Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Το νέο πρόσωπο του παρακράτους



Το παρακράτος στη χώρα μας έχει μεγάλη ιστορία, σχεδόν διπλάσια από την περίοδο της μεταπολίτευσης, μιας και όλα τα καθεστώτα και πολιτικά σώματα (δημοκρατικά και μη) που πέρασαν απ' αυτόν τον τόπο είχαν ανάγκη από έναν μπαμπούλα για να τρομοκρατεί τον κόσμος σε περιπτώσεις που αντιδρούσε στις ικανοποιήσεις ιδιωτικών συμφερόντων.
Συνήθως το παρακράτος αποτελούταν μόνο από δολοφόνους και πουλημένα τομάρια όπως ήταν οι γερμανοτσολιάδες, οι χίτες, οι δολοφόνοι του Λαμπράκη και οι βασανιστές των ΕΑΤ-ΕΣΑ την περίοδο της χούντας. Από τη μεταπολίτευση και μετά η δολοφονία προσώπων έγινε κατακριτέα και καταδικαστέα και γι' αυτό την είχαν απορρίψει ως "λύση". Έτσι επέλεξαν ένα νέο είδος τρομοκράτησης του λαού, τον τραμπουκισμό.
Οι τραμπούκοι-πιόνια έχουν διάφορες μεταμφιέσεις. Είναι οι κουκουλοφόροι που ωθούσε η αστυνομία μέσα στις πορείες για να προκαλέσουν εντάσεις σε ειρηνικές διαδηλώσεις ώστε να δώσουν την αφορμή στους ματατζήδες (μία άλλη ομάδα τραμπούκων του σημερινού συστήματος) για να ανοίξουν μερικά κεφάλια και να πνίξουν τους απλούς πολίτες με τον καρκίνο των δακρυγόνων.
Στις μέρες μας υπάρχει μία υπολογίσιμη ομάδα τραμπούκων κρύβεται πίσω από τον οπαδισμό. Ο Μαρινάκης για παράδειγμα ενίσχυσε για να εκμεταλλευτεί στη συνέχεια μία προϋπάρχουσα νεοναζιστική ομάδα που υπήρχε στις κερκίδες του γηπέδου Καραϊσκάκης, την ερυθρόλευκη στρατιά. Την ώρα που επωφελούνταν ο ίδιος κι ο Αλαφούζος από τις επιθέσεις των νεοναζί στους κομμουνιστές του Περάματος, παράλληλα δήλωνε πως η ερυθρόλευκη κερκίδα οφείλει να έχει μία απολιτίκ στάση στις εξελίξεις της χώρας μας. "Εδώ μέσα βελάζουμε και δεν επαναστατούμε", απενεργοποιώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο αντίστασης, το οποίο είναι η φίλαθλη κερκίδα. Το τι γίνεται όμως υπογείως είναι άλλο θέμα.
Μία ύπουλη κίνηση αυτού του παρακράτους παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες μέρες. Τι συνέβη στην Νέα Φιλαδέλφεια;
Τον τελευταίο καιρό γίνεται μεγάλη συζήτηση για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν πρόβλημα να χτιστεί αλλά αρνούνται να απαλλοτριωθεί το άλσος για να γίνει ένα ακόμα Mall στο Λεκανοπέδιο. Είμαι απολύτως σύμφωνος με τις απόψεις τους, απόψεις που δε θίγουν την Α.Ε.Κ. αλλά τα συμφέροντα ενός νέου λαμόγιου που αναδεικνύεται σιγά σιγά μέσα από την κρίση. Αναφέρομαι στον Μελισσανίδη, ο οποίος με απλές, σιωπηλές και ύπουλες κινήσεις επιδιώκει να γίνει μεγιστάνας όπως είχαν γίνει αρκετοί Ρώσοι στην περίοδο της δικιάς τους οικονομικής κρίσης.
Προχθές λοιπόν και καθώς ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να συζητήσει το θέμα του νέου γηπέδου της Α.Ε.Κ., έγινε επίθεση τραμπούκων με διακριτικά της κιτρινόμαυρης ομάδος, οι οποίοι διέλυσαν τη συγκέντρωση και διέκοψαν τον διάλογο με βρισιές κι απειλές. Η αστυνομία ήταν υπόπτως απαθείς στο συμβάν.
Για ποιο λόγο λοιπόν αυτοί οι αλήτες επιτέθηκαν αφού οι κάτοικοι της περιοχής είναι υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου; Μήπως τους ενοχλεί που μαζί με την ομάδα τους δε θα μπορούν να απολαμβάνουν και τα ψώνια τους στο The Mall που επιχειρείται να χτιστεί; Δε νομίζω.
Αυτοί οι τραμπούκοι λοιπόν, τα δίποδα όντα που γίνονται άβουλα όργανα των ιδιωτικών συμφερόντων και επιτίθενται στο όνομα μιας ομάδας, είναι το νέο παρακράτος της χώρας μας.
Οι αντιδράσεις αυτές, αποδεικνύουν πως ο Μελισσανίδης δεν σέβεται καθόλου την ιστορία αυτής της ομάδος μα πάνω απ' όλα δεν την σέβονται και οι ίδιοι οι τραμπούκοι οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους αρνούνται την αριστερή ιδεολογία της προσφυγικής ομάδος τους, μιας κι έχουν επιλέξει την φασιστική οδό. Οι συγκεκριμένοι τραμπούκοι είναι η ντροπή της Α.Ε.Κ.
Αποφάσισα να ανεβάσω τη συγκεκριμένη ανάρτηση για δύο λόγους. Πρώτον για την συμπάθεια που έχω προς την ομάδα της Α.Ε.Κ. λόγω προσφυγικής μου καταγωγής (κι ας είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού) αλλά κι επειδή πρέπει πλέον να δείχνουμε ποια είναι τα νέα όργανα του παρακράτους. Γνωρίζοντας τον εχθρό καλύτερα θα μπορέσουμε να τον αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά.
Όσο για την Νέα Φιλαδέλφεια, πολύ φοβάμαι πως έρχονται άσχημες συγκρούσεις. Εξάλλου οι φασίστες και οι τραμπούκοι αναζητούν έναν νέο "Άγιο Παντελεήμονα" για να ξεσπάσουν και να σπείρουν το φόβο στην ελληνική κοινωνία.

1 σχόλιο:

  1. Ουτε για το τι γινεται στις φυλακες,απασχολει τον ελληνα,ουτε το τι γινεται στην Ν.Φιλαδελφεια,ουτε για την μικρη ΔΕΗ ουτε για την μεγαλη,και γενικα....να ειμαστε καλα να μας θυμωμαστε! Τι λεγαμε τις προαλλες για τα κομπλεξ μας; Για τις Βαρκιζες μας; Και για ποσες ακομα θα κλαιμε στο μελλον ....και παλιν οχι ολοι!! Ολα εξαντλουνται στα ποσα;Τοσα ευρω!!!! Αι σικτιρ πια μας βαρεθηκα !! Να δουμε αυριο,ποσοι απο την αξιοτιμη και πολυπαθη αριστερα θα κανει τον κοπο να ελθει στο υπ.δικαοσυνης!!Η αριστερα που περασε απο τα ξερονησια και τα βασανιστηρια! Που για αυτο ακριβως επρεπε να κινιτοποιησουν ολη την Ευρωπη! Καποτε,γι αυτους αλλοι ετρεχαν και προσπαθουσαν σε διεθνης οργανισμουςκ.λ.π!! Δεν επρεπε να καλεσουν πορειες και διαμαρτυριες; Ναι-ναι ξερω θα κανει απεργια η ΑΔΕΔΥ.....τον Ιουλιο! Δεν θελω να ξερω πια ουτε για πιο λογο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή