Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Καλό αυθαίρετο μήνα



Πάει κι ο Σεπτέμβριος. Ένας ακόμα χρόνος βιάζεται να φύγει. Λες κι έχει καταλάβει πως μαζί μ' αυτόν θα φύγει κάθε φασισταριό που διοικεί αυτόν τον ταλαιπωρημένο τόπο.
Καλό αυθαίρετο μήνα λοιπόν παίδες.
Γιατί αυθαίρετο; Διότι ο νέος μήνας ξεκινά με τον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο. Εν μέρει η κατεδάφιση είναι νόμιμη. Όμως ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται παντού κι όχι μόνο στις αδύναμες κοινωνικές κατηγορίες. Κι όταν αναφέρομαι αδύναμες δεν εννοώ πως οι Ρομά είναι ακίνδυνοι, αλλά είναι αβοήθητοι απέναντι στην αυθαιρεσία του κράτους. Πολύ ευχαρίστως να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα αλλά μαζί με τον καταυλισμό πρέπει να κατεδαφιστούν και οι βίλες των πλουσίων που έχουν χτιστεί πάνω στη θάλασσα. Φυσικά αυτοί έχουν το άσυλο των πολιτικών λαμόγιων. Αδικία.
Παρ' όλο που η κίνηση του κράτους ήταν εν μέρει ορθή, η Βούλτεψη δε δίστασε να φανερώσει τη φασιστική στάση της κυβέρνησης, λέγοντας ξεδιάντροπα πως οι τσιγγάνοι είναι πολίτες β' κατηγορίας, οι οποίοι πρέπει να εκδιωχθούν σε υψόμετρο 700 μέτρα και 25 χιλιόμετρα μακριά από κατοικημένη περιοχή. Δε χρειάζεται να σχολιάσω κάτι παραπάνω για τα λόγια αυτής της γυναίκας. Δυστυχώς το θράσος αυτών των πολιτικών προσώπων είναι αντιστρόφως ανάλογο των ικανοτήτων τους.
Ευτυχώς όμως δε θα μείνουν για πολύ στη θέση αυτή. Οι παραιτήσεις των τριών γενικών γραμματέων της κυβέρνησης, πυκνώνουν τον καπνό των πρόωρων εκλογών. Αναμένουμε λοιπόν την επισημοποίηση αυτής της προεκλογικής περιόδου που μέρες τώρα εξελίσσεται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.
Καλό μας μήνα λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου