Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Σήμερα είμαστε όλοι «ημίτρελοι»!



Γράφει ο Πέτρος Κατσάκος

Παρά τις αστυνομικές απαγορεύσεις, τις κλούβες και τους φραγμούς, οι ημίτρελοι θα υψώσουν τις φωνές τους διαμαρτυρόμενοι για τον σαρωτικό μετασχηματισμό της χώρας σε έρημο φτώχειας και για τη συνέχιση της μνημονιακής επίθεσης σε εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Σήμερα έχουμε δύο επιλογές. Ή παραμένουμε κατ' οίκον «φυσιολογικοί» και περιμένουμε να δούμε στιγμιότυπα από την προεκλογική φιέστα στα δελτία των οκτώ ή δικαιώνουμε τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και ως «ημίτρελοι» πλημμυρίζουμε το κέντρο της Αθήνας. Την ώρα που οι «φυσιολογικοί» θα αλληλοσυγχαίρονται για τις επιτυχίες τους πάνω από το κουφάρι της κατακερματισμένης κοινωνίας, οι «ημίτρελοι» θα στέλνουν το δικό τους μήνυμα στη Γερμανίδα καγκελάριο και στους πανηγυρισμούς των ντόπιων υπαλλήλων της.
«Ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέραμε» απεφάνθη χθες ο πολιτικός με τους χίλιους τίτλους, που απαιτεί μάλιστα από τους δημοσιογράφους να του απευθύνονται απαριθμώντας τους έναν προς έναν. Ξαναγινόμαστε, λοιπόν, η Ελλάδα των αγορών, της Goldman Sachs, της JP Morgan, των τοκογλυφικών επιτοκίων και των δανεικών και οι «ημίτρελοι» δεν ξέρουμε αν πρέπει να κλάψουμε ή να γελάσουμε με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΠΑΣΟΚ Εξωτερικών ή όπως αλλιώς θέλει να τον αποκαλούμε. μέσα στη τρέλα μας δεν ξέρουμε αν πρέπει να χαρούμε ή να τρομάξουμε που ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ήξεραν. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Για την Ελλάδα που ήξεραν αυτοί και όχι για την Ελλάδα που ξέραμε εμείς. Η δική μας Ελλάδα ενταφιάστηκε προ πολλού, ενώ η δική τους ζει και βασιλεύει ελέω Μέρκελ. Γι' αυτούς οι χαρές και τα πανηγύρια. Για εμάς τα μοιρολόγια. μόνο αυτό δικαιούμαστε. Να καθόμαστε σπίτι μας και διηγώντας τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους μισθούς και τις συντάξεις να κλαίμε ησύχως αντί να αναστατώνουμε το κέντρο της Αθήνας, χθες ως τσογλάνια και σήμερα ως «ημίτρελοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου