στην νεοελληνική συνήθεια, να ξεχνάμε γρήγορα κι εύκολα όλους αυτούς που μας έχουν κάνει κακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρπακτικά και εξουσιολάγνοι.................. Τί περιμένεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου, η ξεφτίλα είναι κυρίως δική σου που είσαι τόσο προκατειλημμένος όσο φανερώνει το απόλυτα συναισθηματικό ύφος της γραφής σου.

    Πέρα απ' αυτό, θα έπρεπε ίσως να γνωρίζεις (εάν είσαι μικρότερης ηλικίας και δεν τα'χεις ζήσει δεν επιμένω) ότι η Ελλάδα καταστράφηκε ακριβώς με το ψυχοπονιάρικο σκεπτικό και δικαιολογίες που περιγράφεις κι εσύ γι αυτό το πρόσθετο χαράτσι ΔΕΗ:
    - Μ' αυτό το ψυχοπονιάρικο σκεπτικό και δικαιολογίες διορίστηκε κάθε πιθανό κι απίθανο λαμόγιο σε χρειαζούμενες κι αχρείαστες θέσεις στο δημόσιο, για να μην έχουμε ανεργία (δήθεν), και χωρίς να μας νοιάζει ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό.
    - Μ' αυτό το ψυχοπονιάρικο σκεπτικό και δικαιολογίες δόθηκαν απίστευτα προνόμια κι επιδόματα πλυσίματος χεριών, χωρίς να μας νοιάζει πάλι ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό.
    - Μ' αυτό το ψυχοπονιάρικο σκεπτικό και δικαιολογίες μονιμοποιούνταν συμβασιούχοι όταν έληγε η σύμβαση ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ συνεργασίας τους.
    - Μ' αυτό φτιάχτηκε ένα ολόκληρο 2ο μικρό δημόσιο στους Καποδιστριακούς δήμους.
    - Μ' αυτό καταργήθηκε επί της ουσίας η αξιολόγηση των λειτουργών του κράτους, και θέριεψε η λούφα και η διαφθορά.
    - Μ' αυτό νομιμοποιήθηκε το ρήμαγμα του δημοσίου χρήματος (δηλαδή των τότε δανειστών και των φορολογούμενων, καθώς και των τωρινών νέων γενεών).
    - Μ' αυτό βρήκαν αφορμή Τσοχατζόπουλοι και σία να ρημάξουν ακόμη περισσότερο το δημόσιο χρήμα και το μέλλον της χώρας.
    Κλπ κλπ

    Και για να μη νομίσεις ότι δε νοιάζομαι για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σε πληροφορώ ότι νοιάζομαι όσο κι εσύ κι ίσως και περισσότερο, αλλά:
    - Δε νομίζω ότι βοηθάμε τους φτωχούς όταν καταστρατηγούμε την επιχειρηματική λογική που φέρνει τις επενδύσεις, καταργώντας τελικά τις επενδύσεις και δημιουργώντας περισσότερους φτωχούς.
    - Δε νομίζω ότι η βοήθεια των φτωχών πρέπει να γίνεται από ψυχοπονιάρικα μέτρα και πλειοδοσία λαϊκισμού των κομμάτων, αλλά από (κρατικούς κι ιδιωτικούς) θεσμούς πρόνοιας που θα είναι ανεξάρτητοι απ τα κόμματα.
    - Δε νομίζω ότι η σωστή αντίληψη της κατάστασης και οι εποικοδομητικές προτάσεις επιτυγχάνονται με το συναίσθημα, αλλά με την ψυχρή λογική (που μπορεί να φαίνεται και απάνθρωπη μερικές φορές προκειμένου να πετύχει περισσότερα θετικά αποτελέσματα κοντο-μακρο-πρόθεσμα), κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τη λογική σου και το κατηγορώ σου, όσον αφορά την παραπάνω ανάρτησή μου. Τα επιχειρήματά με τα οποία μου τα χώνεις, δεν έχουν καμία σχέση τόσο με το παραπάνω κείμενο όσο και με τις λοιπές απόψεις που έχω ανεβάσει κατά καιρούς.
    Παρ' όλα αυτά χαίρομαι που και σένα σε νοιάζουν τα προβλήματα των συνανθρώπων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης δεν είναι το εργαλείο που μπορούμε να την ανοιγοκλείνουμε, αλλά το μυαλό μας. Όσο δουλεύει σωστά μπορεί να ρυθμίζει τα πάντα. Αν δεν μπορεί να το κάνει, τότε η κάθε Τρέμη και Σπυράκη γίνονται χωρίς επίγνωση οι ρυθμιστές στο μυαλό κάθε ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή