Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ είναι ο εφιάλτης τους



H ανάγκη έγινε ιδέα και η ιδέα μας εφιάλτης για την μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου. Πρόκειται για το αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα της ertopen, της ΕΡΤ3 και των Περιφερειακών ΕΡΑ, όπου εδώ και ένα χρόνο με την εθελοντική συνεισφορά των εργαζομένων της ΕΡΤ και των αλληλέγγυων, κρατά ζωντανό το αίτημα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ . Θυμίζει ότι η ΔΤ είναι υποκατάστατο του «μαύρου», ότι είναι σκληρός προπαγανδιστικός κυβερνητικός μηχανισμός ,ότι δεν έχει σχέση με δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Θυμίζει ότι η ΕΡΤ είναι ζωντανή!
Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Επί ένα χρόνο, «βγαίνει» με εθελοντισμό και ψυχή ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα, με όρους επαγγελματικούς -ούτε ερασιτεχνικούς ούτε ακτιβίστικους.

Τι πρόγραμμα εκπέμπεται:

Κάθε βράδυ από τις εγκαταστάσεις και τα στούντιο της ΕΡΤ3 στην Θεσσαλονίκη βγαίνει τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, με video, ρεπορτάζ, τηλεοπτικά παράθυρα και συνεντεύξεις με την συνδρομή συναδέλφων από ολόκληρη την Ελλάδα.
Δημοσιογράφοι και τεχνικοί από τη Αθήνα, εκ περιτροπής μετακομίζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Θεσσαλονίκη, για τις ανάγκες του εγχειρήματος. Οι συνθήκες πολύ δύσκολες, γιατί ..λεφτά δεν υπάρχουν. Φιλοξενούνται σε σπίτια συναδέλφων, ενώ πολλοί μαζί διαβιούν σε διαμέρισμα που έχουν νοικιάσει με την οικονομική συνδρομή της ΠΟΕΣΥ. Πρόκειται για οικογενειάρχες και 50άρηδες που αφήνουν πίσω τους οικογένειες, παιδιά, προβλήματα για να δώσουν την ψυχή τους στην «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΤ».
Από τις εγκαταστάσεις της ertopen, στην Αγία Παρασκευή, εκπέμπεται πρόγραμμα ιντερνετικό σε 24ωρη βάση. Ενημέρωση ,πολιτισμός,αθλητικά . Υπάρχουν βάρδιες συντακτών δελτίων ειδήσεων, ενημερωτικές εκπομπές, magazinο ,με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις που δίνουν φωνή κυρίως στους αποκλεισμένους από το μιντιακό σύστημα διαπλοκής. Η «ΕΡΑ στα γήπεδα» δεν σίγησε. Το ίδιο και το πολιτιστικό «τρίτο Πρόγραμμα» . Όλα αυτά με την συνδρομή της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Η φωνή από τις περισσότερες περιφερειακές ΕΡΑ, εκπέμπεται κανονικά και αναλογικά, καθώς οι συνάδελφοι με ανιδιοτέλεια παραμένουν στις θέσεις τους.

Ποιοι συμμετέχουν στο εγχείρημα;

Εχει την σημασία του να δει κανείς την ανθρωπογεωγραφία. Εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ που αρνήθηκαν να υποταχθούν στην λογική του λεγόμενου ρεαλισμού : Τι να κάνουμε αυτός είναι ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, μονόδρομος η συμμετοχή σε αυτόν….
Εργαζόμενοι που αρνήθηκαν να υποβάλλουν αιτήσεις για την ΝΕΡΙΤ , γιατί αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν το πραξικοπαπηματικό «μαύρο» που έπεσε την 11η του περσινού Ιούνη. Εργαζόμενοι που δεν επικαλέστηκαν το ιδεολόγημα της συμμετοχής στην ΝΕΡΙΤ για να την αλλάξουν εκ των έσω…
Εργαζόμενοι που δεν διακατέχονται από την ιδιοτελή σκέψη , να είναι παρόντες στην ΔΤ και στην ΝΕΡΙΤ , «καβάντζα» για την επόμενη μέρα.
Εργαζόμενοι που αρνήθηκαν να υποταχθούν στα διλήμματα, στα πραγματικά προβλήματα και στην τρομοκρατία και είπαν το δικό τους ΟΧΙ στην .. νέα πραγματικότητα.
Αρκετοί εργαζόμενοι από αυτούς, ζουν σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης, σιτίζονται από τα πακέτα βοήθειας της «Αρχιεπισκοπής» , από τα κοινωνικά παντοπωλεία ,τους συνδράμουν οι συνταξιούχοι γονείς τουσ ,ή δουλεύουν όπου βρουν για ένα μεροκάματο..
Αυτοί όλοι είναι η ΕΡΤ . «ΤΟ ΕΡΤ παντού» δεν είναι σύνθημα . Δεν είναι αδειανό πουκάμισο. Για μας είναι η ελπίδα. Γι αυτούς ο εφιάλτης τους..

Αλεξάνδρα Χριστακάκη (απολυμένη συμβασιούχος ΕΡΤ- Μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ)

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου