Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Καλό ποδοσφαιρικό μήνα...


Κι εκεί που έλεγα πως μπήκε το καλοκαίρι και καλό είναι να χαλαρώσουμε και να δούμε λίγη μπάλα μετά από έναν έντονο εκλογικό μήνα, ήρθε ο "αγαπητός" μας συνομιλητής Μπαλτάκος να δώσει συνέντευξη στην συστημική εφημερίδα του Βήματος, αναφερόμενος σε μία "Νέα Βάρκιζα" που θα υποστεί η Αριστερά. Μπορείς να ηρεμήσεις μετά από τέτοιες αναφορές-μαλακίες;
Ο ανιστόρητος Μπαλτάκος καλό είναι να μελετήσει τα ντοκουμέντα της εποχής που δείχνουν τα αίτια της Βάρκιζας. Ο ΕΑΜ ποτέ δεν ηττήθηκε. Ούτε η Δεξιά νίκησε τότε. Ας όψεται πως οι δεξιοί εκείνης της εποχής ήταν πουλημένα τομάρια, όπως και οι σημερινοί συνεχιστές τους. Το αφεντικό έχει αλλάξει μόνο. Τότε ήταν οι αντιπαθείς Άγγλοι ενώ σήμερα έχουμε την Μέρκελ και το Δ.Ν.Τ. Η ιστορία Μπαλτάκο κάνει κύκλους. Τα γεγονότα είναι τα ίδια. Τα πρόσωπα αλλάζουν. Σε λίγες δεκαετίες το όνομά σου θα κοσμεί τη λίστα των δοσίλογων και προδοτών του έθνους. Μη φοβάσαι δε θα είσαι μόνος ούτε πρώτος στη λίστα διότι θα υπάρχουν αρκετά ονόματα πιο τρανταχτά από το δικό σου.
Ο ίδιος παρόλο που έφαγε το κεφάλι του για τις πεποιθήσεις του εξακολουθεί να υποστηρίζει τα πιστεύω του. Αυτό φέρεις κάποιας υποτυπώδους εκτίμησης διότι οι φίλοι του εξακολουθούν να το παίζουν δημοκρατικοί. Μπορεί να είναι επικίνδυνος κι εχθρός της δημοκρατίας όμως τιμάει τα παντελόνια που φοράει. Αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε. Το ότι επιμένει λοιπόν στη συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με την Χρυσή Αυγή, προδίδει τα κρυφά σχέδια της καθεστωτικής κυβέρνησης που ανεχόμαστε όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά αποδεικνύει πως δεν είναι τυχαία η μεγάλη συσσώρευση φασιστόμουτρων στην κυβερνητική ομάδα και στον πολιτικό κύκλο του τρελαντώνη.
Οι συντηρητικές και σκοταδιστικές του απόψεις φαίνονται επίσης στη στάση που κρατάει απέναντι στην ελληνορθόδοξη εκκλησία την οποία θεωρεί συνεχιστή της "βυζαντινής μας παράδοσης". Μάλλον ξεχνάει (ή πολύ καλά γνωρίζει αλλά το κρύβει) τις πολύ καλές σχέσεις που είχε η ορθόδοξη εκκλησία μας με τους Οθωμανούς, τους Γερμανούς και τους χουντικούς. Ίδια καλή σχέση που έχει εκείνος και το ακροδεξιό κόμμα του στις σημερινές κατοχικές δυνάμεις.
Δεν τα κατάφερα, όσο και να προσπάθησα να ξεκινήσω ευχάριστα τη πρωτομηνιά. Τουλάχιστον ξεκινάμε δυναμικά τον πρώτο μήνα μιας σύντομης περιόδου που μετράει αντίστροφα στο να πέσει αυτό το καθεστώς που ξεπούλησε και προσπαθεί μέχρι τη τελευταία στιγμή (με το μακροπρόθεσμο) να ξεπουλήσει τη χώρα μου.
Καλό είναι λοιπόν να μην έχουμε το μυαλό μας μόνο στην μπάλα αλλά και στο παρασκήνιο μου είναι έντονο πλέον αυτές τις μέρες.
Καλό μήνα λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου