Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Από τις πιο μισητές κυβερνήσεις παγκοσμίως...


Δε θα σταθώ στη θέση που κατέλαβε η χώρα μας σ' αυτή τη λίστα. Και μόνο ότι ανήκει σ' αυτήν, είναι ένας λόγος παραπάνω για να αντιληφθεί αυτή η κυβέρνηση, πως δεν είναι επιθυμητή πλέον και πως καμία ψήφο εμπιστοσύνης δε θα τη διατηρήσει περισσότερο χρόνο στην εξουσία. 
Κάθε μέρα που περνάει μ' αυτήν την κυβέρνηση να υπάρχει ακόμα, ο Σαμαράς και το επιτελείο του, αποδεικνύουν πως δεν τους καίγεται καρφί για το τι θέλει ο λαός. Η ψευτομαγκιά του πρωθυπουργού, η οποία ξεχείλισε πριν από λίγα βράδια στο βήμα της Βουλής, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το τελευταίο γρύλισμα λίγο πριν ξεψυχήσει ή... πριν ορμήσει για τελευταία φορά. 
Ας ελπίσουμε πως δημοκρατικά θα αφήσουν την εξουσία και θα οδηγήσουν το λαό στις κάλπες. Έτσι φαίνεται κι από το ξέσπασμα του Μπουμπούκου στην εκπομπή του, ο οποίος φυσούσε και ξεφυσούσε από τον καημό του κι έλεγε πως δεν είχε διάθεση να πουλήσει ταμπλέτες (τα βιβλία είναι ξεπερασμένα πια) ενώ σε λίγη ώρα θα παρακολουθήσουμε το ρεζιλίκι του Γιακουμάτου στην εκπομπή του Χατζηνικολάου (κάτι μου λέει πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος θέλει να τους ξεπαστρέψει όλους στις εκπομπές του).
Το μίσος για την κυβέρνηση φουντώνει όλο και περισσότερο όταν τα ύπουλα παιχνίδια της βγαίνουν στη φόρα, μέσα από τα στόματα δικών της πολιτικών. Τελευταία αποκάλυψη ήταν η απαγόρευση της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο ίδιος ο Μπουμπούκος δήλωσε πως το κόμμα του νέκρωσε όλα τα τηλέφωνα της φυλακής κόβοντας έτσι την επικοινωνία όχι μόνο του Μαζιώτη αλλά και των υπολοίπων φυλακισμένων με τον έξω κόσμο. Σε λίγο καιρό που θα είναι μερικοί απ' αυτούς στις φυλακές θα δουν πόσο αναγκαία είναι η επικοινωνία όταν είσαι κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους.
Το άσχημο των τελευταίων ημερών όμως είναι πως εμείς εδώ μαλακιζόμαστε και βιάζουμε μέρα με τη μέρα την δημοκρατία και το σύνταγμα, τη στιγμή που ο εθνικισμός φουντώνει επικίνδυνα στα Βαλκάνια και οι Τούρκοι προκαλούν για νέα "Ίμια" στην Κύπρο... 
Η προηγούμενη χούντα μας άφησε μία Κύπρο χωρισμένη. Να δούμε τι θα αφήσει η τωρινή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου