Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Φτύσιμο, η καλύτερη στάση απέναντι σε ακροδεξιούς και σε φασίστες...



Τα τελευταία χρόνια έχουμε απολαύσει πολλές ανούσιες κι αδιέξοδες κοκορομαχίες ακροδεξιών/φασιστών με αριστερούς στα παράθυρα των ιδιωτικών σταθμών, με τους τηλεπαρουσιαστές και ιδιοκτήτες των καναλιών να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης παρά για την ουσία των πραγμάτων και το ξεκαθάρισμα κάποιων απόψεων, σκέψεων και λύσεων.
Υπήρξαν στιγμές που ο παρουσιαστής ξεπερνούσε τα όρια και προκαλούσε, όπως στην πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη, στην οποία ο νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης χαστούκισε την υποτιθέμενη κομμουνίστρια Λιάνα Κανέλη. Στη συγκεκριμένη σκηνή όλο το κατηγορώ, έπεσε πάνω στον Κασιδιάρη κι όχι αδίκως αλλά κανείς δεν πείραξε τον τηλεπαρουσιαστή που φιτίλιαζε την ένταση.
Από την άλλη είχαμε πολλές τηλεοπτικές συζητήσεις προσώπων της αριστεράς όπως ο Βαρεμένος, ο Κυρίτσης, ο Σκουρλέτης κι άλλοι πολλοί απέναντι σε ακροδεξιούς/φασίστες όπως ο Γεωργιάδης, η Βούλτεψη κι ο Κρανιδιώτης κι άλλοι πολλοί. Κάθε φορά που επεδίωκε κάποιος από την Αριστερά να αναπτύξει μία άποψη ή να αναλύσει μία θέση του κόμματός του, πετάγονταν σαν ελατήριο οι φασίστες με μία κουτοπόνηρη ερώτηση και έκαναν τη συζήτηση μπάχαλο. Άντε να αποδείξεις σε έναν ανεγκέφαλο πως δεν είσαι ελέφαντας. Με τη προβοκατόρικη στάση που κρατούσαν οι ακροδεξιοί και οι φασίστες της τωρινής κυβέρνησης, χανόταν η ουσία της συζήτησης, προκαλούταν μία σύγχυση και δε μαθαίναμε ποτέ καθαρά (όσοι ενημερώνονται μόνο από τα συστημικά τηλεοπτικά κανάλια) τις απόψεις και τις στάσεις της αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια περνούσε στον κόσμο η παραπληροφόρηση πως επικρατεί μία πολυφωνία και μία ανωριμότητα στο αντίπαλο στρατόπεδο. Πως ένας παππούλης που ψηφίζει τόσα χρόνια συντηρητικά και κλαίει για το πετσόκομμα της σύνταξής του, θα μάθει την άλλη άποψη ή την άλλη πρόταση που δίνεται (το αν θα εφαρμοστεί ή όχι είναι άλλο θέμα);
Το θέμα όμως ήταν πως οι εκπρόσωποι της Αριστεράς δε συνειδητοποιούσαν το λάθος που έκαναν με το να δίνουν σημασία στις κουτοπονηριές των ακροδεξιών. Τη λύση την έδωσε ο Νίκος Μπογιόπουλος σε μία πρωινή εκπομπή του Alpha στις 18 Οκτωβρίου. Την ώρα που πήγε να αναπτύξει έναν προβληματισμό και να αναλύσει μία πραγματικότητα (θα την αναφέρω παρακάτω), πετάχτηκε ο Φαήλος Κρανιδιώτης και τον ρώτησε με ειρωνικό ύφος για το που θα βρουν τα λεφτά (συγκεκριμένα ρώτησε αν θα γίνει με δανεικά η αποκατάσταση). 
Πριν φτάσουμε όμως σ' αυτό το κρίσιμο σημείο, ακούσαμε την ψύχραιμη ανάλυση του Νίκου Μπογιόπουλου όσον αφορά την κατάσταση της Ελλάδος κι ακολούθησε η απελπιστική ειρωνεία του Κρανιδιώτη, ο οποίος πέταξε και μία Β.Κορέα στην ομιλία του για να προκαλέσει μία ακόμη σύγχυση (ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την Ελλάδα Β.Κορέα). Όταν ο λόγος δόθηκε ξανά στον Νίκο Μπογιόπουλο, ο Κρανιδιώτης του επιτέθηκε με την ειρωνική αυτή ερώτηση. Την έκανε μάλιστα τρεις φορές με τον φόβο φανερό στο πρόσωπό του. Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί δε παίρνει καμία απάντηση. Ευτυχώς η στάση του Μπογιόπουλου ήταν πολύ ώριμη και ξεκάθαρη. Αγνόησε την ηλίθια ερώτηση του φασίστα και συνέχισε την ανάλυσή του. 
Από κει βγήκαν σπουδαία συμπεράσματα. Ένα απ' αυτά είναι πως χάθηκαν αρκετά δισεκατομμύρια από τις ελληνικές τράπεζες. Επίσης πως οι δισεκατομμυριούχοι της Ελλάδος αυξήθηκαν από εννιά σε έντεκα και η περιουσία τους εκτοξεύθηκε από τα 16 δισεκατομμύρια στα 18. Τέλος συμπλήρωσε πως αυξήθηκε ο δημόσιος πλούτος που κατέχουν. 
Με λίγα λόγια ο Νίκος Μπογιόπουλος, ο οποίος κατακρίθηκε για την μετεγκατάστασή του στον Real fm, αγνοώντας τον φασιστάκο σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, πρόσφερε στον κόσμο τροφή για σκέψη και προβληματισμό. Έδωσε τη λύση στην προβοκατόρικη συμπεριφορά των ακροδεξιών, το φτύσιμο. 
Είναι σημαντικό λοιπόν από τώρα και στο εξής, όταν θα ξανασυμπέσουν ακροδεξιοί με αριστερούς, οι δεύτεροι να αγνοήσουν τις ηλίθιες απορίες των πρώτων για να μπορλεσουν έτσι να μεταφέρουν στο κόσμο προβληματισμούς που θα τους δώσουν λύσεις σε αρκετά θέματα μα πάνω απ' όλα να ερμηνεύσουν την πραγματικότητα με στοιχεία που δε προέρχονται από την Β.Κορέα (όπως σαρκαστικά ανέφερε ο Μπογιόπουλος απέναντι στις ειρωνείες του Κρανιδιώτη) αλλά από στατιστικές εταιρίες που υπηρετούν στην καρδιά του καπιταλισμού και κρύβονται από τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Καλό είναι να απολαύσετε το βίντεο, να παρατηρήσετε τη ψυχραιμία του Νίκου Μπογιόπουλου και να ευχαριστηθείτε τον πανικό που κυρίευσε τον Κρανιδιώτη όταν αντιλήφθηκε πως ο γνωστός δημοσιογράφος δεν έπεσε στην παγίδα του. (πατήστε εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου