Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Φασισμός Α.Ε.



Το ντοκιμαντέρ είναι η τρίτη ταινία των δημοσιογράφων Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη, που παράγεται και διανέμεται με ένα πρωτότυπο «ανεξάρτητο» τρόπο.
Το «Φασισμός Α.Ε.» -όπως και οι προηγούμενες ταινίες τους «Debtocracy» και «Catastroika»- χρησιμοποιούν μια άμεση μέθοδο crowdfunding, χωρίς τη μεσολάβηση ειδικών σάιτ και φορέων. Η χρηματοδότηση για τις παραγωγές της Infowar productions γίνονται με τη βοήθεια των θεατών, οι οποίοι καταθέτουν τον οβολό τους μέσω Paypal ή κατευθείαν στο τραπεζικό λογαριασμό της ανεξάρτητης εταιρίας παραγωγής. Επίσης, η διανομή της ταινίας γίνεται με μια open source λογική: Μια συγκεκριμένη ημερομηνία το ντοκιμαντέρ «ανεβαίνει» στο ίντερνετ, ενώ την ίδια στιγμή το φιλμ παραχωρείται δωρεάν για δημόσιες προβολές κατόπιν συνεννόησης με τους δημιουργούς.
Σύμφωνά με την περίληψη που έγραψαν οι δημιουργοί της ταινίας, με το «Φασισμό Α.Ε.» θέλουν να διηγηθούν «μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Θα ταξιδέψουμε από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα».
Τις τελευταίες μέρες αποδείχθηκε περίτρανα (υπόθεση Μπαλτάκου) ότι οι νεοναζιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής, είναι συστημικές κοινωνικά στρατωνισμένες δυνάμεις, που με την εγκληματική τους δράση, τη διαπλοκή τους με το πολιτικό σύστημα, τη στήριξη τους από το οικονομικό κεφάλαιο της χώρας και με τους θύλακες που διατηρούν μέσα στις κατασταλτικές μονάδες της χώρας, βρίσκουν χώρο και χρόνο να επωάσουν και να θρέψουν την ρατσιστική, ξενοφοβική και εθνικιστική τους προπαγάνδα.
Αν δεν αποκαλυφθούν και δεν τιμωρηθούν όσοι διέπραξαν ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις, αν δεν σταματήσει η κάλυψη, η παροχή ασυλίας και η μινιτιακή προβολή των εγκληματικών συμμοριών, αν δεν σταματήσει η κυβερνητική προπαγάνδα της αντιμεταναστευτικής υστερίας, που στρώνει το χαλί για την άνοδο της επιρροής και της δράσης της Χ.Α. και των άλλων ναζιστικών συμμοριών, τότε πολύ γρήγορα θα βρεθούμε ακόμα βαθύτερα μέσα στη σκοτεινή δίνη αυτής της κατάμαυρης βαρβαρότητας, και αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί.

Από το γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου