Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Δεν θα ευχηθώ αυτή τη φορά "καλό μήνα"...


Πραγματικά με τι διάθεση μπορώ να σας ευχηθώ καλά μπάνια και καλές διακοπές όταν όλα γύρω μας είναι τόσο σκατά; Πείτε με γραφικό. Πείτε με και μίζερο. Δε θα θυμώσω και δε θα κρατήσω κακία σε κανέναν σας. Απλά συγχωρείστε με που δεν ανήκω στην πλειοψηφία του κόσμου που έχει επιλέξει την αδιαφορία διότι δεν αντέχει άλλο δυσάρεστες ειδήσεις και προτιμάει να στρουθοκαμηλίζει σε παραλίες και μπαρ. 
Δεν φτάνω στο άλλο άκρο. Προσπαθώ να ισορροπήσω την καθημερινότητά μου με την επικαιρότητα και τις εξελίξεις που με αφορούν και με αγγίζουν. Θα δροσιστώ σε μία παραλία, θα απολαύσω το καφεδάκι μου, θα παρακολουθήσω μία προβολή σε έναν από τους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας αλλά θα κατέβω και στην πορεία συμπαράστασης για την Παλαιστίνη. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω πέρα από το να γράφω στο ιστολόγιο για να εκφράσω την οργή μου για τη σφαγή των παιδιών και των αμάχων. 
Ποιο δολοφονικό (εβραϊκό) μυαλό προτείνει εκεχειρία κι αμέσως ρίχνει βόμβες σε ανθρώπους που βγήκαν δειλά από τα σπίτια τους για να προμηθευτούν πρώτες ύλες από μία κεντρική αγορά της Λωρίδας της Γάζας; 
Με ποιο σκεπτικό διαμέλισαν παιδάκια που βγήκαν να παίξουν σε μία παιδική χαρά. 
Ποιος είναι ο αλήτης ελεύθερος σκοπευτής που έγραψε στο διαδίκτυο πως ήδη έχει "καθαρίσει" με το σνάιπερ του δεκατρία (αν δεν κάνω λάθος) μωρά. 
Πως νιώθουν αυτοί που κατέστρεψαν τον τελευταίο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μαθαίνοντας πως με την πράξη τους αυτή αφαίρεσαν τη ζωή ενός νεογέννητου που ενώ βγήκε ζωντανό από το σώμα της νεκρής του μάνας απεβίωσε μέσα στη θερμοκοιτίδα επειδή είχε κοπεί το ρεύμα. Όλοι το παρακολουθούσαμε που σάλευε μέσα σ' αυτήν και βουρκώναμε στη σκέψη πως σ' αυτήν την επίγεια κόλαση μπορούν να συμβούν θαύματα. Θαύματα τα οποία δυστυχώς δολοφονούνται από αιμοβόρους εγκληματίες. 
Για μένα πλέον ο ισραηλινός στρατός είναι καθαρά δολοφονικός. Ούτε αποτελεσματικός, ούτε ηρωικός, όπως κάποιοι θέλουν να τον χαρακτηρίζουν. Σκέτο δολοφονικός. Δεν άντεξε ούτε λίγα λεπτά εκεχειρίας και ξεκίνησε πάλι τις σφαγές. Από το πρωί μετράμε πάνω από 40 νεκρούς και τουλάχιστον 200 τραυματίες. Συνολικά όλες αυτές τις μέρες έχασαν τη ζωή τους 1.400 Παλαιστίνιοι και 64 Ισραηλινοί. 
Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο αυτό το μέτωπο. Στο Ιράκ έχουμε 1.600 νεκρούς με σφαγές και εικόνες μεσαιωνικές. Στην Ουκρανία ο νέος Ψυχρός Πόλεμος μαίνεται, με πυρά και νεκρούς στο εσωτερικό και με διπλωματικό πόλεμο στο διεθνή στίβο μεταξύ της Ρωσίας και των Η.Π.Α.-Ε.Ε. 
Κι ενώ το αίμα ρέει άφθονο στη γειτονιά μας, εμείς νομιμοποιούμε το δουλεμπόριο και τους πυροβολισμούς αρκεί ο στόχος να είναι μελαψός και με ασιατική καταγωγή. Παρακολουθήσαμε μουδιασμένοι από το άκουσμα της απόφασης, τον αλήτη Κούγια για πανηγυρίζει για την αθώωση των δουλεμπόρων. Μαζί μ' αυτόν την ικανοποίησή του έδειξε και ο ξεφτιλισμένος Γεωργιάδης. Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει.
Κι ενώ το κράτος οπλίζει το χέρι του κάθε φασίστα, η κυβέρνηση συνεχίζει το ξεπούλημα της χώρας και την τσιμεντοποίηση των αιγιαλών και των δασών μας. Φυσικά όλα αυτά προσπαθούν να τα κρύψουν πίσω από θεατρικές αντιδράσεις όσον αφορά την ηρωϊκή "χρεοκοπία" της Αργεντινής. 
Και μέσα σ' όλα αυτά υπήρξε μικρή προσέλευση ανθρώπων στην χθεσινή πορεία για την Παλαιστίνη. Πως γίνεται όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ξεχειλίζουν από οργή και νεκρά παιδάκια και στην πορεία να μην εμφανίζονται έστω οι μισοί;
Λυπάμαι αν σας χαλάω την καλοκαιρινή σας διάθεση αλλά αυτή τη φορά δε θα σας ευχηθώ καλό μήνα. 
Καλή αφύπνιση φίλοι μου. 
Ήδη έχετε αργήσει πολύ, να ξυπνήσετε. 
Δεν έχουμε άλλο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου